Skip to main content

Lady (Lady Pon van Joya) heeft op 5 december 4 puppen gekregen van Twix (Guinnes von die Zottebande)

Zaterdag 28 januari is een spannende dag voor zowel Mikolaj, Nicola als Mimo want vandaag gaan ze verhuizen naar hun eigen gezin! Wij hebben er alles aan gedaan om het zo soepel mogelijk te laten gaan en ze hier heel erg goed op voor te bereiden en nu is het aan hun gezin om dit voort te zetten. Wij wensen deze schatten van puppen een heel lang en gezond en gelukkig leven toe samen met hun nieuwe gezin. Wij hebben er alle vertrouwen in

Nicola blijft bij onze kennel omdat we uiteraard hopen op puppen in de toekomst van deze bijzondere meid. Ze mag gaan wonen bij ons gastgezin van Tommie (Jamie Pon van Joya) en wij wensen Marja en Ronald en Tommie alle geluk toe met deze pup die vanar nu Famke Nicola zal worden genoemd.

Mimo mag gaan wonen bji Jeannette en Jacqueline. Zij hebben onlangs afscheid moeten nemen van hun geliefde nizinny Floortje die de zus was van  de stammoeder van onze kennel, Kaitlyn. Wij wensen jullie dus echt alle geluk met deze lieve pup die vanaf nu Saartje gaat heten.

Mikolaj gaat wonen bij het gezin van Ratna en Patrick. Ook zij hebben onlangs afscheid van hun Nizinny moeten nemen en wij hopen dat ze heel veel plezier gaan hebben van deze lieve pup die nu Buddy genoemd gaat worden. 

De raad van beheer heeft DNA afgenomen zodat we weten wie de vader is van welke pup en de uitslag is bekend: Twix (Guinnes von den Zottelbande) is vader van alle 4 de pups. 

Miklos blijft mede wonen bij het gastgezin die tevens ook Therapiehondbegeleider is en hij zal worden opgeleid tot therapiehond. Foto's volgen :)

Nicola Pon van Joya blijft bij onze kennel PonJoya. Dit meisje is wel zo'n bijzondere bruin/wildkleur dat de Raad van Beheer er zelfs een nieuwe kleur voor moet invoeren bij de Nizinny. We zijn enorm benieuwd hoe deze kleur uit gaat groeien en enorm blij met ons meisje Nicola

Heerlijk knuffelen en veel in handen zijn de puppen zeker geweest vanaf hun geboorte. Ze zijn enorm mensgericht en wat een plezier hebben we er zelf ook aan.

Veel mee op de arm. Dat is wat ze straks bij hun nieuwe gezinnen in het begin ook gaan doen. Lekker op een vertrouwde veilige manier kennis maken met de wereld. En wij hebben alvast een supergoede basis gemaakt met ze.

Naast dat we de puppen leren om tuigjes te dragen leren we ze ook om een t-shirtje aan te hebben zo nu en dan. Het kan handig zijn als ze ooit een petshirt aanmoeten krijgen na een operatie of een verwonding of iets dergelijks. Dat zijn ze dan maar gewoon.

We laten de puppen kennis maken met verschillende diersoorten. Dan is straks niets meer vreemd. 

Nicola en Nicola. Deze bijzondere bruin/wildkleur puppedup is vernoemd naar mijn dochter Nicola. 

Uiteraard gaan de puppen mee in de winkelwagen naar de supermarkt. Zeker als een of twee puppen uit een nest gaat worden opgeleid als therapiehond voor een client met PTSS. Dan moeten ze van jongs af aan gewend zijn aan de supermarkt en hoe mooi is het als dat al mag beginnen samen met broers en zusjes?

Wat vinden ze het geweldig leuk om nieuwe plekken te ontdekken. Wat is er nou mooier als een bos met allemaal nieuwe geurtjes?

De puppen zijn vanaf dat ze 4 weken waren meegegaan in de buggy zodat ze aan de geluiden van de straat konden wennen. Ook mee naar een restaurant  in de canvas bench doen ze super. En ook in de auto zijn ze nu vaak meegeweest op lange ritten. Eerst met elkaar in een grote canvas bench en nu allemaal apart in hun eigen canvas benchje. Zo is het straks niet zo schrikken als ze opeens zonder broer of zus meegaan naar hun nieuwe gezin.

Mee naar de stad in de tas. Dat geeft de pup een mooie gewenning om aan nieuwe geluiden en geuren en beelden te wennen. De pup voelt zich veilig en vertrouwd. Heel goed voor de pup zo langzaam te wennen aan de grote stad.

De puppen zijn al gewend om ieder apart in een bench te slapen. Ze gaan rond 10 uur naar hun eigen bench en zijn stil tot we ze komen wekken rond 7 uur s'ochtends. Ze zijn volledig zindelijk zowel snachts als overdag. Ze poepen en plassen nu al een hele week alleen maar buiten en binnen is dus alles helemaal schoon. Knap he?

Dagelijks verzinnen we nieuwe situaties voor de puppen om mee te maken. Zo krijgen de gezinnen straks een stabiele pup die al heel veel heeft meegemaakt. We nemen de puppen ook vaak apart mee. Dan is er straks als ze naar hun gezin gaan minder kans op trauma. Ze zijjn immers al gewend om zonder hun broers of zussen op pad te gaan.

Deze week leren we de puppen ook lopen met een tuigje aan en aan een lijntje. Dat valt echt niet mee want ze willen alle kanten op want alles is leuk en interessant!

Hoe fijn is het als je dochter bij je komt logeren om mee te helpen met de socialisatie van de puppen in hun laatste week voor ze uit mogen vliegen? Daarnaast blijven we hulp krijgen van onze eigen roedel!

Dinsdag 24 januari: We hebben onze puppen meegenomen naar het centrum van Lelystad. We vinden het belangrijk dat ze zoveel mogelijk meemaken deze laatste week dat ze bij ons zijn. Nu is alles nog zo lekker vertrouwd met elkaar namelijk. Ook lange autoritten hoort er nu dageijks bij.

Maandag 22 januari: Vandaag is het weer feest want de puppen van Lady ontmoeten vandaag het nest van Saar. Alle puppen bij elkaar op het strand en in de puppyren. Ze zijn allemaal heel erg geinteresseerd en spelen echt heel erg leuk met elkaar ondanks 10 dagen verschil in leeftijd.

Zondag 22 januari gaan de puppen mee naar het strand in Lemmer. Het is daar reuze druk met mensen en honden en ze vinden het helemaal geweldig

Uiteraard krijgen de puppen thuis dagelijks nieuwe prikkels in de vorm van een tunnel of allerlei ander nieuw en vreemd speelmateriaal. Ook speelt hulpmama Nanu volop met de puppen 

Zaterdag 21 januari: PUPPYPARTY time! Wat hebben we genoten van de vele mensen die vaak een enorm lang eind komen rijden om onze volwassen Nizinny's te bewonderen en deze keer mama Lady met haar 4 prachtige leuke puppeduppies. We hebben weer veel mensen enthiousiast mogen maken voor dit geweldige ras waar wij zoveel prachtig werk mee mogen doen. Zie ook onze site www.dogswork.nl of onze pagina https://www.ponjoya.nl/therapiehonden voor een kleine impressie van wat onze Nizinny's voor ons betekenen!

Woensdag 18 januari: De puppen zijn al regelmatig buiten gewend doordat ze met in de hondenbuggy mee zijn geweest en dus zijn ze al aan alle geluiden en geurtjes gewend van buiten. Het leukste is naruurlijk lekker buiten spelen!

Donderdag 12 januari: Miklos, Mikolaj, Mimo en Nicola wat een prachtige puppen! En geen wonder dat we niet konden bepalen of Nicola en Mikolaj nou bruin zijn of wildkleur; ze blijken bruin/wildkleur te zijn!

Donderdag 5 januari: ECHTE SUPERMOOIE EN LIEVE HONDJES

Dinsdag 3 januari: De puppen hebben inmiddels een grote ren en ze gaan al naar de puppytoiletjes. Ook hulpmama Bijou speelt vaak met de puppen. Wat een heerlijk nestje

Fijne Kerstdagen en een gelukkig Nieuwjaar namens team Lady

Donderdag 22 december: Miklos, Mikolaj, Nicola en Mimo zijn lekker veel in handen. Het zijn werkelijk echt kleine knuffelkontjes. Mama Lady zorgt geweldig voor dit prachtige 4-tal! Ze vind het helemaal prima als de visite met de puppen aan het kroelen is. En ze komt er lekker bij zitten. Wat een relaxte mama zeg! Na al het geknuffel is het weer lekker slapen!

Woensdag 21 december: de puppen hebben hun oogjes open en ze beginnen goed door de werpkist heen te lopen en zelfs zoeken ze elkaar een beetje op en beginnen met elkaar te spelen. Miklos ligt steeds vaker relaxed op zijn rug en Mimo ligt lekker met haar pootjes naar achteren. Ze beginnen ook allerlei geluidjes te maken.

Pup 1 reutje Miklos weegt inmiddels 845 gram

Pup 2 reutje Mikolaj weegt inmiddels 875 gram

Pup 3 teefje Nicola weegt inmiddels 800 gram

Pup 4 teefje Mimo weegt inmiddels 815 gram 

Vrijdag 16 december: Wow wat zijn het al kanjers van puppen.... ze groeien als kool! Mama Lady is de relaxdheid zellfe en ze doet het geweldig als kersverse mama.

13 december en de puppen hebben hun geboortegewicht verdubbeld.

10 december: Wat groeien ze goed deze prachtig gekleurde puppen van Lady! Miklos weegt nu 580 gram, Mikolaj weegt 605 gram, Nicola weegt 550 gram en Mimo weegt 580 gram. Heerlijk tevreden puppeduppen!

Dinsdag 6 december: de puppen zijn vanochtend al 30 gram per pup aangekomen! Lady geeft ze blijkbaar slagroom. Lady was tijdens de bevalling enorm rustig en ze heeft het super goed gedaan. Ze wil nu nog geen moment weg bij haar puppen. Ze is enorm liefdevol en zorgzaam. Wat een kanjer van een mama!

Pup 4 teefje geboortegewicht 340 gram wit/bruin

Mimo (Sinterklaas in het Yoruba)

Pup 3 teefje geboortegewicht 345 gram bruin of wildkleur?

Nicola (Sinterklaas in het Italiaans)

Pup 2 reutje geboortegewicht 365 gram bruin of wildkleur?

Mikolaj (Sinterklaas in het Pools)

Pup 1 reutje geboortegewicht 375 gram wildkleur

Miklos (Sinterklaas in het Hongaars)

5 december:

De Sint is er niet alleen voor mensen,
ook de dieren ziet hij met plezier.
Graag vervult hij hun beider wensen
Sint geeft een cadeau aan mens en dier.

Met honden voelt Sint zich extra verbonden
Hij heeft het altijd leuke dieren gevonden

Dus bracht Sint van over zee
deze  cadeautjes voor ons mee.

Wij kregen 4 cadeautjes met een strikje.
En voor Lady een poot en een likje.

Ze hebben van die eigenwijze bekkies.
Hun vachten zijn effen of met vlekkies.

Op 5 december zo’n prachtig cadeau
met 4 prachtige puppeduppies to show

Rond 19.00 uur werden de eerste twee puppen vlot na elkaar geboren. Twee reutjes en ze wegen 375 en 365 gram. Daarna volgde rond 20.30 uur een teefje van 345 gram en rond 21.00 uur kwam pup nummer 4 een tweede teefje van 340 gram. Mooie gewichten en prachtige puppen! Allerlei kleurtjes hoe mooi is dat? Wij zijn bijzonder dankbaar met dit prachtige Sinterklaascadeau

Maandag 7 november: YES YES YES YES Lady verwacht puppen! De dierenarts heeft het bevestigd door middel van een echo. We hadden al goede hoop omdat Lady zelf heel erg laat zien dat ze meer wil rusten en minder wil spelen en ze wil echt meer eten. We zijn zo ontzettend nieuwsgierig of ze dan puppen krijgt van beide vaders. En of we al aan de puppen kunnen denken te herkennen of ie van Twix of van Rumi is. We zullen daarin ons geduld moeten bewaren tot de Raad van Beheer DNA van de puppen heeft afgenomen (dmv een wattenstaafje door hun bekje te halen) en ons de uitslag te geven. Nu eerst hopen op een fijne dracht en een voorspoedige bevalling.

Voor onze kennel is het de eerste keer dat we een dubbeldekking doen. Een dubbeldekking houdt in dat je een teefje laat dekken door twee verschillende reuen. Dit is geheel volgens de regels van de Raad van Beheer. Zij komen tegenwoordig toch altijd al tijdens het chippen ook het DNA van de puppen afnemen en dan horen we daarna welke pup van welke vader is. 

Op deze manier vergroot je de genenpool weer.

Onze duimen draaien heel hard voor een nestje van Lady van twee vaders rond 8 december 2022

Lady en Rumi vonden elkaar meteen erg aardig . Ze hebben flink gespeeld met elkaar en dat was een leuke date dus.

De volgende dag heeft Lady een date gehad met Twix. Dit klikte ook meteen.