Skip to main content

Ons Gastenboek

Graag geven we het woord aan jullie, onze trouwe fans!

We horen graag jullie mening. Gebruik hiervoor het reactieformulier.
Klik op onderstaande naam en lees de reacties.


Ton en Anja met Sjors

Een aantal maanden nadat we afscheid hebben moeten nemen van onze Briard, gingen we weer voorzichtig kijken voor een nieuwe hond. In deze oriëntatiefase kwamen we terecht bij de Nizinny en de kennel Ponjoya. We werden steeds enthousiaster en hebben ons op de wachtlijst laten zetten voor een reu. Er stonden drie nestjes 'in de planning' en we waren erg benieuwd of hier een hondje voor ons bij zou kunnen zitten. Bijna iedere dag de website raadplegen en meeleven met de drachtige dames en later van de ontwikkeling van de pups. Wat waren we blij toen Maud ons belde dat wij een pup konden krijgen uit het nest van Lis en Rumi. Op tweede Pinksterdag hebben we Sjors (Bunny) opgehaald. We hadden hem nog nooit in levenden lijve gezien, maar het was liefde op het eerste gezicht. We merkten al snel wat een relaxte pup Sjors is; complimenten aan Maud voor de geweldige socialisatie tijdens de eerste 8 weken. We genieten van Sjors: hij is mooi, lief, speels, soms ondeugend en kijkt met een open blik de wijde wereld in. Ik weet zeker dat we heel veel plezier aan elkaar zullen gaan beleven.

Nogmaals hartelijk dank aan kennel Ponjoya voor de geweldige zorgen en informatie.

Fam Willemstein en Yaluk
Ponjoya is een betrouwbare, professionele kennel. Onze nizinny Yaluk (Pupu) is nu een week onze nieuwe huisgenoot. Wat een leuke, ondernemende, lieve en ook ondeugende pup. Bedankt Maud en nizinny mama Lis voor de fijne start socialisatie en goede zorgen.
Erik en Nikki met Nosy
Sinds 18 mei 2024 hebben wij Nosy (Nijntje) in huis. We zijn heel blij met Nosy en de opvoeding die hij heeft gehad. We merken heel duidelijk dat hij nergens van onder de indruk is. Een bezoek aan de dierenarts, tuincentrum of markt, het is allemaal heel erg leuk en interessant. Hij leert ontzettend snel, het commando 'hier' kende hij al goed en binnen een week zijn we flink op weg met de commando's 'af', 'blijf', 'zit' en 'poot'. We merken aan alles dat hij een goede eerste acht weken heeft gehad en dat maakt het voor ons een stuk makkelijker en een hele fijne hond! Bedankt Maud en het PonJoya team!
Yvonne met Moby
Moby (Sam Pon van Joya) is inmiddels alweer 5 maanden oud. Op 5 Februari mocht ik hem voor de eerste keer ontmoeten. Liefde op het eerste snuitje! Ik zou eerst voor de PonDoodle gaan maar Maud en het team van PonJoya wisten mij te overtuigen dat Moby erg goed bij mijn hulpvraag zou passen. Wat hebben ze gelijk gekregen! Moby is alles wat ik hoopte. Een rustige, leergierige, mensgerichte en vooral knuffelbare hond! Een perfecte match. Ook ben ik heel goed gematcht aan mijn hulphond begeleidster Erika Visser. We zitten heel erg op 1 lijn en Moby en ik leren veel van haar. Ze geeft mij ook de ruimte om langzaam te wennen met Moby bij mij thuis. Nu eerst om het weekend logeren 2 nachtjes. En daarna steeds verder uitbreiden totdat ik Moby helemaal thuis kan verwelkomen. Want door mijn beperking Conversiestoornis met pnea aanvallen kon ik Moby nog niet gelijk vanaf het begin thuis ontvangen. Daardoor is Moby eerst in interne opleiding bij Erika thuis. Moby heeft zich al van zijn beste kanten laten zien met zijn kwaliteiten als hulphond in opleiding. In het 1e weekend dat hij bij mij logeerde gebeurde namelijk deze bijzondere situatie:
Ongelofelijk maar waar. Moby heeft mij voor het eerst uit zichzelf geholpen bij een aanval terwijl die alleen met mij was! Ik voelde de aanval aankomen in de keuken  en roepte zijn naam. En vervolgens voelde ik hem heel snel naar mij toe lopen terwijl ik op de grond lag. Hij ging aan mijn gezicht likken en mijn hand likken. Toen nog samen gelegen en geknuffeld. Op een gegeven moment liep hij even weg. Er waren ondertussen buiten brandweer sirenes aan het loeien wat mij waarschijnlijk triggerde tot een aanval. En toen heb ik hem weer geroepen en toen kwam hij gelijk en kwam weer bij me liggen! Ik heb hem enthousiast beloond met mijn stem, aaien en een lekkere kauwsnack. En mijn spanning was daarna weer helemaal verdwenen! 
Bedankt Maud, PonJoya en DogsWork voor een prachtige hond die nog veel voor mijn kwaliteit van leven in positieve zin gaat betekenen. En bedankt voor een super begeleidster zoals Erika! Mijn hond en zij hebben een hart van goud!
Nicole met Jari
We zijn ontzettend blij dat Jari (Abeltje Pon van Joya) bij ons gezinnetje is gekomen. Jari is ondeugende, lieve en slimme pup. Hij leert ontzettend snel en vindt het heerlijk om te spelen en ravotten. S’avonds wordt de mand met speeltjes leeg gehaald. Na een uurtje ravotten met onze oudere hond Shep ploft Jari voldaan naast de bank neer. Knuffelen vindt hij heerlijk.
Tijdens de puppycursus is Jari totale focus en heeft hij heel snel in de gaten wat ervan hem verwacht wordt. Het is een heerlijke nieuwsgierige pup waarvan ik zeker weet dat hij in de toekomst een supergoede therapiehond gaat zijn en we samen nog heel veel mooie avonturen mogen beleven.
Dank je wel voor deze lieverd!!!
Adwin en Annet met Dante
Met toeval kwamen we na wat googelen op de site van PonYoja. We waren gelijk enthousiast over de Nizinny. Na mailcontact werd ik gebeld door Maud en zei vertelde vol passie over de honden. We werden uitgenodigd op een puppyparty en ook hier werden we geraakt door kennis en betrokkenheid van Maud en haar team over de aanwezige honden en puppy's. Fijn om zo goed te worden voorgelicht over dit geweldige ras.
Onze vreugde was groot dat wij 1 van de prachtige pups van Coco en Pino kregen. Op 11 maart is Dante (DikTrom Pon van Joya) bij ons komen wonen. Een prachtige, lieve hond die in zijn jonge leven al veel had geleerd. Dat was erg prettig voor ons.
Na een aantal weken moest Dante een kleine ingreep ondergaan en we waren bezorgd over hoe we hem het best konden begeleiden nadien. Het was heel fijn dat Maud toen voor ons klaarstond met goede adviezen. Het gaf ons vertrouwen en mede hierdoor heeft Dante het avontuur goed doorstaan. We gunnen iedereen die een hond wil zo'n betrokken en deskundige fokker.
Marja en Ronald met Famke
Ikke ben Famke Nicola (Nicola Pon van Joya) en op de 5 december 22, gelijk met de Sinterklaas, geboren. Met de 8 weekies ben ikke bij mij oude oom Tommie komen wonen. Nu ben ikke een halve jaartje en een hele dikke ondeugd en heeeeeel lief.
Mijn vrouwtje is heel blij met de PonJoya hondjes en Maud want ome Tommie is ook 1. Wij waren allebei al zindelijk, bench/auto getraind en  heel goed gesocialiseerd. Met  Maud en haar dochter Nicola (waar ikke naar vernoemd ben) zijn we overal al geweest dus ikke was nergens bang voor. Verder socialiseren was een makkie voor vrouwtje. 
De kennis en het warme hart van Maud en haar investering in de jonge pups maken dat je een heel blij hondje krijgt. Vrouwtje noemt mij dan ook vaak blij ei.
Lieve groetjes van ome Tommie (Jamie Pon van Joya) en Famke Nicola
Marielle en Dennis met Pluk
Onze lieve Pluk (Tess Pon van Joya) is inmiddels een gezonde, ondeugende en o zo lieve pup van 5 maanden.
We zijn heel blij met haar! We hebben veel gehad aan het zien en ervaren van de volwassen honden en aan de begeleiding tot en met het ophalen van Pluk (met bijzondere dank ook aan Wendy).
Bedankt voor alles, maar vooral voor de goede start van Pluk!
Yvonne met Liz
Na een gezellige puppy-party dag was het 26 mei de dag dat wij onze pup Chipolata nu genaamd Liz konden ophalen.
Na een goede uitleg van Maud en Patrick kregen we onze pup in handen.
Met een gevulde puppymand en het laatse speeluurtje met alle pups zijn wij
met onze pup Liz richting huis gegaan.
Liz luistert goed naar de commando hier en zo fijn dat Liz de hele nacht door slaapt.
Wij merken aan Liz dat Maud en Patrick de pups met heel veel liefde en aandacht zijn grootgebracht.
Liz is een stabiele, ondeugende lieve knappe meid en wordt opgeleid tot therapiehond.
Willem met Chuck
Inmiddels is Chuck (Asterix) alweer 2 weken in ons gezin. En wat doet die kleine kanjer het al goed! De bench was direct een fijn plekje voor hem, en slapen deed hij ook gelijk de hele nacht door. We hebben al aardig wat uitstapjes gemaakt waarbij te merken was dat Chuck al de nieuwe indrukken en avonturen zelfverzekerd aan gaat. Kortom, wij zijn heel blij met de goede zorgen en basis die hij van Maud en Patrick in de eerste weken van zijn leven meekregen heeft, waarvan wij én Chuck nu de vruchten plukken!
Joleen en Annamelia met Nina

Wij zijn ontzettend blij met onze pup! Nina (Alpaga) is nu 2 weken bij ons en doet het heel erg goed. We hebben veel aan jullie tips gehad en het is goed merkbaar dat jullie al zoveel met de pups gedaan hadden. Bij thuiskomst ging Nina zelf meteen in de bench liggen. Ook autorijden is geen enkel probleem met haar. Nina is vanaf het begin af aan zo goed als zindelijk, wat ons veel tijd en moeite heeft bespaard. Toen we voor het eerst naar de puppycursus gingen had de trainer allerlei oefeningen klaar gezet. (Over stokken stappen, tussen ringen door stappen, door vliegengordijn, over verhoogde balk, op evenwichtskussen etc). Nina ging met zelfvertrouwen, en de nodige beloningen, het puppy parcours af. Het was duidelijk dat ze zoiets al eerder had gedaan. Nogmaals dank voor deze lieve en leuke pup!

Bart, Józia en Bajka
Op de gezellige puppy-party met een zeer gastvrije ontvangst kregen we veel uitleg over de Nizinny honden, die daarbij ook aanwezig waren. En daarna mochten we buiten in het gras de 11 prachtige puppen bewonderen, die daar vrij rondliepen en met iedereen kennis maakten en speelden. En konden we ook zien hoe goed ze het commando “Hier” hadden geleerd.
Een paar dagen later hoorden we dat “Forentientje” een klein dapper meisje, die nu luistert naar de naam “Bajka”, bij ons mag komen wonen.
Op de ophaaldag kregen we nog veel tips mee en een met zorg gevulde puppymand samen met een cadeau van haar opa en haar nestmandje en knuffel uit het nest.
Nadat de puppen met elkaar hadden gespeeld en foto’s van de groep waren gemaakt was het tijd om afscheid van elkaar te nemen en op naar haar nieuwe huisje te gaan. 
Onderweg tijdens de plasstop merkten we al gelijk hoe goed haar basis was en hoe makkelijk ze alles doet. Je kan aan alles merken dat ze bij Maud een hele stabiele en sociale ondergrond heeft gekregen waar veel tijd en energie in is gestoken. 
Vanaf de eerste nacht slaapt ze lekker door en is sinds een aantal dagen zindelijk in huis. Het is een relaxte kanjer met soms ondeugende puppy streken, bekijkt en observeert de wereld en luistert al lekker goed. Houdt van ravotten en de kat uitdagen. En wat genieten we van dit bolletje wol. 
Maud en Patrick hartelijk bedankt  voor haar sterke basis en socialisatie waarmee we verder kunnen voor een heel goed en fijn maatje. 
Meike met Sammie
26 mei 2022 reden we naar Warns om Sammie (Bellefleur) op te halen. Na uitleg over de pups, een hoop geknuffel en gespeel was het tijd om afscheid te nemen. Met pup en een mand vol speeltjes (zelfs een puppiemandje met nestgeur!), voer, botjes en een kado van de opa van Sammie stapten we in de auto. 
Wat een heerlijke pup, meteen de nachten doorslapen, al gewend aan de bench, gek op knuffelen en al zo goed als zindelijk! De tijd en energie die Maud in de eerste socialisatie heeft gestoken was duidelijk te merken. Voor ons fijn, maar zeker voor Sammie! Wij gaan verder met socialiseren en genieten en straks mag Sammie mij ondersteunen in mijn werk als kinderergotherapeut.
Dank je wel Maud voor al jouw goede zorgen! 
fam Berben met Ozzy
Na 1,5 jaar wachten was t eindelijk zover. We werden uitgenodigd op de puppyparty. Daar vertelde Maud uitgebreid over haar hondjes, de Nizinny in t algemeen en maakten we kennis met de puppen. Wat n heerlijke vrolijke open puppen. Je zag meteen al dat Maud al veel aan de socialisatie had gedaan.

Een paar dagen later mochten we Panoramix die nu Ozzy heet mee naar huis nemen. Ook kregen we veel tips , een puppypakket met n kadootje van zijn opa en een lekker “stinkend nestgeur”mandje en knuffel mee. Hij past niet meer in zijn mandje maar als ie moe is kruipt hij nog steeds tegen die lekkere knuffel en mandje aan. Het is een heerlijke, lieve relaxte pup met zeker ook echte ondeugende puppenstreken. En ook daarvoor had Maud ons gelukkig op voorbereid. Thuis blijkt ook met hoeveel zorg en liefde Maud de puppen heeft verzorgd. Vanaf de 1e dag slaapt hij al de hele nacht door. Hij is ook niet onder de indruk van harde geluiden en herstelt snel van spannende dingen. En inderdaad zoals Maud al aangaf kan ie goed gitaarspel ook waarderen al valt ie er toch ook regelmatig bij in slaap. Kortom wij zijn erg blij met Ozzy en het was de moeite van het wachten zeker waard.
Anke met Bibian

Spannend hoor zo’n nieuwe pup in huis. Maar al op weg naar haar nieuwe mensen laat Bibian (Zaza) zien wat voor een super pup ze is. Het gaat gewoon heel goed in de auto. Dat heeft ze bij Ponyoja al geleerd. En wat een verwennerij dat Bibian al de nacht doorslaapt. Ik denk dat zij beter geslapen heeft dan ik. Ik ging erop liggen, slaapt ze echt door..? Ja dus. Prachtig. Bibian ontdekt de wereld om haar heen, zonder angst. Soms aanschouwt ze de wereld even, daar gaat ze lekker bij zitten en dan kunnen we weer verder. Bibian wordt schoolhond en heeft in het nest al een prachtige start gekregen. Een prima basis waarop wij nu verder kunnen groeien. En hebben we een vraag of probleem dan weet ik zeker dat we met één telefoontje naar Maud weer op weg geholpen worden. We worden vast een prachtig team Bibian, Bumper en ik.

Roos met Tobias
Op Hemelvaartsdag mochten we kleine grote Tobias (Obelix) komen halen. Wat een feestje. Tobias is een heerlijk makkelijk hondje. Hij is vrolijk en speels en zit goed in zijn vel. Het is voor hem, en voor ons, heel fijn dat hij super goed slaapt in de bench. Geen lange piep partijen en dat is heel prettig. Daarnaast is hij ook al bijna zindelijk. Geen plasjes in de bench. En hij slaapt door. Hoe fijn is dat. Maud steekt heel veel tijd in deze schattige pups en dat is te merken!
Fam. Noordhof met Harrie
Vanaf het moment dat onze kleine Harrie (Idefix) aan ons overgedragen werd is hij een echt gezinslid. 
Wat een boel liefde geeft hij. 
Super fijn dat hij al veel ervaringen in het leven had opgedaan met zijn broers en zussen en Maud. 
Harrie groeit als een malle, slaapt vanaf de eerste nacht door. 
Hij is dol op leren en zoals ons was verteld leert hij alles ook heel snel.  Op de puppentraining vindt hij het geweldig. 
Harrie kijkt graag even de kat uit de boom, maar als het ijs gebroken is ben je z’n beste vriend. Turen op het gras naar alles wat voorbij komt vindt hij dan ook geweldig. Nieuwe dingen vindt hij soms een beetje spannend, maar dan zoekt hij direct ons op. Een echt maatje. 
Bianka en Willem met Desi
Onze Desi (Desiderata) is nu 2 weken bij ons en wat een ondeugende lieverd is het! Super speels maar ook luistert heel goed en gaat super goed om met andere hondjes die ze ontmoet. Maud super bedankt voor de geweldige opvoeding! 
fam Lensen met Hannah

Hannah (Cleopatra) ontwikkelt zich prima. Ze is heel dapper, ook naar andere ( grotere)  honden toe. Ze wil met de grootste honden spelen. ’s Ochtends vroeg komt ze uit haar bench na een heel rustige nacht, daarna gelijk even uitlaten. Dan komt ze weer in huis en begint het speelkwartiertje met onze yorkshire terrier Thomas. Rennen en ravotten door de kamers en de gangen en in de achtertuin. Samen trekken aan een varkentje met een lang touw, ze daagt echt uit. Vorige week bij ome dokter geweest, toen 4,25 kg. Morgen weer heen, dan wegen we haar opnieuw maar ze moet inmiddels zwaarder zijn, is onze verwachting. Scherpe tandjes heeft ze ook, een bijtring is een goede aanschaf gebleken. Veel rusten in de bench maar ook op haar twee schapenvachtjes kan ze heerlijk uitrusten

Marsha met Temmie

"Donderdag 19 maart 2020 was het zover. We konden Grumpy Pon von Joya (roepnaam Temmie) bij Maud in Warns ophalen. Ons kleine bolletje wol, als zwaarste van het nest geboren en nu al een ongelooflijke knapperd. Een mooiere socialisatie dan bij Maud kon hij niet krijgen. Vanaf dat moment werd het aan ons om hem een goed leven te geven. Klaar voor een toekomst samen, waarin hij mij als therapiehond zal gaan ondersteunen bij mijn werk als maatschappelijk werker. 

 

Voorafgaand aan de komst van Temmie deed ik bij DogsWork de opleiding tot therapiehondbegeleider. Hierdoor leerde ik de Nizinny's al goed kennen, omdat de roedel van Maud en Patrick tijdens de opleiding wordt ingezet. Ik raakte alleen maar meer onder de indruk van het ras. De werklust en stabiliteit van deze honden is fantastisch, het was dus "alleen nog" wachten op een nestje. Toen Maud mij liet weten dat één van de reutjes van het "dwergen-nest" voor mij was, verkeerde ik op een roze wolk. Door alle foto's en filmpjes die Maud sinds de geboorte stuurde, kon ik enorm mee genieten van zijn ontwikkeling.

Temmie is nu 12 weken en al enorm gegroeid. Iedere keer als ik in zijn mooie kraalogen kijk, voel ik mij dankbaar voor zijn komst.

Wat zal hij veel mensen zal gaan helpen met zijn aanwezigheid!"

fam. Clausing met Doris

Doris woont sinds december 2020 bij ons in huis. Doris gaat elke dag met mij mee naar mijn werk op IKC VanKampen. Doris is speels, trouw, leergierig en geniet van de aandacht die kinderen haar geven. De komst van Doris is een aanwinst voor ons IKC (en natuurlijk ook voor ons gezin). Toen ze in december kwam was ze al een stabiele sociale hond die nergens bang voor was.

 
fam. Oostdijk met Storm

Wij hebben onze Storm nu alweer sinds januari 2021. En wat een prachtige vriend is dit geworden: eigenzinnig, lief voor onze drie jongens, super lief voor andere honden en oh zo slim 😎

Het mooie is dat we echt een herder in zijn karakter herkennen: hij zorgt dat iedereen bij elkaar blijft als we gaan wandelen. Daarnaast is hij heel erg rustig binnenshuis. Haalt geen rare fratsen uit. Ook niet als wij even weg zijn. Last but not least: hij is zo leergierig! Dus een schot in de roos!
 
Groet,
Familie Oostdijk
Antoinette met Fynn

Fynn is mijn vierde Nizinny, een prachtige pup die van knuffelen houd maar soms ook echt een klein draakje kan zijn. Naast dat we elkaar steeds beter leren kennen, leren we ook veel van elkaar.

Ik dacht dat doe ik wel eventjes… maar iedere hond is anders. Het is een Nizinny, een hond die snel de dingen begrijpt en dat is dus de reden dat ik weer voor dit ras koos.

Op 8 mei mochten wij hem ophalen en kon ik eindelijk die kleine knuffellaar in mijn armen sluiten. Eindelijk kon ons avontuur beginnen, konden we beginnen met herinneringen maken..

De dierenarts vond hij in eerste instantie niet zo lief want hij kreeg een prikje. Dit was hij snel vergeten nadat hij heerlijke snoepjes kreeg om het leed wat te verzachten. Ik had liever zelf het prikje gekregen….arm ding.

Fynn is echt een vrolijke pup die graag buiten is en alles interessant vind, een blaadje wat wegwaait , een tram die voorbij komt en natuurlijk de mensen…iedereen wil dat bolletje wol aandacht geven, goed voor de socialisatie J
Hij vind het heerlijk om te spelen met zijn Trixie activity speelgoed. Trouwens die had hij ook snel door, ja want eten is ook een van zijn hobby’s en wat is nou niet leuker, spelen en dan wat lekkers als beloning!!

Kortom een heerlijke hond.

Lieke met Josie

Onze lieve hond Josie (dochter van Twix en Coco) is afgelopen week 1 jaar geworden, dus inmiddels woont ze alweer een hele tijd bij ons. Een gezin met twee jonge kinderen en veel andere dieren op het erf.
Josie is een erg lieve vrolijke trouwe hond, haar karakter is goed ingeschat toen ze in het nest opgroeide en ze is een goede match met ons gezin.
Josie kan heel enthousiast zijn, maar met voldoende beweging en uitdaging een fijne rustige hond in huis. Gaat goed om met de kinderen. Je kunt weten dat er geïnvesteerd is in het socialiseren van de pups, de overgang en start in ons gezin is soepel verlopen.
Voor vragen konden we altijd terecht en nog steeds is er leuk app contact met de eigenaren van de andere honden uit het nest!
We zijn blij met alle goede zorgen voor de honden en de fijne karakters waarmee gefokt zie je echt terug!
Zelfs de vos in de tuin is niet gewenst.
De bewoners hebben het door als hij een nachtje niet mee is. 

Kortom een geweldig trouw diertje die alles aan te leren is aansluitend op zijn oergevoel.

Regien met Grizzly

Grizzly is in april 2018 bij ons gekomen 
Bijna 9 weken oud. 
Ik werk als nacht verpleegkundige in een villa voor dementerenden ouderen.
Nacht 2 mocht grizzly al met me mee naar de villa.Hier is hij echt de huis hond en waakhond geworden.Bewoners die nog wakker zijn bij binnenkomst zijn verknocht aan de harige pluizenbal.En hij aan de koekjes.In de loop van het eerste jaar zag ik zijn ras kenmerk naar voren komen. Herderen/ behulpzaam zijn en gevoel van pluis en niet pluis op situaties in het huis.
Grizzly gaat liggen op de plek waar een bewoner in het appartement actief  is of hulpbehoevend. Zelfs valpartijen of roepen signaleert hij snel. Hij gaat dan actief liggen op de plek ,in de woonkamer/ bg grond, onder het appartement van desbetreffende bewoner.
Tot nu toe heeft hij telkens gelijk.
Waken doet hij vooral in de vroege uurtjes als de tuindeuren opengaan voor ventilatie.
Zelfs de vos in de tuin is niet gewenst.
De bewoners hebben het door als hij een nachtje niet mee is. 

Kortom een geweldig trouw diertje die alles aan te leren is aansluitend op zijn oergevoel.

Marc en Saskia met Fons

Tijdens onze vakantie in Portugal kregen wij een telefoontje van Maud, zij vertelde dat wij Bokito (wij hebben hem Fons genoemd) mochten komen halen. Dat hebben we dan ook gedaan zodra we terug waren uit Portugal. Zaterdag 22 augustus zijn we naar Hengelo gereden om Fons op te halen. Daar hebben we ook de moeder, Puk, ontmoet. We waren gelijk helemaal verkocht. We kregen een leuk pakket mee naar huis waar allerlei soorten voer, speeltjes en lekkertje kluiven voor Fons in zaten. Voorafgaand aan het telefoontje van Maud hebben wij via een videocall (i.v.m. Corona) een uitgebreid praatje gehad met andere potentiële enthousiastelingen voor een Nizinny. Maud gaf veel informatie en wij konden onze vragen stellen. Nu vandaag precies een half jaar geleden dat Fons is geboren kijken wij terug op een mooi halfjaar waarin Fons een superlieve, supermooie hond is geworden. Fons is enthousiast, observeert graag zijn omgeving en vindt iedereen en alles leuk. Het is heerlijk om te zien hoe Fons is ontwikkelt en heerlijk komt kroelen op schoot. Wij kunnen hem niet meer wegdenken uit ons leven.

Judith met Flo

Na een lange zoektocht naar het voor ons juiste hondenras, kwamen we terecht op de website van Maud en haar Nizinny’s. Omdat dit onze eerste hond zou worden hadden we heel wat vragen. Wat waren we dan ook blij dat Maud de tijd nam om ons alles goed en geduldig uit te leggen. Ze wist ons met al haar kennis en enthousiasme te overtuigen dat het allemaal wel goed zou komen (ook zonder honden-ervaring). Dus was het voor ons duidelijk; we schreven ons in voor een Nizinny pup. Maud gaf gelijk aan dat het nog wel even zou duren voor we ons eerste hondje zouden krijgen, maar dat was niet erg. We moesten ons immers toch eerst nog goed voorbereiden; boeken lezen, puppycursus uitzoeken, spulletjes verzamelen en natuurlijk een naam bedenken.Zomer 2020 kregen we een uitnodiging van Maud voor het puppypraatje. Door het Corona-virus moest dit helaas online plaatsvinden, dus met z’n vieren voor de computer en goed luisteren naar alle informatie. Er zouden in juni twee nestjes vlak na elkaar geboren worden en er was een kans dat wij in aanmerking zouden komen voor een kleine Nizinny. Via facebook volgden we de laatste nieuwtjes. Op 24 juni 2020 is mama Puk bevallen van 7 prachtige pups. Toen Maud contact met ons opnam met de vraag of wij eventueel gastgezin wilde worden voor een van de pupjes was dat een hele eer; maar konden wij dit wel? Na een nachtje slapen hebben we de knoop doorgehakt; we gaan ervoor! Na het behalen van de puppytest, hebben we de kleine Flo op 22 augustus opgehaald en begon ons avontuur. Wat was ze een prachtig schatje! Na een paar dagen wennen voelde Flo zich helemaal thuis bij ons gezin en wij konden haar gelijk al niet meer missen.Flo is een voorbeeldige pup; ze speelt graag, leert heel snel, is altijd vrolijk, vindt wandelen heerlijk en is in huis voorbeeldig. Als onze tieners met haar willen spelen, speelt Flo vrolijk mee; als ze willen knuffelen gaat Flo lekker voor liggen. Ze vindt het heerlijk om lekker op haar buikje en onder haar kin te worden gekriebeld. Ze voelt perfect aan of mensen het fijn vinden om begroet te worden of dat ze liever met rust gelaten willen worden. We zijn enorm trots op haar! Het is wel duidelijk dat bij Ponjoya de nadruk ligt op het karakter van de honden. Wij genieten elke dag van Flo. Wat wordt ze snel groot! Maud, hartstikke bedankt dat jullie ons het vertrouwen hebben gegeven om gastgezin voor Flo te zijn. Wij doen onze best om haar te laten opgroeien tot een gelukkige, gezonde en lieve hond. Er is alleen één probleempje; Flo is inmiddels een echte Limburgse meid die met ons dialect “praat”, dus dat wordt nog een uitdaging?

Fam. Langerak met Max

Wij hebben ons ingeschreven bij Ponjoya omdat de werkwijze ons erg aan sprak. De manier van werken met de honden gaf ons een goed gevoel. 

Wat waren wij dan ook ontzettend blij toen wij te horen kregen dat we een een puppy mochten komen halen! En daar was hij onze kleine Max! 
Inmiddels is Max al 14 kilo en groeit hij mega hard. Max is een super lieve blije hond en geniet van het samen zijn met het gezin, hij houd van gezelligheid, hij hoort er helemaal bij echt ons maatje! 
Max leert snel en op de cursus doet hij goed zijn best. Voor Max is het super leuk dat hij zijn zus veel ziet omdat zij bij mijn ouders woont. Het is dolle pret als ze elkaar zien en het huis is dat wat aan de kleine kant.😀 
Voor ons is Max een fantastische aanvulling aan ons gezin!! 

Mirjam met Lily

Sinds juni 2020 zijn wij de gelukkige en blije eigenaren van Lily (Sju uit het zeven nest). We stonden al een tijd op de wachtlijst bij Ponjoya. Toen Maud ons belde dat er ook een klein pupje voor ons was uit het nestje van Sassa waren we erg blij verrast. Door het hele corona gebeuren was het ophalen van Lily wat anders dan ‘normaal’, maar ondanks dat was alles goed en mooi geregeld en een mooi moment toen we Lily mee naar huis kregen.
Ze is echt een verrijking voor ons gezin, zo lief, mooi, waakzaam en leergierig hondje.
Andere mensen zijn ook vaak erg gecharmeerd van haar, alleen moet Lily altijd wel even wennen aan vreemde mensen.
Ondanks dat het socialiseren nu niet altijd meevalt, doet Lily het goed. Ze weet hoe ze op andere honden moet reageren, speelt graag met honden, we kunnen haar overal mee naar toe nemen. Ook herstelt ze zich snel in een nieuwe en spannende situatie. Hierin kun je zien dat ze zeker uit een goed nest komt! De reden dat wij voor Ponjoya hebben gekozen is omdat we erg graag een Nizinny wilden en ook omdat er op karakter gefokt wordt. Dit is toch het belangrijkste in een hond, een goed karakter!
Kortom wij zijn erg gelukkig met Lily!

Elza met Lizzy

Na een jaar op de wachtlijst, mochten wij midden in de coronatjid onze lieve Lizzy ophalen. Wij waren zo ontzettend enthousiast en konden niet wachten om haar op te halen. Een heerlijk dondersteen met een hele eigen wil. We zijn ontzettend blij en ook trots op, dat Maud voor ons heeft gekozen om als Gastgezin voor deze lieve clown te mogen zorgen. Ze is een volledig onderdeel van ons gezin en houd ons met beide benen op de grond. Het is voor ons een grote uitdaging geweest in het begin, maar Maud heeft ons in die tijd ontzettend goed geholpen en gesteund. Daar ben ik erg dankbaar voor. Ze is een slimme meid die je vaak ook test of je nog wel bij de les bent. knuffelen doet ze met veel plezier en ze zit ook vaak bij ons op de bank, lekker kroelen. 
Blij dat ze bij ons is.

fam. Horst met Yedi

We waren erg blij toen we van Maud hoorden dat we een pup uit het eerste nest van Sassa konden krijgen. Het was spannend om af te wachten welke van de drie meisjes het zou zijn. Tussendoor kregen we foto's en informatie over de ontwikkeling van de pups. Op 20.06. was het eindelijk tijd - we mochten Yedi ophalen en waren erg blij. Sindsdien maakt ze ons heel erg blij. Ze is erg vriendelijk voor andere mensen en andere honden. De gewoonte om haar genegenheid te tonen met haar mond heeft ze tot op heden niet weggegooid. Maar het was al lastig met haar scherpe tanden. Na de tandwisseling voelt het bijna teder aan. Ze is nu 7 maanden oud, is erg slim, begrijpt de Duitse taal perfect :) Gaat ook goed om met de drukte van de grote stad - Dortmund.
Ze is een grappig, zeer lang (maar zeer slank) en zeer liefdevol pon-meisje. 
Hartelijk dank Maud !

 

Jan met Luna

Gebeld worden vanuit Friesland en dan te horen krijgen dat we 19 Augustus Luna kunnen komen ophalen door het Corona virus alles anders dan normaal , maar het was niet anders.
Alle gegevens en documenten waren keurig verzorgt niets stond meer iets in de weg , dus hadden weer een hondje.
Onze Luna is een geweldig lief hondje.
Vanaf dat we haar hebben zijn heeft ze ons
s nachts nog nooit verrast dat ze er uit moet
Wij zijn dan ook echt gelukkig met ons meisje
Wij hebben veel plezier met Luna maar alle kinderen in de buurt zijn ook vriendjes van Luna en ook anders om.
Een echt heel sociaal en lief hondje, we zijn er heel gelukkig mee.
Maud nog bedankt.

Familie Koopmann met Sevn

Onze lieve Pitu (nu door het leven als Sevn) is geboren op 29 april 2020. We hadden ons van te voren goed ingelezen en laten informeren. En dan is het eindelijk zover. Sevn is een ontzettende lieve hond. Hij speelt graag met onze jongste zoon. Dit houden ze beiden heel lang vol. Ook mijn andere drie kinderen zijn helemaal gek op hem. Sevn vindt het heerlijk om eindeloos geaaid te worden door mijn oudste zoon. Hij is dan zo ontspannen dat hij omvalt en in slaap valt. Ook is hij helemaal gek op onze meiden. Als de meiden van school komen dan moet er eerst heel veel geknuffeld worden. Voor ons als ouders is hij echt een cadeautje. We maken heerlijke wandelingen.
De begeleiden die wij van Maud hebben gekregen was top en nog steeds kunnen wij terecht met vragen en/of tips.

Loes met Sun

Soms kan een hond meer betekenen dan een mens. Onze lieve bijzondere SUN hebben wij dan ook met open armen ontvangen en in ons hart gesloten. Ondanks alle puppyperikelen maakt hij nu al het verschil. SUN is het onvoorwaardelijke maatje (en het zonnetje in huis ;)) van onze zoon Yunus en het prachtig om te zien hoe hun connectie iedere dag groeit.

Maud ontzettend bedankt voor het luisteren naar ons verhaal, het meedenken en de goede match.

Gerard en Gon met Bodhi

In 2016 begon mijn zoektocht naar ‘een hond’. Eigenlijk zocht ik naar een therapiehond, een buddy die mij in het leven met depressies en ptss kon begeleiden. In eerste plaats zocht ik naar een fokker die mij kon helpen met de keus van een pup. Deze pup zou niet vergoed worden door mijn verzekering, ik moest dus zelf de pup opvoeden. 
Al snel kwam ik Ponjoya (en DogsWork) tegen van Maud. Ik raakte meteen enthousiast en ben alles gaan lezen over de Nizinny. Wat een fantastisch ras!
Ik heb contact opgenomen en in het gesprek met Maud werd duidelijk dat ze aan een half woord genoeg had. Maud wist meteen wat ik nodig had.

Op 28 mei 2018 hebben wij Bodhi opgehaald. Een pup uit het voetbalnestje. Geboren als Depay Pon van Joya, zoon van Merci en Tommie.
Bodhi was rustig, stabiel en leerde makkelijk. Wij als gezin zijn helemaal gek op hem, we hadden het niet beter kunnen treffen. Ondanks dat Bodhi geen macho-mannetje is, bekijkt hij alle situaties rustig en is nergens bang voor. We zijn zo trots op hem!
Voor ons nooit meer een ander ras! Wel misschien ooit een lief ‘Nizinny-zusje’ voor Bodhi...
Zo blijkt dus dat Maud niet alleen kennis heeft van honden maar ook zeker mensenkennis! Elke keer weet zij weer een goede match tussen hond en mens te maken. Een dik verdiende pluim voor Ponjoya!
Roos met Rollo

Wat is er veel veranderd sinds de komst van Rollo in mijn leven in 2017. Mijn herstel is in een stroomversnelling gekomen mede doordat Rollo zich nog moest ontwikkelen tot volwassen  buddyhond. 
Rollo kwam als grote pup/jonge puber. Mijn blik op de wereld ging open. Ik trok er weer op uit. Door de ogen van  mijn hond bekeek ik de wereld. Het station met roltrappen waardoor mensen uit de grond lijken te komen was ineens heel grappig in plaats van een enge plek vol prikkels. 
Ik moest ook wennen aan zichtbaar zijn. Mensen  weten nu dat ik er ben. Met Rollo neem ik letterlijk meer ruimte in en dat zette heel wat in beweging. 
Rollo heeft me als echte puber geholpen mijn stem krachtig te gebruiken, regie  te nemen en goed te weten wat ik wil en daar ook voor staan. 
Regelmatig heeft hij me in lastige situaties gebracht als hij los liep. Hierkomen ho maar; een woonboot is veel interesanter om van  binnen te bekijken.
In zijn puberangsten had hij mij nodig. Om samen te ontdekken dat een container op de stoep echt niet eng is. Het  begeleiden van Rollo  hield me een spiegel voor. Als ik mijn aanpak bij hem zo goed werkt , waarom  geef  ik mezelf bij angst dan steeds op mn kop? 
Rollo is vaak letterlijk een spiegel voor mij. Aan hem kan ik zien hoe het met me gaat. Hij voelt veel van  mij aan  
Inmiddels is Rollo volwassen. We zijn een hecht team geworden. Door Rollo durf ik weer te kamperen en naar drukke plekken toe. Ik doe ook regelmatig dingen bewust zonder hem, zodat ik niet te afhankelijk van hem wordt. Dat gaat  goed. Het is dan heerlijk om bij thuiskomst lekker te knuffelen en te spelen. Het niet meer alleen zijn is toch wel het  fijnst. Ik zie uit naar alles wat we samen nog gaan beleven.

Daniëlle met Ravi

In mijn opleiding als therapiehond begeleider heb ik nader kennis gemaakt met de Nizinny, wat een fijn karakter!

In combinatie met mijn zwak voor langharige honden was ik dan ook als een blok gevallen voor dit ras. Maud doet er met liefde alles aan om een lieve gezonde gesocialiseerde pup af te leveren aan de nieuwe eigenaren. Een dikke pluim voor deze Fokker! Onze Ravi (Happy van Pon Joya) is inmiddels 13 weken en we zijn super blij met hem en nu al een gezellig en stabiel hondje!

Peter en Nathalie met Pam

Inmiddels kunnen we boeken vol schrijven over Pam, wat is ze bruisend, geen berg is te hoog en alles is het onderzoeken waard !Ondanks dat het in deze tijd lastig is om het socialiseren door te zetten, zijn er gelukkig genoeg momenten dat ze andere hondjes/mensen ontmoet en in de meeste gevallen lekker donderjagen met andere leeftijdsgenootjes.

Ze is voorbeeldig als ze wat van je wil, kan dit heel demontstratief,... sturen met de oogjes ( ;-))) ) en daardoor dan ook het vrouwtje meestal te snel af. Dit heeft al voor menig komische situatie gezorgd hahaha. O eigenlijk schieten woorden te kort,maar waar t op neerkomt; we kunnen nu al niet meer voorstellen hoe t was zonder haar, ze heeft zo'n positieve impact gehad op ons levendat hadden we niet voor mogelijk gehouden. En het wordt alleen maar beter.

Guusje met Panda (Dipper)
Guusje was twaalf toen haar leven heel lastig werd. Door haar autisme en sociale angsten kwam haar hele ontwikkeling stil te staan. Op haar 13e viel ze uit op school en hebben verschillende hulpverleners geprobeerd haar ontwikkeling weer op gang te krijgen. De overvraging verdween door de juiste begeleidingstijl maar haar ontwikkeling bleef stil staan en ook haar sociale angsten werden groter.
Het was Guusje zelf die op het idee kwam dat een hulphond haar zou helpen bij het contact maken met anderen en aan het meedoen in de maatschappij.
De komst van Dipper (Panda Pon van Joya) begin 2019 via DogsWork bleek een gouden greep. Het lukt haar weer om naar buiten te gaan. Ze gaat weer met het gezin op stap. Het lukt haar om via Dipper een praatje te maken met vreemden, trots vertelt ze hen waarom ze Dipper heeft en wat hij voor haar betekend.
Dipper heeft haar leven weer "aan gezet". Ze denkt na over de toekomst, hoe ze wil gaan wonen met Dipper en wat ze daar voor nodig heeft.
Dipper is nu nog in opleiding. Guusje krijgt veel zelfvertrouwen door de training samen met Dipper te doen. Ze heeft geleerd dat ze duidelijk moet zeggen wat ze wil en dat er dan naar haar geluisterd wordt, dat ze regie moet nemen om te komen waar ze komen wil.
Soms is dit lastig en Dipper laat dan haarfijn zien dat wat er dan gebeurt, hij doet dan lekker waar hij zelf zin in heeft. Guusje ziet het gebeuren en kan dan corrigeren. Dit vertaalt zich door in contacten met anderen. Ze geeft weer grenzen aan en ziet dat dat oké is.
Jongen met Bounty

Bounty is bij mij gekomen in 2017. Hij is het beste kameraatje dat je je kan wensen! Hij is altijd in voor een spel, hij zorgt er voor dat je kan oefenen om rustig te blijven als iets niet gaat zoals je graag zou willen, hij waarschuwt op het moment dat je echt boos dreigt te worden en als je toch heel boos en/of verdrietig bent dan troost hij je en zorgt ervoor dat je je weer beter gaat voelen. Super fijn dat hij er is!

Annette met Lola

Lola woont sinds 2012  bij ons en ze betekend veel meer voor ons dan we ooit hadden kunnen bedenken. Vooraf had ik meer gedacht aan praktische zaken maar in de praktijk is haar hulp en steun veel meer omvattend.
Met Lola is leren leuk. Haar kunstjes leren of samen verstoppertje spelen is het leukste wat er is. En dan gaan veel dingen zoals vooraf bedenken wat je gaat doen, wat je daar voor nodig hebt, hoe je het gaat doen, hoe maak je duidelijk wat je wil, wat doe je als het niet lukt, enz. enz., veel makkelijker.
Het is bijzonder om te zien hoe zelfverzekerd je wordt als je voor een ander, in dit geval Lola, moet zorgen. Je neemt als vanzelf een andere rol aan en daardoor kun en durf je meer.
Alleen al door er te zijn is ze een grote steun als je eens niet zo lekker in je vel zit. Ze voelt haarfijn aan wie er even wat aandacht nodig heeft of een knuffel en is altijd bereid die te geven. Ze begrijp wat je wil zeggen als je de woorden niet kunt vinden.
Als ik aan mijn kinderen vraag: helpt Lola jou? zeggen ze JA! Als ik vraag: hoe dan? Dan zeggen ze, dat weet ik niet maar als ik boos ben gaat het weg als ik bij Lola ben en als ik verdrietig ben ook. Gewoon omdat ze lief voor mij is.
moeder van 4

Lola is onze therapiehond (PDDNOS / taal spraakstoornis). Ze helpt ons de hindernissen die onze zonen tegen komen te overwinnen. Ze is een Nizinny uit het nest van Kaitlyn uit 2012 van Pon van Joya. We zijn begeleid door Dogswork.

Andre en Femke met Joop

Wat gaat het goed met onze Joop. Wat een heerlijke vrolijke pup. We hebben al heel veel visite gehad en iedereen vind hij geweldig. Begroet ze vrolijk en ook buiten is iedereen leuk. Vooral kinderen vind hij geweldig! Hij leert snel! En snapt al heel goed wat wel en niet mag. Maar blijft uitdagen en proberen hahaha

Hij slaapt geweldig. Vannacht zelfs van 22.30 en niet gepiept en we moesten hem wakker maken om 07.30. Plassen en poepen gaat langzaam maar zeker de goede kant op. Al plast hij nog t liefst in de tuin. Laatste dagen "lopen" we vaak een half uur maar plast dan bij thuis komst in de tuin. Vanmorgen heb ik net zo lang gewacht tot hij buiten de tuin plaste. En dat was een heel groot feest! We zijn zo gelukkig met onze Joop! En t kijken naar hem is een feest en ontroerd mij soms ook. Hij brengt vrolijkheid  en liefde in ons leven in deze gekke tijd. 

Liefs Andre en Femke 

Marjan met Martens

Twee jaar terug( 8-4-2018) werd dan eindelijk mijn Nizinny geboren. Het lange wachten werd beloond. Martens Pon van Joya kwam bij ons wonen. Een vrolijk meisje, zo nu en dan een boef. Samen hebben we al veel gedaan, klinieken bezocht, cliënten geholpen, acteur in rollenspellen en nog vele dingen meer. Het is een bijzonder meisje, leert snel en is van weinig onder de indruk, maar toch gevoelig. Ik ben er super blij mee en hoop dat we nog vele avonturen samen beleven. 

Hanneke en Jules met Scott

Na het verlies van onze Bearded Collie gingen we op zoek naar een nieuw pupje. Jaren geleden ooit een keer een Nizinny gezien en die ontmoeting is ons altijd bijgebleven. Veel rondgekeken en uiteindelijk beland bij Maud. We waren verkocht, de gastvrijheid, de kennis en de liefde en toewijding voor deze honden waren ongekend. Maandag 22 februari onze Scott (Dasher) opgehaald inclusief veel informatie en een mand vol met van alles. Scott doet t zo goed. Vannacht voor t eerst beneden in de bench geslapen en dat ging uitstekend. Hij is helemaal thuis, speelt met de buurhond en we proberen steeds met nieuwe dingetjes buiten z'n wereld wat te vergroten. Jl zaterdag heeft ie z'n eerste puppycursus gehad en wat een voosprong bleek hij te hebben vergeleken met veel anderen. Dank ook hiervoor aan alle inspanningen van Maud en Patrick waardoor Scott al aan zoveel dingen gewend was zoals geluiden, een bench en andere mensen. Hij is heel relaxed, soms een draakje maar daar ben je pup voor, een enorme knuffel en niet meer weg te denken uit ons leven. Wat een dotje 💖

Andre en Annelies met Guus

Na ruim 13 jaar van onze nizinny (Moos) te hebben mogen genieten kwamen we in 2015 de website tegen van Maud. De nizinny's van PonJoya kwamen in beeld maar ook de werkwijze en de passie en liefde die Maud uitstralt als het over de 'woofies' gaat. Natuurlijk hebben we gebruik gemaakt van de uitnodiging om kennis te maken en was het voor ons helemaal helder. Wij zouden enorm graag een pup van PonJoya willen. En nu zijn we een pup rijker met een geweldige uitstraling, al behoorlijk gesocialiseerd en vooral ook nog pup. Veel rusten maar ook veel opvliegers waaraan je wel even moet wennen. Maar wat een heerlijkheid om mee te oefenen, te spelen, te leren en samen te zijn. Maud heel veel dank voor jouw passie en liefde die we in Guus (Rudolph van PonJoya) terug zien.

PS. De gretigheid van Guus vinden wij terug in de gretigheid waarmee Maud de slagroomtaarten ontving.

Inge en Herwin met Bink

Wij zijn Herwin en Inge en met onze drie kinderen van 3-6 jaar, 2 katten, onze Kuvasz hond Iko, zijn we nu heel blij met onze nieuwste aanwinst, Bink. Bink is een heerlijk relaxed zwart wit mannetje uit het nest van mama Iezy en papa Pandor. We zijn op audiëntie geweest bij Maud, en natuurlijk mama Iezy en gelukkig zijn we goedgekeurd om 1 van de 8 banjers mee naar huis te krijgen.

Bink is vanaf het eerste moment lid van het gezin. Onze andere hond Iko is ontzettend vrolijk sinds de kleine er is. Bink ligt tussen zijn poten, likt zijn bek af en speelt heerlijk met hem. Echt mooi om te zien! En het is ook mooi om te zien dat Bink een flinke jongen wordt, grote poten en lekker breed. Onze jongens zijn ook gek met hem, het is Bink voor en Bink na, maar ze weten inmiddels dat ze hem met rust moeten laten in de bench en als hij elders ligt te slapen. Verder is het echt Inge d'r hond. Bink ligt vaak aan haar voeten te slapen. Maud dank je wel voor het toevertrouwen van Bink aan ons. Echt een heerlijke hond.

Groetjes Inge, Herwin, Duuk, Mans, Guus en poot van Bink

Jelena and Pavel met Gromit

On Sunday, 22.11.2015, at midnight flew from Amsterdam to Ljubljana - Slovenia our long awaited 10 weeks old GROMIT, who was the last to leave mom JOYA. In his hands brought him our friend Tjaš Potokar. Despite the long evening hours at the airport in Amsterdam and traveling by plane, GROMIT was very good boy and very relax. Also coming in our home sow late for him was not a problem. Today is 18 th day of writing this letter, but from the first day no crying, no pee and poop in the house, no barking at visitors or neighbors. Combing and washing is the daily routine.Walking on leash with him is a real pleasure and also learning- also tricks. He is interested of everithing, no afraid of anything. He loves the embrace, hugs, he loves receive kisses.                                                                                     

For all this and for all we did not write, we want to thank MAUD  and  her family, which is in the socialization of puppies made a real revolution.                                

At the same time we would like to thank Merja Nicklasson for all her help at buying our Prince Gromit from Warns                                                                           

Thank you MAUD for such a great boy GROMIT,  Jelena and Pavel from Bled in Slovenia

Bonny met Gypsy

Omdat wij ons gezin graag wilden completeren zijn we op zoek gegaan naar gezinsuitbreiding waarbij we op zoek gingen naar de ideale hond. Na vele rassen bekeken te hebben en uren internetten kwamen we op onze vakantie een heerlijke bol wol tegen en na de naam gevraagd te hebben van het ras kwamen we al heel snel tot de conclusie; DIT is onze hond! Nadat we enkele fokkers op internet hadden bekeken bleven we steken bij Ponjoya. Na een gesprek met Maud hebben wij ons enkele weken later op de wachtlijst laten plaatsen en begon het wachten. Nu is wachten niet onze sterkste kant en hebben we echt wel eens gehad of we zo lang wilde wachten en of wij een van de kandidaten werden die dan toch maar voor minder zouden gaan maar elke keer beseften wij ons dat we dat niet wilden. Ons hart maakte dit jaar een sprongetje met Kaitlyn en helaas bleek haar 1 pup gegund, later met Nanu maar ook zij heeft hard moeten werken voor…. Niets.

Maar toen, toen was Joya zover en hoorden wij het geluk van Joya die op 15 september 2015 maar liefst 8 prachtige puppen had gekregen. Tja en dan wil je natuurlijk toch weten of 1 van de 8 voor ons is en waren het 2 lange, lange weken wachten tot het verlossende telefoontje kwam. Ik weet nog goed; mijn mobiel ging op mijn werk en zag daar Maud Jacobs in het scherm en wist niet hoe snel ik moest opnemen maar ook hoe snel ik het gesprek moest beëindigen omdat het werk dit niet toe liet. Gelukkig sprak ik haar na mijn werk toen ik net de auto wilde starten en ze het mooie nieuws deelde met mij. Ik ben met vleugels naar huis gereden die avond.

Niet veel later zijn we gaan kijken en hebben we met het gezin gekeken wie met ons mee naar huis zou gaan. Uit eindelijk kregen we kort voor we haar gingen ophalen te horen dat Gypsy ons gezin komt verrijken en was het wel grappig omdat mijn man al vanaf dag 1 zei dat zij het ging worden. Toeval ? nee, de leukste en knapste dame van het stel…

Nu we haar een kleine drie weken in huis hebben en ze vandaag 10 weken is kan ik zeggen dat we heel blij zijn te hebben gewacht omdat ze echt een droppie is. En natuurlijk; ze is momenteel een echte energie vreter maar denk ook dat het eraan ligt hoe je met haar omgaat en hoe stevig je in je schoenen staat. Als ik naar mijzelf kijk denk ik dat ik voor de toekomst echt wil kijken hoeveel meer ze nog voor mij kan betekenen. En daarnaast is het maar net in welke omgeving je een pup huist (gezin, omgeving). Wij zijn Maud en Joya in ieder geval dankbaar voor onze dame!

Guido en Helga met Milo Groover

Wij zijn Guido en Helga en sinds vorige week eigenaar van een super pup genaamd Milo Groover Pon van Joya.

We wonen samen met onze 3 kinderen, 1 kat, 1 konijn, 1 hamster en wat vissen in Hensbroek, dat ligt in Noord-Holland. Enige tijd geleden hadden we toch de plannen om een hond te nemen. En ja wat voor hond moest dat dan worden. Via internet kwamen we zo bij Maud terecht met haar Nizinny’s. Dit ras stond ons wel heel erg aan maar we wisten er niets van. We zijn toen langs geweest en hebben kennis gemaakt met Maud en alle woofies.

En ja we waren verliefd op het ras en die hond zou het moeten worden. Nu zijn we dus sinds een kleine week de eigenaar van Milo en wat een lieverd is dat! Al sinds de dekking van Joya is Maud al druk in de weer voor de komst van de puppen. En als ze er eenmaal zijn dan kunnen ze zich geen betere verzorgster wensen dan Maud! Wat een tijd en energie steekt ze in de opvoeding van de puppen waardoor wij een super pup nu hebben. Maud nogmaals ook via deze weg ontzettend bedankt voor al je goede zorgen en al de spullen die we van je meekregen waardoor Milo een stukje van huis meekreeg. En dat was heel fijn voor hem! Lieve groetjes van Guido, Helga en kids.

Nancy met Jody

Nadat we uitgebreid gezocht hebben op internet naar een goed adres voor een Nizinnypup was de keuze, met zeer grote voorsprong, gevallen op Ponjoya. Wat een goed adres!!!

We hebben Jody meegekregen op 13 september 2014. Het ophalen ging in alles rust, uitleg en vergezeld van een mand met inhoud. Speeltjes en doeken uit haar eigen omgeving, zakken voer, enz enz. Kortom ze kreeg een stukje nest mee. Het is zo goed te merken dat er veel aandacht wordt besteed aan die eerst weken van haar leven. Het niet bijten, zitten, luisteren naar "nee".

Vrienden met pups zijn verbaasd hoe Jody het doet op de cursus en als ik ze de site Ponjoya laat zien begrijpen ze hoe het komt dat ik een voorsprong heb. Niet ik natuurlijk. Jody heeft die voorsprong en ik heb het gemak ervan. De warmte, liefdevolle verzorging die de hondjes hebben gekregen is zo belangrijk voor de verdere ontwikkeling.

We zijn heel blij dat we hebben gekozen voor een pup van Ponjoya.

Maud...... Bedankt voor al het werk en de liefde.

Nancy en Eric

Brani met Goofy

Goofy heeft sinds zijn komst in 2016 mijn leven veranderd. Vooral in de vorm van structuur en afleiding heeft Goofy mij enorm geholpen met mijn PTSS. Goofy maakt me wakker tijdens nachtmerries en herbelevingen en zorgt door zijn vrolijkheid dat ik s’morgens op gang kom; wat me eerder zonder Goofy nooit lukte. Goof is 24 uur per dag bij me. We zijn een team. Hij gaat mee naar werk, ligt onder mijn buro. Goofy blaft als ik boos wordt of mijn stem verhef. Zo weet ik dat ik even een time out moet nemen. Goof likt aan mijn gezicht als ik emotioneel wordt. Hij spiegelt mijn gedrag. Als ik onrustig wordt, wordt Goof ook onrustig en dan gaan we een rondje lopen en worden we weer rustig. Samengevat: Goofy helpt mij met mijn PTSS door structuur en afleiding en door mijn gedrag te spiegelen. Hij is mijn beste maatje.

Ed en Lisette met Igor

Een tijd geleden zijn wij op zoek gegaan naar een waardige opvolg(st)er voor onze Nizinny Igor die 14,5 ons maatje was. Tijdens deze zoektocht kwamen we terecht op de website van Maud en lazen wij haar verhaal. Een website waar haar liefde voor haar honden van het beeldscherm af spatte. “Daar willen wij een pup vandaan”, zeiden wij tegen elkaar. We hebben Maud gebeld en na een lang gesprek hebben we een afspraak gemaakt bij Maud in Friesland. En wat een hartelijke ontvangst. Door Maud, Mark en alle honden. En toen was het lange wachten aangebroken. Zou Joya zwanger zijn? Hoeveel pups worden er verwacht? Zouden wij er eentje krijgen? Nou, met alle geluk van de wereld kregen we het verlossende woord: “Jullie krijgen een pup!” Vanaf dat moment volgden we bijna dagelijks de puppy webcam en het fotoboek. Al snel bleek dat Maud er geen 100% voor gaat maar 200%! Ze doet er alles aan om de puppen een goede basis mee te geven waar de nieuwe baasjes mee verder kunnen. Pippa (Joy) hebben wij 12 september opgehaald. Het is schatje met heel veel pit in dat kleine lijfje. De eerste week hebben zowel Pippa als wij ons ritme moeten zoeken en nu na een week hebben we het gevoel dat dat al aardig lukt. Ze is een zeer pienter hondje, zelfverzekerd en leergierig. We laten haar aan van alles en nog wat wennen en de eerste trainingsoefeningen zijn gestart. Het mooiste compliment voor Maud kregen we bij Kynologenclub Delft waar we afgelopen zaterdag hebben kennisgemaakt: “Zo dat is een zelfverzekerd hondje, meestal staan de pups hier trillend voor de deur ……………”. Pippa vond het allemaal geweldig, we gaan begin oktober starten met de puppycursus en hopelijk kunnen we over een jaar treibballen, behendigheid gaan doen of flyball. We hopen de broertjes en zusjes van Pippa nog een keer te ontmoeten op de familiedag.

Ed en Lisette

Marja met Jamie

9/11, over het algemeen een beladen dag. Dit jaar niet. Wij mochten Jamie ophalen. Jamie die sinds die datum Tommie heet. We wisten al wel dat Maud en haar woofies alles in het werk hebben gesteld om de 7 puppy,s van Joya een zo optimaal mogelijke start in  hun gezinnen mee te geven echter  dat we zo een wonder pup in huis zouden krijgen hadden wij ook niet verwacht. Tommie is frank, vrij, open, leer gierig, speels, nieuwsgierig, flink, brutaal, sociaal, lief, rustig, stoer, enthousiast, eigenzinnig en zindelijk. (ben vast iets vergeten)


WE hebben 4 nachten voor het idee bij hem geslapen. Hij sliep heerlijk en wij maar wachten op een teken……. dat niet kwam. Tommie slaapt tot je bij hem komt. midden in de nacht heeft hij dat liever niet want hij gaat gewoon buiten in het gas liggen om verder te slapen. Hij slaapt rustig tot 7.30 uur en staat dan nog niet te springen om naar buiten te gaan.  Mogen wij hier enthousiast over zijn?? In 2 dagen pikte hij 3 commando's op: zitten, wachten en blijf


Tommie vind, bijna, alles leuk. Of hij nu op een markt loopt (op de arm vind hij niet echt stoer, Als het spannend word komt hij bij 1 van ons aan de voeten zitten tot hij het veilig genoeg vind om naar voren te lopen) of tussen de grote honden.  De fietskar vind Tommie nog niet echt leuk. Pavarotti zou  wat van hem kunnen leren. Moeten we toch ergens ons best op doen.


Hij heeft al een therapie werkje gedaan bij een spastisch meisje in een rolstoel. Het is hem met de paplepel in gegoten. Het klinkt zo alsof Tommie de hele dag in de weer is echter niets is minder waar. Voor het overgrote deel van de dag slaapt hij tussen zijn knuffels met een botje binnen beet bereik.

IK besef dat dit een heel positief verhaal is…. maar ik kan er niets anders van maken.


Wellicht houd ik allen op de hoogte van de belevenissen van Tommie. Zou het leuk vinden als de andere nieuwe pup eigenaren dit ook zouden doen!!

Groet, Hille en Marja en een knuffel van Tommie

Monique met Jango

15 september was het zover. Eindelijk mochten we Jango ophalen. Het was een lange reis van Friesland naar Zeeland maar hij zat lekker op schoot en vond het prima. Eenmaal thuis moest hij wel even wennen, maar mag het?

Plotseling weg bij je moeder en broertjes en zusjes. Dat is een hele verandering. Maar al snel voelde hij zich helemaal thuis. Het is een ontzettende lieverd. Nieuwsgierig, alert, speels, vrolijk, ondernemend en ga zo maar door.

Waar hij ook mee naar toe gaat, de markt, boodschappen doen, terrasje pakken, het strand, puppycursus, hij vindt alles leuk. Maud heel erg bedankt voor de liefdevolle verzorging en opvoeding gedurende de eerste weken!!! Wij zullen deze voortzetten en mochten we advies nodig hebben dan nemen we zeker contact met je op. We houden je sowieso op de hoogte. Groetjes,

Monique, Patrick, Chantal

Roelie met Joya

Vanmorgen was het eindelijk zover, we gingen onze pup bij Maud ophalen.

Wat een feest. Het was mooi weer en we mochten doorlopen naar de tuin.

Onvoorstelbaar…………. Julie (wij noemen haar Joya) zat gewoon op ons te wachten.

We hebben haar en haar zus lekker geknuffeld. Later kwamen ook Joya en Nanu erbij.

Wat een heerlijke lieve ontspannen honden. Het is toch niet niets als je pups opgehaald worden.

In een gezellige  sfeer alle “zakelijke” dingen doorgenomen.

De nodige foto’s gemaakt en dan naar huis. Met een mand vol mooie en lekkere spulletjes.

We besluiten haar gewoon op de schoot de houden, onze reis is niet zo lang.

Eerst piept ze wel wat maar al gauw geeft ze ons ons haar vertrouwen en gaat er lekker bij liggen.

Thuis gekomen eerst haar uitlaatplekje laten besnuffelen en ja hoor ook al direct een plas.

Dan naar binnen,  eerst rondkijken en dan zonder moeite de bench in en uitrusten samen met knuffel panda.

Natuurlijk wil iedereen Joya bewonderen en heeft ze niet over belangstelling te klagen.

Wat een heerlijk ontspannen pup! Moeiteloos gaat ze op haar rug liggen en laat zich onder de buik kriebelen.

Inmiddels is het avond en tussen spelen, ontdekken (ze ziet zichzelf in onze keukenkastjes) doet ze schoonheidsslaapjes.

Vandaag al de afspraken gemaakt voor de dierenarts en de puppy cursus. We zijn we druk mee maar wat is het genieten!

Maud heel erg bedankt voor alle goede zorgen wij vinden het echt heel bijzonder wat jullie met de pups doen.

We gaan ons best doen Joya een heel fijn leven te bezorgen en houden je op de hoogte van haar belevenissen.

Jan en Roelie Hogenberg

Sofie met Jamie

Na een jarenlange strijd met mijn eetstoornis en ptss, opnames en therapieën, pieken en dalen, kreeg ik Jamie in 2016. Toentertijd had ik meer slechte periodes dan goede periodes. Buiten een blokje om gaan vond ik eng, laat staan om naar school te gaan of om eens te gaan winkelen in de stad. Ik zat liever veilig thuis met mijn herbelevingen, paniekaanvallen en flashbacks. Omdat ik veel thuis zat, had ik geen goed ritme. Het kwam voor dat ik pas rond 2 uur ‘s middags mijn bed uit kwam en dan pas aan mijn dag begon. Ik had al zoveel opnames en therapieën gehad, dat ik niet meer goed wist wat me wél kon helpen. Ik wilde leven, maar ik wist alleen niet hoe. Een vriendin van me had van therapiehonden gehoord en tipte Dogswork. Ik was enthousiast, omdat ik veel positieve verhalen erover hoorde, maar vond het ook best eng. Een hond is een hele verantwoordelijkheid en ik wilde er wel goed voor kunnen zorgen. 
De eerste week dat Jamie bij mij thuis was, voelde het nog een beetje onwennig, maar al wel heel fijn. Elke ochtend werd ik wakker en dacht ik direct aan Jamie. Ik ging gelijk naar beneden om hem uit zijn bench te halen en te knuffelen. Voor mij was dat al een hele positieve verandering. Ik stond tenminste niet meer ‘s middags, maar ‘s ochtends op! Naar buiten gaan was ook minder erg, omdat ik wilde dat Jamie niets tekort kwam. 
In het begin had ik moeite om Jamie in vertrouwen te nemen, maar toen hij me in de eerste week wakker maakte tijdens een nachtmerrie, door mijn gezicht te likken en met zijn pootje mij aan te tikken, voelde ik me heel gesteund. Ik was ook verbaasd: hoe kan een hond nou zoiets aanvoelen!
Na de fase van elkaar leren kennen en elkaar leren en durven te vertrouwen, ging ik steeds meer dingen ondernemen. Ik liep grotere rondjes buiten, Ik durfde weer naar school, ging vaker de stad in, durfde met het openbaar vervoer te reizen. Dat alles met steun van Jamie. Ik wil weer uitdagingen aangaan en weet dat hij er voor me is op momenten dat het even minder goed gaat. Als ik flashbacks, herbelevingen of paniekaanvallen heb, gaat Jamie dicht bij me zitten en legt hij zijn pootje op mijn hand, geeft een lik op mijn gezicht en leidt me af. Dit helpt heel goed en maakt dit soort momenten minder lastig. Er zijn dagen dat ik vergeet te eten, omdat ik niet zo’n goede dag heb. Jamie eet dan ook niet, wat me opvalt en doet nadenken over mijn eigen gedrag. Ook spiegelt hij mijn gedrag door heel druk te doen als ik onrustig of gestrest ben. Hij houd me letterlijk een spiegel voor.

Ik ben erg blij met Jamie, we zijn een sterk team. We doen alles samen en door hem kan ik weer alles doen wat een jonge vrouw hoort te doen! 

Monique met Saar

Zaterdag 23 augustus 2014 was het eindelijk zover: we mochten kennismaken met de puppen van Joya.

We hebben er van genoten. Wat een lieve, mooie en vrije pupjes en wat is Joya een ontzettend lieve moeder.

Maud, we hebben echt bewondering voor je hoe je je met zoveel liefde inzet voor de opvoeding en socialisatie van de puppen. In één woord GEWELDIG!!

Nog een paar weken wachten en dan kunnen we ons pupje ophalen. We kijken er zo naar uit.Bedankt voor je gastvrijheid en tot gauw.

Groetjes van Monique, Patrick en Chantal

Charity met Boef

Op 11 augustus 2012 mochten we onze Boef ophalen, blijer konden we Charity, onze dochter met het Syndroom van Down, niet maken.
We hebben de keuze voor de Nizinny gemaakt nadat we een aantal keren bij Maud op bezoek waren geweest. We ervaarden wat een leuke, intelligente en lieve honden dit zijn en zagen in deze hond een maatje voor Charity. Een maatje die overal mee naar toe kan, waar ze haar leuke en minder leuke dingen mee kan delen en we kunnen niet anders zeggen dan dat dit tot nu toe een super geslaagde actie is.
Ze gaat hem zelf uitlaten, doet spelletjes met hem, knuffelt en kletst met hem, geeft hem eten en loopt zelf de cursussen met hem bij Kinologisch Nederland in Hellevoetsluis waar ze heel leuk en goed begeleidt wordt.
Ook door Dogswork worden Charity en Boef begeleidt, om de 5 weken komt een therapiehondbegeleider naar ons toe om te kijken waar ze ons mee kan helpen en traint ze samen met hen en daarnaast kunnen we altijd terecht bij Maud met onze vragen.
Charity en Boef zijn inmiddels echte maatjes en dat hebben we mede te danken aan Maud Jacobs, de manier waarop zij Boef heeft begeleidt in de eerste weken van zijn leventje is zeer bijzonder te noemen en heeft Boef gemaakt tot wat hij nu is: een geweldige hond en maatje voor Charity.

Emma met Luca

Na bijna een jaar gewacht te hebben op onze nieuwe pup, mochten we dan eindelijk in juli Luca ophalen. Wat een fantastische pup, ontzettend lief maar ook krachtig, stabiel en hij treedt vol nieuwsgierigheid en vertrouwen de wereld tegemoet. 

De geweldige inzet, onvoorwaardelijke liefde en inzet van Maud hebben zeker hiertoe bijgedragen. Vanaf het moment dat de puppen zijn geboren wijkt ze vrijwel geen moment van hun zijde. In de puppyren liggen allerlei objecten, de pups worden tactiel gestimuleerd en ze worden vertrouwd gemaakt met diverse geluiden. Zodra ze oud genoeg zijn gaan de puppen mee in de auto, naar het station, het terras….. Met een geweldige passie wordt de pups de meest optimale opvoeding en socialisatie gegeven.  

Ook Luca wordt nu opgeleid tot therapiehond en hij doet het fantastisch….. 

Maud, en ook Mark natuurlijk, heel erg bedankt voor jullie onvoorwaardelijke liefde, inzet en betrokkenheid. Wij kunnen ons geen betere start wensen voor onze pup Luca…..

Liefs Xander, Emma en Dinant en een dikke knuffel van Luca 

Adrienne met Boot

De zorgvuldigheid, de liefde, de totaal andere kijk op onze lieve viervoeters, het respect en betrokkenheid, het werkelijk ook doen en vormgeven, de intense inzet en het onvoorwaardelijke…zuiver tot op de graad...ja dat zijn de ingrediënten die meteen in het oog springen bij Ponjoya, bij Maud en ook Mark. En het resultaat? Een super pup!

Grote woorden? Hier dan heel concreet:

Een pup, geboren uit liefde, die vol vertrouwen de wereld tegemoet treedt. En als hij twijfelt weet hij waar hij info moet halen … bij zijn baas. Een pup die ligt te slapen op de tafel van de dierenarts… (" wat een bijzondere hond…dit heb ik nog nooit meegemaakt die komt uit een goed nest!") Een pup die wil werken en slim te werk gaat. Een pup die kroelt als de beste en je heel veel kleine liefdesbeetjes geeft waar je helemaal kippenvel van krijgt. Een pup die gewend is aan lawaai en vuurwerk, ook al is het zomer. Een pup met een prachtige vacht die helemaal glimt en glanst ("…krijgt zeker heel goed voer?"). Een pup die lacht en als een blij huppelend geitje door de bossen dartelt…een echte soulmate!

Dank dank dank dat jullie dit mogelijk maken!!

Robert, Adriënne, Myrthe en Maria

Diane met Boef

Op 11 augustus was het dan zover, we mochten onze Boef ophalen bij Maud en haar familie.

Alle keren dat we bij hen zijn geweest, voorgesprekken en kijken bij de pups, zijn we door Maud heel erg vriendelijk ontvangen en hebben we veel uitleg gekregen maar wat ons het meeste is opgevallen is wel de enorme liefde die zij heeft voor haar woofies ( zoals ze ze zelf noemt).

Wij hebben gekozen voor de Nizinny omdat we een maatje zochten voor onze dochter Charity ( met het Syndroom van Down) en na de bezoekjes aan Maud en haar woofies raakten we steeds meer overtuigd dat dit toch wel een bijzonder ras is. De manier waarop Maud met de dieren bezig is sprak ons echt aan, bij deze fokster krijg je een wereldpup mee dat kan niet anders. Nou, we hebben een wereldpup, Boef doet zijn naam ook wel een beetje eer aan maar is daarnaast een geweldige lieve, luisterende (meestal) pup die al heel veel geleerd had in de tijd dat hij nog bij Maud was en de twee weken die hij intern door Dogswork is opgeleid. 

De zondag dat we Boef gingen halen hadden we een heel blij meisje in de auto, eindelijk kreeg ze haar eigen hondje!

Die blijheid is er gelukkig nog steeds, ze zijn zoooo onwijs leuk samen.

We hebben met Boef inmiddels de puppencursus gevolgd bij Jeroen Oomen, Kinologisch Centrum Nederland in Hellevoetsluis en gaan nu starten met de basiscursus daar. 

Naast het volgen van de cursussen worden we door Suzan van Dogswork ook nog thuis begeleid om van Boef en Charity echte maatjes te maken. Hoewel we al een aantal jaren een Labrador hebben leren we hier echt zoveel van en zijn we echt heel blij met deze begeleiding. Als we t even niet meer weten of voor wat voor vragen dan ook, bellen we Maud en weten we weer hoe we verder moeten of hebben we gewoon een gezellig praatje.

Bij deze willen we in het bijzonder Maud maar uiteraard ook haar hele team enorm bedanken voor onze heerlijke Boef.

Liefs Charity, Diane, Peter en een knuf van Boef!!

 

Sylvie met Caruso

Since about 8 weeks now we have a small Pon from Mauds breeding.

We have been looking a long time ago for a breeder who best preparer his dogs for live.

Maud Jacobs makes here exelente work with many love .

It not only attaches value to physical health of there puppys, but also on the optimal formation of character.

Our little dog is a verry balanced and very people-oriented dog,who meets all the requirements of a rescue-dog.

He courageousely copes with unknown situations and understand very quickly what is  required of him.

Caruso is a super dog !

Thanks a lot for Maud and her team !Keep it up!

A better Breeder can you not find !Today we have warm contact with Maud ,Thanks!

S.Wetzlar  Germany 

Danielle met Polle

Mijn ervaring met Dogswork deel ik graag met jullie;

Na een bijzonder warm en hartelijk welkom bij de eerste ontmoeting met Maud, moederhond, de puppy's en niet te vergeten de tantes waren wij verkocht. Dit voeldeplezierig, vertrouwd en vooral liefdevol. Aan alles merkte je dat deze puppy's met liefde en humor werden grootgebracht en klaargestoomd voor hun nieuwe leventje bij een ander gezin. 

Aangezien wij vrij ver van Maud afwonen was het voor ons geweldig ons bolletje wol via de web-cam ieder dag even te kunnen zien rondhobbelen of slapen.

Inmiddels hebben wij Polle mogen ophalen. Ook dat was werkelijk een feestelijkedag met koffie, taart en gezellig geklets. 

En nu nog pak ik de telefoon om even wat advies te krijgen over de (op)voeding,zo prettig! Kortom deze fokker is bijzonder betrokken en zeker een aanrader voor iedereen die graag een pup wilt!!

Anita en Henk met Kelwyn

Twee en een halve maand geleden hebben wij Kelwyn, zoon van Kaitlyn, op mogen halen en sindsdien zijn we verliefd.

Ik kende het ras al maar deze “vent” is geweldig en dat komt zeker door Maud en partner en de manier waarop zij de pups de eerste acht weken van hun leven hebben begeleid!

Dank jullie wel voor al jullie inzet waardoor wij nu zo kunnen genieten van onze superpup Kelwyn.

Agna met Lulu

Lulu is de leukste, de mooiste, de grappigste, de ondeugendste en liefste pup van de Hele Wereld!

Ze staat haar vrouwtje! Ze is nergens bang voor, dapper als een leeuw en zacht als een lammetje.....

Jaja, dit is de laatste dochter van Kaitlyn en ze is zo mooi groot geworden in het "gezin" van Kaitlyn en Maud.

Het is echt bijzonder hoe moedig ze in de wereld staat, hoe ze belagende kleine kinderen dapper benadert en hoe ze vier hard blaffende volwassen Border Collies op hun eigen terrein vrolijk tegemoet loopt. Jullie kunnen trots op haar zijn!

We vermaken ons uitstekend op Texel en we hopen nog lang met elkaar naar strand, dijk en zee te kunnen gaan!

fam. Schreurs met Lola

Aan de ene kant is er de vakkennis, hoe ondersteun en stimuleer je de honden optimaal. Aan de andere kant is er de liefde, zorg en betrokkenheid. Die komt recht uit het hart. De combinatie van de factoren kennis en liefde is een ijzersterke en maakt dat Maud met een ongelofelijke energie en inzet alles in het werk gezet heeft om een optimale omgeving te creëren voor de ontwikkeling en het welzijn van haar honden. We zijn heel blij en onder de indruk van de geweldig start die Maud aan Lola en de andere pups gegeven heeft en de aandacht en liefde waarmee we met al onze vragen steeds bij haar terecht kunnen.

Jan: Maud is echt heel aardig want wij hebben het liefste pupje gekregen!

fam. Mulder met Kyra

Wij hebben van het prachtige eerste nest van Kaitlyn het bonte teefje gekregen. We zijn dolblij met dit prachtige lieve spontane hondje die we Kyra hebben genoemd. Door de enorm goede start bij Maud en de andere honden deinst Kyra nergens voor terug en is ze niet snel ergens van onder de indruk. Ze is bij Maud al heel goed gesocialiseerd en wist zelfs al hoe de clicker werkt. We konden alles van haar eerste weken volgen via de webcam en werden eenmaal met Kyra thuis ook nog heel goed bijgestaan. Dit alles heeft ons het gevoel gegeven dat we met Kyra de hoofdprijs hebben gewonnen.

Paul en Monique met Saar

Wij stonden op de wachtlijst voor zo'n prachtige pup en we hebben dagelijks de site van Maud bekeken, en hoe meer we lazen hoe enthousiaster we werden en hoe meer we hoopten dat er een pup voor ons bijzat! We werden dus ook heel blij toen we door Maud gebeld werden dat ze een pup voor ons had. Vanaf het moment dat Saar bij ons is hoort ze er echt helemaal bij. Je merkt aan haar dat ze samen met haar broertjes en zusjes een topstart gekregen heeft bij Maud en daar genieten we volop van. Het is een ongelooflijk boefje soms, dat zullen de baasjes van haar broertjes en zusjes vast wel herkennen, maar als je met haar "aan het werk bent" en je hebt de volledige aandacht dan doet ze het zo ongelooflijk goed. Wij vinden het geweldig hoeveel energie Maud in de pups steekt en het is ook heel fijn dat we nog regelmatig met onze vragen bij Maud terecht kunnen. Wij hebben een geweldige pup van Maud en wij zijn er trots op. Maud je bent super!!

fam. van den Heuvel met Keary

Ten eerste bedankt voor de gastvrijheid. Ook wij hebben een heerlijke vrije pup meegekregen. Wat een boefje is onze Keary. Daiko en keary kunnen het heel goed met elkaar vinden. Daiko is echt een schatje en corrigeert Keary als het nodig is.

Nou Maud bedankt voor alles en we komen elkaar vast wel een keertje tegen op TEXEL <3. En gelukkig kunnen wij contact houden via Facebook.

Maud je bent  super lief voor de honden... Een hart van goud voor de dieren!!! En dat heb jij alle pups meegeven!!!! BEDANKT.

We horen graag je mening

Ingezonden reacties wordn op deze pagina geplaatst en hiervoor geeft u automatisch goedkeuring.

Ongeldige invoer

Ongeldige invoer

Ongeldige invoer