Skip to main content

De Regenboogbrug

Voor altijd in ons hart

De legende vertelt ons dat wanneer onze woofies met een zucht afscheid van ons nemen, over de regenboogbrug lopen.
Aan de andere kant van deze brug bevinden zich weiden en heuvels, een prachtig landschap waar ze in kunnen rennen, spelen en van hun vrijheid kunnen genieten.

Lissa (Da Lissa Rosa Do Stare Spodnie)

Na een korte ziekte is op vrijdag 8 januari 2015 mijn allerspeciaalste 12-jarige Nizinny Lissa overleden. Lissa was mijn allessie. Zij was mijn "droom"-hond waar ik 30 jaar naar heb gezocht en uiteindelijk heb ik haar gevonden. Lissa is onze grote inspirator en de reden dat wij DogsWork hebben opgericht. Ook onze kennel PonJoya hebben wij aan Lissa te danken, gezien met haar onze liefde voor de Nizinny is ontstaan. Niet alleen voor mij is zij altijd de rots in de branding maar ook voor vele andere mensen die zij heeft gesteund en waar zij zich voor in heeft gezet als therapiehond. Getraumatiseerde jongeren en cursisten, autistische kinderen en vele andere mensen, Lissa heeft haar werk met hart en ziel gedaan voor een ieder. Zij heeft op velen ongetwijfeld een diepe indruk achtergelaten. Ook voor onze roedel heeft zij altijd met volle inzet gezorgd voor rust en harmonie binnen de roedel door haar natuurlijke leiderschap. Een grand lady met een hele grote will-to-please en toch ook haar eigen willetje. Wat hebben wij veel mooie avonturen beleefd met elkaar. Vanaf het moment dat Lissa bij ons kwam ben ik verzot op haar geweest. Zo gek op haar dat ik bang ben om zonder haar verder te moeten. Uit liefde voor haar zal ik haar los laten. Met veel verdriet en met prachtige herinneringen zal zij voor altijd in mijn hart blijven. Wat ben ik dankbaar dat Lissa in mijn leven is gekomen. Wat Lissa achterlaat is dankbaarheid, een onuitwisbare indruk en een hart vol warme liefde. Maar ook een groot gemis.

Uit het diepst van mijn hart bedank ik Lissa voor alles wat ze voor me heeft betekend.

Ik hou van jou lieve Lis, voor altijd in mijn hart

        ‘’mama’’ Maud

 

Woorden schieten te kort maar wat ben ik blij met onderstaande woordjes:

Karin:
Lissa heeft mijn leven verrijkt tijdens de cursus toen we samen de oefening spiegelen deden. Zij spiegelde zo mooi én zo duidelijk dat het mij weer vernieuwde inzicht in mezelf heeft gegeven. Het was ontzettend fijn om met haar te werken omdat dit altijd op energetisch niveau was. Zij werkte vanuit haar hart en deed het met liefde.
Bedankt lieve Lissa.
X

Jacoba:
Ik herinner Lissa als een lieve, wijze hond, altijd oplettend en ze heeft Twirre als pup heel erg geholpen om zijn eigen grenzen te leren kennen en hij werd door haar liefdevol in de groep opgenomen.
Jullie waren zo'n fijn team.

Marinka:
Wij horen van jouw dappere baasjes hoe bijzonder je was. Op de foto’s straal je dit ook zeker uit. Je was zo bijzonder omdat je heel veel mensen hebt gemotiveerd om met jou en al je nakomelingen aan het werk te gaan op een manier die helpend is voor mensen die het wat moeilijker hebben in het leven. Ik moet zeggen dat je dit heel knap gedaan hebt! Ik werk ook met mensen die het in het leven soms even moeilijk hebben en het motiveren van mensen kan soms best heel moeilijk zijn. En jij hebt dit gewoon gedaan door je vrolijke karakter, je doorzettingsvermogen en je authenticiteit. Ik weet heel zeker dat heel veel mensen jou ontzettend missen maar in het bijzonder je baasjes. Deze eerbetoon heb je dan zeker meer als verdient en zo blijft je inspiratie levend om hondjes zoals jij in te zetten om andere mensen te helpen. Je baasjes zorgen ervoor dat dit op een verantwoorde wijze gebeurt en hiervoor ben ik je baasjes heel erg dankbaar.
Lissa dankjewel voor alles wat je voor zoveel mensen en hondjes hebt gedaan. Ik denk met hele warme gevoelens aan je terug en zal wanneer ik het even moeilijk heb, want immers iedereen maakt moeilijke periodes in zijn leven mee, zeker aan je denken!

Odette:
Mooie en lieve Lissa heeft mij geholpen. Dat weet ik zeker.
Samen met Joya kwam zij tijdens de cursusdagen altijd op mijn voeten liggen. Meestal op de vrijdagen, de eerste cursusdag. Joya en Lissa wisselden dat af. Hoe bijzonder is dat?! Het begon me na enkele keren op te vallen en ook hoe rustig ze me maakten. Ik had dat blijkbaar nodig en Lissa wist dat. Wat een kanjer!
Ik draag Lissa in mijn hart en maak een diepe buiging voor haar en ben dankbaar voor de hulp die ze mij en anderen heeft gegeven.
Lieve Lissa,
Thanks for being there for me when I didn't know I needed it. You're so special. Love you.

Yolanda:
Lieve Lissa,
De uitspraak,  what ‘s in a name is voor jou, bijzondere Lissa dubbel bijzonder.
Als je naar de betekenis van je naam kijkt heeft deze heel veel inhoud en is tweeledig in zowel betekenis als verwijzingen in het Engels, letterlijk en figuurlijk.
Nu jij er lijfelijk niet meer bent leef je middels jouw Missie voor altijd voort! Onze ontmoetingen tijdens de opleidingsdagen waren meer dan een ontmoeting, een missie voor mij volledig geslaagd. Samen met jouw roedel heb je mij de basis meegegeven voor mijn missie!
Bedankt voor al je leerzame lessen, ik koester ze!

Gerie:
Lieve Lisa ik herinner me jou als een wijze dame. Die op een natuurlijke en subtiele manier aanwezig was en leiding gaf. Fijn dat ik je heb leren kennen en met je heb mogen werken. Veel liefde voor jou daar over de regenboogbrug. Gerie

Sylvia:
Het is alweer wat jaren geleden dat ik de opleiding tot therapiehond begeleider bij Dogswork heb gedaan.
Tijdens de opleiding heb ook ik diverse keren met Lissa een oefening mogen doen.
Haar enthousiasme en ervarenheid hebben mij goed geholpen om mij te laten inzien wat de bedoeling was van de oefeningen.
Lieve Lissa, heel hartelijk dank daarvoor, rust zacht.

Agna:
ik herinner me dat je over haar vertelde dat ze altijd zo liefdevol met alle pupjes omging, zo moederlijk, zo fantasierijk………alsof het allemaal haar eigen pupjes waren.
De oppas-mamma van Alle pupjes! Lissa, dierbare lieve Lissa.

Marja:
Lissa, Jij was de eerste Nizinny die ik heb mogen aaien. 
Mijn eerste bezoek aan Maud. Je kwam als grande dame binnen en...ik was op slag verliefd.
Your paw print is in my heart

Anna:
Ik weet het nog zo goed. Ik had net de cursus Dierencommunicatie gedaan en ging op zoek naar dieren om mee te oefenen. Lissa viel me direct op en ik vroeg jou of ik een gesprek met haar mocht proberen te voeren. Dat mocht. Enigszins nerveus - het was een van mijn allereerste gesprekken - probeerde ik in contact te komen met Lissa. En wow, wat ging dat fantastisch! Lissa gaf me zó veel informatie en zó veel mooie adviezen aan jou door .. ik was helemaal perplex. En het overgrote deel van wat ze me had verteld bleek te kloppen, vertelde je mij. Wat een fantastische hond, wat een lieve, wijze, zachtaardige, open, begripvolle hond. Ze was zo bereid om te praten, om de verbinding met mij te maken. Als ik terugdenk aan dat gesprek kan ik nog volschieten. Lissa was een heel bijzondere hond, een hond die ik nooit zal vergeten.
Heel veel sterkte, lieve Maud. Je weet dat Lissa bij je blijft - al is het in een andere vorm - en ik hoop dat dat je in deze verdrietige tijd een beetje mag troosten.

Patricia:
Lissa was de eerste grote liefde van Remi. Daar kwam een hippie camper de natuurcamping op rijden en parkeerde naast ons..man,vrouw ennnnn grijs,wit,ontroerend leuk meisje. Nou ze wond moeilijke drukke Remi in een nano seconde om haar pootje. Lissa hield zich niet bezig met moeilijk gedoe,geen zin an en dus nam Remi die houding ook naar haar aan. Ik heb een tijd, toen Maud nog fulltime werkte, iedere dinsdag met de herders mogen lopen. Dan haalde ik haar op en dan zo schattig die pootjes tegen de ramen,hoihoi leuk leuk. Ze had thuis echt leuk gezelschap maar ietwat gezapig en bejaard voor de kleine meid. Ze sprong zonder toestanden graag de bus in en dan welk buitengebied we ook aandeden het was bereleuk vond ze. Ze probeerde Remi te verleiden voor spel maar op wat schaarse momenten na werd het meer samen snuffen en wandelen. Het was fijn om een ongecompliceerd dametje erbij te hebben. Na de wandeling kwam het vlees, snel eten en dan rennen naar Remi z'n bak en jatten. Remi dacht dan ga ik snel naar Lissa haar bak maar ja de domme reu trapte iedere week weer in haar spel. Lissa haar bakje was leeg. Erg leuk om die 2 te aanschouwen met eten en lekkers.
Op bezoek in Warns en ondertussen Milou erbij. Lissa herkende iedereen meteen en je zag haar tevreden kijken naar haar "vrind". Vergelijkend met pittige pup Milou kwam ze ineens erg volwassen op mij over. Ze was die dag bij het strand zo schattig en rustig, net of ze er niet was. De herders van Suzanne, Remi, Milou ze vond het prima al die druktemakers maar ze zat lekker in de schaduw onder de parasol.
In de Eifel vond ik het vertederend om haar "ouder" te zien. Haar gesnurk s nachts, het lieve en makkelijke had ze nog steeds. Het was een bijzonder en speciaal meisje en als wij een Nizziny zien dan zeggen we steevast tegelijkertijd: he Lissa

Diana:
Een echte Roedel leidster !! Lissa hield alles in de gaten . Groepjes De heuvels en een dikke lebber van Daiko en Keary

Marjolein:
Lieve Maud gecondoleerd met Lissa en ook wij denken innig aan haar. Door haar reactie op mij tijdens t eerste gesprek was ik om. Van kinds af was ik bang voor honden en je zei dat Lissa op mijn voeten lag en al mijn angst en stress en spanning vloeiden uit mij. Lissa kon nog de grootste ongelovige bekeren en nu straalt ze vanaf de regenboog en de sterren  voor altijd in ons hart en in onze gedachten

Jolanda:
Zonder Lissa…. Was er geen opleiding voor therapiehond begeleider geweest dus Lissa is ook voor mij een bijzondere hond. Zij heeft er voor gezorgd dat ik straks als therapiehond begeleider aan de slag kan, en nu ook al kinderen en jongeren heb  kunnen helpen, dus ook namens hen…Dank je wel Lissa

Mark:
Lissa, lieve hond, vriendinnetje. Altijd wel een lachje naar me, als ik er was. Even een aandachtje gegeven aan me. Soms even lekker knorrepotten. Dat hoort erbij.
Lieve Lissa, ik zal je missen!

Bonny:
Hoewel we haar niet lang hebben gezien en hebben meegemaakt kunnen we wel goed herinneren dat we met de feestdagen kennis kwamen maken met het ras. Op het moment dat de dames binnen kwamen zagen we hoe Lissa meteen kwam snuffelen en heerlijk ontspannen onder Joost zijn stoel ging liggen. Dit was voor ons de bevestiging dat we haar als voorbeeld zagen voor de keuze van het ras nizinny, dat wij zo graag wilden, en bij jou helemaal op het goede adres zaten en nog steeds zitten.

Maureen:
Lieve Lissa, We kennen elkaar niet zo erg goed, maar we hebben een paar keer met elkaar mogen werken op de opleiding. En die keren zal ik nooit vergeten. Ik weet niet waarom, maar om de een of andere reden troffen wij elkaar steeds. Zonder na te denken volgde ik mijn hart en koos dan altijd jou. 
Een hele dikke kus voor jou lieve Lissa. 
xxx

AnneMieke:
Wat zul jij deze lieve, parmantige dame missen. Ik kan me voorstellen dat jij en je honden nu weer op zoek zijn naar een nieuw evenwicht. Want dat is wat ik me van haar herinner; een moeder overste die de hele  roedel wist te leiden en wist te binden. En niet alleen de roedel was onder de indruk van haar, ook jij liet duidelijk blijken hoe belangrijk Lisa was voor jou en daarmee voor iedereen die kennis maakte met het mooie werk van Dogswork. Deze Grand Old Lady heeft een ereplaats in de hondenhemel verdient! Veel sterkte en liefs,

Liesbeth:
Altijd lastig om een trouwe viervoeter te verliezen. Sterkte!

Richard:
“Lissa wat fijn dat ik een tijdje van je heb mogen genieten en bedankt voor de wijze lessen en inzichten die je me hebt geschonken tijdens de opleiding’’

Amanda:
Gecondoleerd met het overlijden van Lissa. Wat zul je haar missen  ik wens je heel veel sterkte!

Carine:
Tot op het laatst werd je ingezet tijdens de lessen bij Dogswork. Ik heb wat minder contact met je gehad tijdens de lessen. Maar je was er wel altijd en ik kan je goed herinneren. De les over coaching met honden deed je nog mooi voor hoe het moest. Leuk je gekend te hebben.

Roelie:
Lissa:  Liefdevol  Stabiel Zachtaardig Alert.
Een Kei van een hond.

Emma:
Bij mij komen slechts twee woorden naar boven, hoewel het slechts twee woorden zijn….. zeggen ze naar mijn idee meer dan duizend woorden.
Het zijn de woorden: wijsheid en rust.

Paul:
De "Grande Dame " van de kennel van Maud is niet meer.  Trotse en uiterst lieve oermoeder van het roedel. Zo een die je niet gauw vergeet. Veel sterkte met deze rib uit je lijf !

Andre:
Groen, Hobby, Caravan, strand, bus, rennen, Kaitlin...sneeuw,

 

Joke:
Lissa
Onvoorwaardelijke liefde
Altijd in balans
Spiegel van jouw ik
Trots

Nathalie:
Ik weet: je leeft
daar in het land van licht.
Je bent niet dood, je leeft.
Ik weet het met mijn hart.
Ik weet: de liefde
die ons bindt sterft nooit.
Liefde kan niet sterven,
omdat zij eeuwig is.
Daarom blijven wij in liefde
met elkaar verbonden, jij daar, ik hier.

Ik weet: je zorgt voor mij
vanuit het land waar jij nu leeft.
Je ziet er wat verborgen is,
je ziet de levensles die ik te leren heb,
de opdracht die ik vervullen mag.
En met al je kracht inspireer je mij
en sta je mij bij.

Ik weet: je bent niet dood, je leeft.
Ik stuur je al de liefde van mijn hart
zodat ook jij zult voelen dat onze liefde eeuwig is.
Hans Stolp

 

Milou  (Chi Milou Ami PON van Isala Situm)

Mijn eerste twee Nizinny’s waren Lissa en Milou. Ik was zo stapelgek op deze meiden. Toen Lissa volwassen was hebben we besloten dat we er graag nog een Nizinny bij wilden en hoe liefdevol Lissa toen kleine Milou heeft opgevangen. Het werden de beste vrienden en ze waren stapelgek op elkaar. Hoe groot was dan ook het verdriet toen ik na ruim 9 jaar moest besluiten om Milou uit mijn roedel weg te plaatsen. Inmiddels hadden we 6 meiden en meestal konden ze het goed vinden maar af en toe dan kwam het tot een gevecht en dan was Milou de pineut. Uit liefde voor Milou heb ik dit gedaan. We hebben hele mooie fijne en tijden gehad met elkaar maar boy oh boy wat mis ik haar!
Sinds eind 2014 heeft Milou bij Karin en Jacques een liefdevol huis gehad samen met onze dekreu Pandor die ook bij hen woont. Gelukkig mocht ik haar nog regelmatig zien tot we uiteindeiljk op 6 december 2019 de laatste keer naar haar toe zijn gegaan om afscheid te nemen van deze lieve schat. Met zoveel pijn in ons hart. Ook voor Karin en Jacques een heel zwaar afscheid. Wat hebben zij haar liefdevol in hun gezin opgenomen deze laatste jaren. Milou's koppie was nog zo sterk en ze  was nog zo vrolijk en blij ons te zien maar haar lichaam wilde niet meer.  Wat ben ik dankbaar dat Milou in ons leven is geweest. Zij heeft ook enorm veel mensen prachtig mogen spiegelen en haar inzet bij getraumatiseerde jongeren en bij onze cursisten was altijd bijzonder stabiel. Wat je ook vroeg aan Milou zij deed het altijd. Ook met het gooien van de bal op het strand.... ook al was ze soms de laatste van Milou kon je altijd op aan dat ze die bal ging halen. 

 

Lissa en Milou hebben prachtige avonturen met ons beleefd. Met hen is onze liefde voor de Nizinny ontstaan. Zij hebben de fundering voor onze stabiele roedel neergezet. Wat zijn wij trots en dankbaar. We zullen hen eeuwig blijven missen maar wat zijn we hen dankbaar.