Skip to main content

Pippi (Spitse Pon van Joya) en Frenkie (Edmar Pon von den Friedenslinden) hebben op 3 november 2022 een tweeling gekregen

Fijne Kerstdagen en een gelukkig Nieuwjaar namens team Pippi

Vrijdag 23 december: nog een paar dagen genieten van deze tweeling want ze gaan uitvliegen naar hun nieuwe gezinnen. 

Rafal en Rufin zijn volledig zindelijk, ze zijn super goed gesocialiseerd en ze zijn er klaar voor!

Maandag 19 december: de puppen hebben hun enting vandaag gekregen en zijn helemaal goed nagekeken door de dierenarts. Alles is goedgekeurd: hun hartjes klinken sterk en goed en hun gebitjes staan mooi en ze hebben beide twee balletjes. Dat is toch altijd weer een fijn moment om dankbaar voor te zijn.

Zondag 18 december:

PUPPYPARTY

We hebben een geweldige leuke middag gehad met maar liefst 35 geintereseerden in het ras. Eerrst hebben we een uitgebreide uitleg over de Nizinny in het algemeen gegeven waarbij onze honden Kaitlyn, Nanu, Joya, Frodo en Lis door iedereen bewonderd en geaaid werden.Wat fijn dat iedereen zo enthiousiast is. Daarna kwamen Pippi met haar Rufin en Rafal en ook dat was een feestje. Het zijn hele stabiele puppen en dat was merkbaar want ze lieten zich door iedereen aaien en waren niet onder de indruk van zoveel mensen. Toen kwam ook papa Frenkie (Edmar Pon von den Friedenslinden) bij zijn puppen en toen was het feest helemaal compleet. Onze HOOFDROLSPELERS:

Kaitlyn

Nanu

Joya

Lis

Pippi

Frenkie

Rufin

Rafal

Papa Frenkie met zijn gastgezin

Vrijdag 16 december: Rafal en Rufin zijn zo geweldig leuk! We genieten nog even met volle teugen van deze lekkere boevenkoppies want het duurt al niet meer zo lang dan vertrekken ze naar hun nieuwe families!

13 december: Rafal en Rufin gaan nu 3 keer per dag naar buiten. Ze vinden het heerlijk daar. Meestal poepen en plassen ze nu ook buiten. Wat een kanjers al he?

10 december: Rufin en Rafal hebben het goed. Ze spelen met veel andere honden en ze groeien mooi en wat een heerlijke karakters beginnen we te zien. Hun haartjes beginnen ook al aardig lang te worden. Kortom prachtige geweldige leuke puppeduppies!

Vrijdag 9 december: Het is buiten koud en nat dus we vinden ze nog wat te jong om ze met dit weer al buiten te laten spelen maar wat we wel alvast kunnen doen is ze dagelijks naar buiten te laten kijken vanuit de warme huiskamer. Pippi speelt inmiddels alweer naar hartelust buiten met haar vriendjes en vriendinnetjes, en haar bal:)

8 december: Vandaag is de medewerkster van de Raad van Beheer gekomen  om de  tweeling te chippen en DNA af te nemen. Ze zijn er klaar voor! We hebben zin in de puppyparty die we met deze boys gaan organiseren op zondag 18 december! De voorbereidingen zijn in volle gang.

Ha ha ha vinden jullie Pippi ook zo verkleurd? Dat klopt niet helemaal want dit is niet Pippi maar ze liggen hier bij een ander teefje!

Zaterdag 3 december: Rufin en Rafal ontwikkelen zich heel erg goed. Ze zijn inmiddels 2 keer ontwormd en ze wegen nu bijna 2 kilo. Ook hebben ze hun eerste hapje vlees al gekregen en daar hebben ze van gesmuld. Daarna liggen ze heerlijk uit te buiken. 

Maandag 28 november: De tweeling krijgt volop visite en ze beginnen nu echt met elkaar te spelen. Het worden nu echte hondjes. 

Woensdag 23 november: Rufin en Rafal zijn enorm veel in handen. Ze vinden het werklijk heel erg fijn om geknuffeld te worden en aangezien het maar 2 puppen zijn krijgen ze heel veel aandacht. Ze raken ook al gewend met andere honden en dat is goed voor hun inprenting.
De puppytoiletjes staan al klaar en ze beginnen er ook al op te gaan!

Rufin weegt inmiddels 710 gram!

Rafal weegt inmiddels 848 gram!

Donderdag 17 nov: De oogjes van de puppen zijn inderdaad een paar dagen later opengegaan dan je normaal mag verwachten want meestal gaan de oogjes open met een dag of 10 en bij Rufin en Rafal zijn ze pas opengegaan met dag 13. Daarin wordt ons vermoeden dat ze echt te vroeg zijn geboren dus weer bevestigd. 

Ze groeien echt goed. Ik denk niet dat we eerder puppen hebben gehad die verhoudingsgewijs zoveel zo snel zijn gegroeid.

Normaal gesproken beginnen we met dag 3 al met de vroegtijdige neurologische stimulatie van de puppen. Maar omdat we het sterke vermoeden hebben dat deze puppen te vroeg zijn geboren starten we daar pas vanaf vandaag mee.

Het programma wordt 'Early Neurological Stimulation' of ook wel het 'Super Dog Program' genoemd. Het evert stabielere, beter presterende honden op die beter zijn opgewassen tegen het leven en de stress-situaties die daarin voorkomen. 
Uit onderzoek is gebleken dat puppy's die in de eerste weken, vanaf de derde tot en met de zestiende dag, bepaalde handelingen ondergaan, daar in hun latere leven zeer positieve effecten van ondervinden, zoals:

  • Betere prestaties van hart en bloedvaten
  • Sterkere hartslag
  • Krachtiger adrenalineklieren
  • Beter kunnen omgaan met stress en
  • Betere weerstand tegen ziekten

10 november: en vandaag is het een week geleden dat Rufin en Rafal zijn geboren. Ze groeien goed en Pippi heeft echt volop melk en ze zorgt heel erg goed voor de puppen en dat is maar goed ook want we hebben nog steeds sterk het vermoeden dat de puppen te vroeg zijn geboren. Ze worden inmiddels iets minder roze. 

Maandag 7 november: Het gaat erg goed met de puppen. Ze drinken goed en mama Pippi zorgt heel erg goed voor ze. Wat een feest!

Reutje Rufin geboortegewich 168 gram

Reutje Rafal geboortegewicht 248 gram

De puppen hebben Poolse namen gekregen:

Rufin betekend 'met rode haren' 

Rafal betekend 'God heeft genezen' 

We zijn nieuwsgierig of de eerstgeborene Rufin een bruin/witte vacht heeft of een wildkleur/witte vacht. Het zal pas duidelijk worden op het moment dat zijn neus bruin wordt of zwart. We gaan ervanuit dat het wildkleur is maar het zou beiden kunnen aangezien er zowel bruin als wildkleur bij zijn (voor)ouders voorkomt. 

Aangezien de puppen erg klein zijn en de eerstgeborene ook nog is zo klein en kwetsbaar als ie is mee moest naar de dierenartspraktijk heen en weer zijn we erg voorzichtig blij. Pippi is wel erg zorgzaam en beide puppen drinken zelfstandig goed gelukkig.

Donderdagavond 3 november: We weten dat er nog minimaal 1 pup moet gaan komen maar het wachten duurt lang en hoewel Pippi erg relaxed is en af en toe wel een wee heeft zet het niet door. We geven haar nog een tijdje de kans maar besluiten dat het toch tijd is om naar de dierenarts te gaan want het duurt echt te lang. Daar aangekomen gaat de eerstgeborene gelijk de couveuse in zodat hij warm blijft. Ze maken een echo van Pippi en zien dat er inderdaad nog 1 pup moet komen. De hartslag van de pup in Pippi's buik is sterk gelukkig heeft hij nog niet te lijden gehad van het lange wachten. Dan toch maar oxytocine spuiten vind de dierenarts om de weeen op te wekken en zodra ze die heeft gespoten krijgt Pippi stevige perswee en wordt de tweede pup geboren. Wat een geluk dat het zo kon! Snel naar huis met de puppen in een warm kratje met een kruikje en Pippi op de voorstoel.

Donderdagmiddag 3 november: We verwachten de puppen van Pippi niet eerder dan zondag of maandag of cinsdag dus we zijn behoorijk verrast als we Pippi op het bed vinden met weeen. Ze bevalt daarop van een zoon en we weten haar te overtuigen om mee te gaan naar de werpkist die al een week voor haar klaarstaat.

Dinsdag 25 oktober: Pippi is nog heerlijk actief samen met haar roedelgenoten en bij de schapen. Tevens groeit haar buikje gestaag. Wij moeten ons geduld nog even bewaren want we verwachten haar nestje over 2 weken.

Woensdag 12 oktober: Yes yes yes yes yes yes yes de echo wijst uit dat onze Pippi drachtig is. We verwachten puppeduppies van Pippi en Frenkie. We zijn zo ontzettend blij!

We gaan heel erg hard duimen dat Pippi puppen mag gaan krijgen van Frenkie rond 9 november 2022.

Pippi en Frenkie zijn beide licht van kleur. Pippi heeft wat wildkleur in haar oortjes en Frenkie heeft zwarte oortjes en een bruine moeder. We zijn natuurlijk heel erg benieuwd hoe de kleuren zullen gaan worden van deze puppen. Qua karakter vullen Pippi en Frenkie elkaar mooi aan

Frenkie (Edmar Pon von den Friedenslinden) heeft al eerder puppen mogen krijgen, zie pups 2020 Mocha, en pups 2020 Merci

Pippi (Spitse Pon van Joya) is een lieve meid van 4 jaar oud. Zij heeft nog niet eerder puppen gehad. Dit zal haar eerste nestje worden.