Skip to main content

Saartje (Maggi Pon van Joya) heeft op 13 december maar liefst 8 puppen gekregen van Olli  (Czabor Futrzak Podlaski)

Onze Olli (Czabor Futrzak Podlaski) blijkt de papa te zijn van alle 8 nakomelingen! We zijn trots op deze kanjer.

Veel geluk en plezier met elkaar!

Luuk blijft bij onze kennel. We hoefden hier niet lang over na te denken want onze Kaitlyn en haar dochter Iezy en (klein)dochter Saar zijn een geweldige lijn met een prachtig karakter en die zetten wij graag voort. Ook al weten we op dit moment nog steeds niet of Jango of Olli de papa is van deze puppen!
Wij wensen ons gastgezin alle geluk en plezier met deze kanjer!

Sam zal de eerste maanden intern worden opgeleid om Yvonne te gaan ondersteunen. We hebben gezien wat een mooi karakter Sam heeft en we wensen jullie alle geluk toe met deze kanjer.

Lola zal worden opgeleid door onze toekomstige cursist om ingezet te gaan worden als therapiehond. We gaan vast nog meer van hen horen! Alle geluk met elkaar!

Guus zal naast een heerlijke huishond ook worden opgeleid om te worden ingezet als therapiehond. Wij wensen dit mooie gezin alle geluk toe met deze kanjer.

Tim zal naast een huishond ook worden opgeleid om te worden ingezet als therapiehond. We wensen ook dit gezin alle geluk toe met hem!

Pien mag gaan wonen bij een geweldig gezin die al eerder Nizinny's heeft mogen hebben. Het is nog niet zeker of zij zal worden opgeleid tot therapiehond maar de kans is wel aanwezig. Alle geluk en plezier met Pien!

Tess is een dagje later opgehaald en zal zeker gaan genieten met haar nieuwe familie! Alle geluk met elkaar!

Sil zal worden opgeleid tot therapiehond door onze oud-cursist van DogsWork! We hopen dat het toekomstige gezin heel veel baat zal gaan hebben van deze therapiehond in spe.

Zondag 5 februari: is het tijd voor de puppen om naar hun nieuwe gezinnen te vertrekken. Wij hebben er alles aan gedaan om de puppen zo goed mogelijk voor te bereiden op hun vertrek. Zo slapen ze al een tijdje apart in een bench en hebben ze al vele lange autoritten gemaakt. Ze zijn zo goed als gras-zindelijk en ze hebben bijna dagelijks nieuwe indrukken opgedaan. We zijn vol vertrouwen dat we ze de best mogelijke start hebben gegeven.

PUPPYPARTY TIJD!!!!!

En na de puppentest is het tijd om lekker met elkaar te spelen met elkaar en te knuffellen en daarna gaan de puppen vol nieuwe indrukken weer mee naar huis.

Vrijdag 3 februari: PUPPENTEST tijd! Wat doen alle puppen het geweldig goed. Wat een prachtige stabiele en mensgerichte puppeduppies! Voor onze puppenkopers een hele spannende dag want vandaag krijgen ze te horen welke pup bij hen gaat komen wonen!

Woensdag 1 februari: Eerst mee naar het verzorgingshuis en daarna lekker uitracen in het bos. Allemaal nieuwe indrukken en ondergronden en geurtjes en dat is juist nu zo belangrijk voor de puppen. Ze zijn nu nog met elkaar samen en vinden het allemaal heel normaal zodat ze straks goed voorbereid naar hun nieuwe gezinnen vertrekken.

Dinsdag 31 januari: Lekker ravotten op de trampoline. Het is voor puppen heel belangrijk om verschillende soorten ondergronden en vloeren aangeboden te krijgen. Zo leren ze dat dit allemaal heel gewoon is.

Maandag 30 januari: Heerlijk rennen in het open veld samen met mama Saar. We genieten met elkaar!

Alle puppen zijn inmiddels nagekeken door de dierenarts en alle gebitjes staan mooi, hun hartjes klinken erg gezond en ook de balletjes zijn mooi ingedaalt. De puppen zijn gechipt en geent en zo gaan ze steeds een stapje verder naar zelfstandigheid.

Zaterdag 28 januari: De puppen gaan regelmatig mee de straat op in de buggy. Ook leren we ze aan een lijntje lopen en wennen ze inmiddels goed aan hun tuigjes.

Donderdag 26 januari: Hoe fijn als je eigen mama Saartje als therapiehond werkzaam is in het verzorgingstehuis en je mag als nest daar gewoon regelmatig mee naar toe. Zo wennen de puppen op een hele vertrouwde manier aan allerlei nieuwe geluiden, geuren en omstandigheden samen met hun moeder en nestgenootjes.

Luuk 

Sam

Tim

Guus

Lola

Pien

Sil

Tess

En omdat het nestje van Saar maar 10 dagen scheelt met het nestje van Lady hebben we beide nestjes heerlijk met elkaar laten ravotten op het strandje aan het IJsselmeer. Dat was een heerlijke ontspannen en geweldige ervaring niet alleen voor de puppen maar ook voor mama Saar en voor onszelf. WAT EEN FEEST! En ook waren de puppen meteen vriendjes met elkaar en ze hebben heerlijk met elkaar gespeeld.

Wat een lol om 2 nestjes puppen in een puppen ren te hebben. Ze waren meteen erg lief voor elkaar en gingen lekker spelen en daarna lekker slapen :) ook hulpmama Nanu kwam nog even kijken naar al deze puppeduppies bij elkaar!

Donderdag 19 januari: De puppen beleven veel avonturen: Zo zijn ze al meegeweest naar het tuincentrum en ze waren helemaal niet onder de indruk. Buitenspelen vinden ze het leukste wat er is. Het is natuurlijk hardstikke fijn dat ze daar ook al leren poepen en plassen want dat scheelt de nieuwe gezinnen straks aanzienlijk veel werk.

Woensdag 18 januari: Wat een verrassing was dat voor de bewoners van het verzorgingstehuis waar Therapiehond Saartje al wekelijks op bezoek komt...... Saartjes puppen waren dit keer mee. Alle bewoners uiteraard helemaal enthiousiast en Saartje trots dat haar puppen mee waren. Even een heel spannend moment want toen we naar huis wilden gaan telden we nog maar 7 puppen. Wij tellen en nog eens tellen en lichtelijk in paniek aan het raken! Na een ongelukkig kwartiertje waarbij we alle hoeken en gaten en tassen en kasten hebben nagekeken kwam een van de verzorgers met de verloren pup op de arm. Ze was even met de pup naar een van de kamers van een bewoner langsgegaan en ze had het ons blijkbaar wel gezegd maar we hadden het gewoon niet gehoord. We konden wel janken van opluchting. Al met al een mooie ervaring voor de puppen en voor de bewoners van dit verzorgingstehuis en voor therapiehond mama Saartje.

Maandag 16 januari: Het is een groot feest! De puppen spelen en leren met elkaar en mama Saar is geduldig en liefdevol. Inmiddels smullen de puppen van hun Energique en ze zijn al zo goed als zindelijk. We hebben een enorm gemoedelijk nest en zijn daar heel erg dankbaar voor. 

Reutje Luuk

Reutje Sam

Reutje Tim

Reutje Guus

Teefje Lola

Teefje Pien

Reutje Sil

Teefje Tess

Woensdag 11 januari: De puppen zijn inmiddels 4 weken en ze drinken nog volop bij mama Saar. Morgen zullen ze hun allereerste hapje Energique vlees krijgen. Wat een knappe mama dat Saar al deze tijd haar puppen heeft gevoed zonder bijvoeren he? De puppen zijn vrolijk en spelen volop met elkaar. Wat geniet mama Saar van haar kroost!

Donderdag 5 januari: De puppen groeien super:

Tes 961 gram
Tim 1055 gram
Sil 1040 gram
Lola 944 gram
Guss 1030 gram
San 1195 gram
Pien 1135 gram
Luuk 1010 gram

Fijne Kerstdagen en een gelukkig nieuwjaar namens team Saar

De 3 meiden :)

Bruin meisje Pien

Vrijdag 23 december: Saartje is een supermam. Ze is zorgzaam maar heel erg relaxed met haar puppen. Iedereen mag erbij. De puppen zijn nu al veel in handen zo raken ze goed gewend aan mensen. Wat een feestje.....

Woensdag 21 december: alle puppen groeien goed en komen gelijkmatig aan. Mama Saartje geniet volop van haar kroost. Kijk nou hoe schattig ze in dit mandje liggen te slapen en Saar past op terwijl de werpkist wordt verschoond. Te zoet toch?

Vrijdag 16 december: En we hebben weer leuke namen bedacht voor dit prachtige nestje. Het Hollandse-namen nestje :)

Pup 1 reutje Luuk geboortegewicht 341 gram lange staart kleur wit/bruin

Pup 2 reutje Sam geboortegewicht 380 gram lange staart kleur wit/zwart

Pup 3 reutje Tim geboortegewicht 350 gram lange staart kleur wit/zwart

Pup 4 reutje Guus geboortegewicht 368 gram korte staart kleur wit/zwart

Pup 5 teefje Lola geboortegewicht 342 gram lange staart kleur wit/zwart

Pup 6 teefje Pien geboortegewicht 355 gram halflange staart kleur wit/bruin

Pup 7 reutje Sil geboortegewicht 348 gram lange staart kleur wit/zwart

Pup 8 Teefje Tess geboortegewicht 360 gram halflange staart kleur wit/zwart

13 december: Saar bleef heel erg rustig maar ze had wel opeens een natte staart wat duidde op een aanstaande bevalling. Ze was nog niet echt aan het hijgen of graven maar een tikkie onrustiger dan normaal. Wij dus toch maar de warmtelamp alvast aangedaan en de verwarming hoger gedraaid voor de zekerheid. En ja hoor zo was daar de eerste pup! Een reutje bruin/wit en hij woog 341 gram. Het liet niet lang op zich wachten of daar volgde de tweede pup ook een reutje zwart/wit 380 gram. Nummer 3 ook een reutje zwart/wit en 350 gram. Toen kwam nummer 4 een reutje met een korte staart dus van dat pupje kunnen we nu al met zekerheid zeggen dat Olli de papa is! Hij weegt 368 gram. Nummer 5 was een teefje en naar ons idee de laatste want de dierenarts had 4 a 5 puppen gezien op de echo. Zij is zwart/wit en weegt 342 gram. Toch was Saar nog niet leeg en volgde pup nr 6 weer een teefje bruin/wit met een kort staartje dus ook van haar is Olli de papa en zij weegt 355 gram. En pup nr 7 kwam en een reutje zwart/wit en 348 gram. Wat een bonus want ook pup nummer 8 volgde nog en zij is een teefje zwart/wit en ze weeg 360 gram. We hebben een prachtig nestje puppen en wat zijn we trots op Saar en Olli en Jango! Maar liefst 5 reutjes en 3 teefjes wat een giga kado.

12 december: Saartje is er klaar voor..... Ze heeft de werpkist goedgekeurd.    Ze is afgelopen weekend nog even lekker meegeweest naar een camping zodat ze nog even heerlijk kon genieten van haar rust voordat de puppen worden geboren. 

17 november: Helmaal happy want Saartje is drachtig! We verwachten een nestje puppen van haar rond 18 december!

We gaan meemaken hoe dat is om misschien wel van 2 vaders puppen te hebben en of er dan verschil is te zien of te merken aan de puppen! 

De dierenarts kon op de echo goed de hartjes van de puppen zien kloppen. Wat zijn we blij! Iezy wordt weer oma en Pandor wordt weer opa!

Voor de gastgezinnen van de reuen Jango en Olli is het nog even afwachten of zij dus ook pupjes van hun reu kunnen verwachten. 

Voor onze kennel is het nieuw dat we dubbeldekkingen doen. Een dubbeldekking houdt in dat je een teefje laat dekken door twee verschillende reuen. Dit is geheel volgens de regels van de Raad van Beheer. Zij komen tegenwoordig toch altijd al tijdens het chippen ook het DNA van de puppen afnemen en dan horen we daarna welke pup van welke vader is.  Op deze manier vergroot je de genenpool weer.
Onze duimen draaien heel hard voor een nestje van Saartje van twee vaders rond 18 december 2022

Voor Saartje is het de eerste keer dat ze gedekt werd en dat deed ze echt helemaal geweldig. Haar oma Kaitlyn en haar moeder Iezy waren ook altijd erg gemoedelijk tijdens een dekking en dan kun je zien dat dit toch ook wordt doorgegeven in de lijnen.

Jango heeft al wel eerder puppen gegeven in Zweden en in Duitsland maar eigenlijk nog niet eerder bij onze eigen kennel of dus in Nederland. We hopen dat hij zijn mooie bloedlijnen en zijn wildkleur door mag gaan geven!

Olli heeft al eerder een nestje voor ons gekregen samen met Jozy in 2017. Aangezien dat al weer een tijdje geleden is hopen we vurig op puppen van deze grote kanjer samen met Saartje.