Skip to main content

Puk (Dancer Pon van Joya) en Niebo (Niebo du Clos de L'Igloo) hebben op 3 april 2022 maar liefst 11 puppen gekregen!

Tobias (Obelix Pon van Joya) en Bibian (Zaza Pon van Joya) zullen bij onze kennel blijven en hopelijk zullen deze twee prachtige puppeduppe,n die ook nog beiden pra-normaal zijn, in de toekomst voor meer nakomelingen mogen gaan zorgen. We hopen dat ze dezelfde soort  karaktertjes door mogen gaan geven zoals dit nest want wat een heerlijk gematigd nest is dit!

Asterix gaat vanaf nu Chuck heten. Wat een wondertje dit kereltje met een hartje van goud. Wat zijn we blij dat we hem hebben gekregen en nu mogen doorgeven aan het gezin van Willem en Frea. We wensen het gezin en Chuck een berg plezier en geluk met elkaar!

Zaza gaat Bibian heten. Deze mooie dame zal ook worden opgeleid tot therapiehond om ingezet te gaan worden bij kinderen op school. Wij wensen Bibian een prachtige toekomst en ook haar gezin uiteraard. We zullen Bibian ongetwijfeld nog terugzien!

Chipolata zal gaan luisteren naar de naam Liz. Ook Liz zal worden opgeleid tot therapiehond die zal worden ingezet bij anderen in de toekomst, daar gaat onze oud-cursist Yvonne mee aan de slag. Ook haar gezin gaat ongetwijfeld enorm genieten van Liz. We wensen Liz en haar nieuwe gezin alle goeds toe.

Forentientje zal gaan luisteren naar de naam Bajka. Zij zal Bart en Jozia ongetwijfeld heel veel plezier gaan brengen. Ze mag dan nu nog klein van stuk zijn maar haar daden zijn al groot! Het ga je goed lieve Bajka.

Desiderata heeft een beetje geluk want haarnieuwe naam is een afkorting en dus zal ze die al wat herkennen het wordt namelijk Desi. Wat leuk bedacht he? Alle geluk Willem en Bianca en Jasmijn met deze lieve schat. En Desi wensen we een prachtig leven toe!

Idefix zal gaan luisteren naar de naam Harrie. We wensen Anka en Joost en hun gezin veel mooie momenten toe met deze leukerd. Ook Harrie wensen we een heerlijk zorgeloos en vrolijk hondenleven toe!

Panoramix zal gaan luisteren naar de naam Ozzy. We wensen Ozzy heel veel plezier bij het gezin van Eric en Anita en uiteraard zul je gaan genieten van de muziekgeluiden in de vorm van gitaarspel maar gelukkig hebben we je daar al goed op voorbereid :)

Obelix mag vanaf nu gaan luisteren naar zijn naam Tobias. We hebben alle vertrouwen dat hij een berg geluk gaat brengen. We wensen Roos en haar gezin alle plezier en happiness met dit prachtige kereltje. En we gaan Tobias ongetwijfeld terugzien. 

Alpaga wordt nu Nina genoemd. Wat een mooi moment was dat toen dit gezin mocht vernemen dat een van de puppen naar hen toe mocht verhuizen. Nina wensen we een mooie toekomst en dat zal vast gaan lukken bij Joleen en Annamelia zo lekker dicht bij het strand! Alle geluk met elkaar!

Cleopatra gaat vanaf nu Hannah heten. Zij zal haar nieuwe gezin ongetwijfeld veel plezier gaan brengen. Zij heeft al een hond als huisgenootje die haar zal gaan verwelkomen. We wensen Jan en Ineke heel veel geluk toe met deze heerlijke meid, jullie hebben lang genoeg op haar moeten wachten!

Bellefleur zal vanaf nu Sammie genoemd worden. Zij zal worden opgeleid tot Therapiehond bij onze cursist Therapiehondbegeleider om ingezet te gaan worden in de toekomst.

Daarnaast zal zij uiteraard een heerlijke gezinshond zijn. We wensen Sammie en haar gezin heel veel geluk en plezier toe

Donderdag 26 mei is het tijd om uit te vliegen. De puppen zijn goed voorbereid op hun nieuwe avontuur. Hun koffertjes staan gepakt. De nieuwe eigenaren zijn dolgelukkig en wij kunnen met een tevreden en voldaan gevoel terugkijken op deze mooie belevenis want 11 puppen dat zullen we niet vaak meemaken!

We zijn blij dat we zoveel gezinnen gelukkig kunnen maken met een pup van Puk en Niebo. Puk is een geweldige zorgzame mama voor haar puppen geweest en ook onze roedel heeft zijn steentje bijgedragen in de opvoeding van dit nest. 
Wat een kadootje is dit geweest!

Asterix Pon van Joya

Zaza Pon van Joya

Chipolata Pon van Joya

Forentientje Pon van Joya

Desiderata Pon van Joya

Idefix Pon van Joya

Panoramix Pon van Joya

Obelix Pon van Joya

Alpaga Pon van Joya

Cleopatra Pon van Joya

Bellefleur Pon van Joya

Om de puppen vast te laten wennen dat ze verder gaan zonder broertjes en zusjes hebben we de pups een voor een meegenomen naar het strandje. Ze waren zelfverzekerd en hebben genoten van de aandacht die we ze konden geven! We waren er wel een hele ochtend zoet mee! 11 keer op en neer maar gelukkig is het strandje erg dichtbij.

We kunnen uiteraard maar een gedeelte laten zien van wat we allemaal met ze doen.

Wat we wel echt knap vinden van de puppen is dat ze alle 11 keurig schoon zijn s’nachts en dat ze allemaal wachten tot ze smorgens op het gras worden uitgelaten

We krijgen vaak complimenten dat we onze puppen zoveel aanbieden en laten kennis maken met de buitenwereld voor ze het nest verlaten. Wij vinden dat echter onze taak als goede fokker. We hebben maar zo’n korte periode waarin ze alles wat ze meemaken met elkaar als vanzelfsprekend ervaren en daarmee creeren wij een stabiele basis voor de rest van hun leven. Dat is vooral voor herdershondjes extra belangrijk. Dus ja, wij zijn er enorm druk mee en het kost een berg energie maar onze puppenkopers plus de puppen zelf hebben er enorm veel profijt van! We doen het met liefde……

24 mei en wat hebben we een lol gehad met elkaar! 11 puppen op het strand en wat vonden ze dat geweldig! Alles moest worden onderzocht en rennen en spelen dat ze deden! Eenmaal thuis weer genieten van het snuffelmatje en ze willen eten!

Dinsdag 24 mei en de tijd breekt aan dat we afscheid van dit geweldige nest moeten gaan nemen. Dat is niet leuk voor ons maar wel voor de puppen en hun toekomstige baasjes. We beseffen ons terdege dat wij ze niet meer kunnen bieden wat ze nodig hebben en dat het tijd wordt voor de puppen om individuele aandacht te gaan krijgen. We genieten nog een paar laatste dagen volop met en van ze en ze krijgen nog volop aandacht en visite. We kunnen ze nog even shock-proof maken en dat doen we door middel van onze glijbaan! Gelukkig hebben we volop hulp.

Zondag 22 mei en tijd voor de tweede Puppyparty! We kunnen niets anders zeggen dan wat een feest! Wat heerlijk om alle puppen zo vrij te zien tussen al die mensen. 
Eerst nog even tijd om de aanwezigen te laten zien hoe goed de puppen luisteren naar het commando HIER ze komen uit alle gaten en hoeken toegerend als je dat roept. En hoe belangrijk het is om het commando HIER altijd te belonen zodat een hond altijd kiest om te komen als je hem roept. Dan wordt de keuze tussen naar die andere hond gaan om te spelen of naar jou toekomstn toch makkelijker want dat levert namelijk altijd iets op!

We willen nogmaals iedereen bedanken die is geweest want we begrijpen dat het voor sommigen een enorme lange rit was!

De puppen waren best moe na zoveel aandacht en eenmaal thuis weer lekker eten en daarna lekker uitrusten

Zaterdag 21 mei is het PUPPYPARTY! Eindelijk mag het weer (wegens Coronamaatregelen) en wat is het leuk om al deze enthiousiaste mensen te ontmoeten! Eerst hebben we uitgebreid verteld over het ras de Nizinny en hebben deze mensen kennis kunnen maken met Kaitlyn (stammoeder van onze kennel), Nanu (beste hulpmama ever), Joya (geweldige dochter van Kaitlyn en fantastische mama van 4 nestjes) en Frodo (hulphond van Patrick en zoon van Kaitlyn) en onze puber Lis (kleindochter van Kaitlyn). Daarna was het tijd om met de puppen te spelen en te knuffelen en wat zijn we trots op deze enorm vrije puppeduppies die het geweldig vonden en ook hebben genoten vandeze geweldige puppyparty! Alle mensen harteiljk bedankt dat jullie zo'n eind zijn komen rijden en wij verheugen ons op vandaag want dan mogen we weer zo'n leuke puppyparty houden!

19 mei is het tijd voor de puppentest. De puppen zijn inmiddels zeseneenhalve week oud en hun karaktertjes beginnen zichtbaar te worden. Ook al observeren we de puppen de hele dag door toch kan de puppentest de doorslaggevende factor zijn in het uitkiezen welke pup het meest geschikt is voor welk gezin. Wat een heerlijke puppen en wat doen ze het super tijdens de puppentest! We zijn trots hoor! Want al ons werk om de puppen overal aan te laten wennen werpt zijn vruchten af! Geen enkele pup is onder de indruk van de schrikprikkels die worden toegediend tijdens de test. En dan is het wel de moeite dat we al dat werk erin stoppen hoor. Want zelfs de hardste geluiden en de gekste visuele prikkels vinden ze helemaal prima. Ze blijven stuk voor stuk helemaal ZEN. En bijkomstige handigheid is dat ze zo goed luisteren naar het woordje HIER dat we ze hebben aangeleerd. Dat betekend nu al dat we ze los kunnen laten zelfs met 11 puppen tegelijkertijd want zodra een van ons HIER roept komen alle 11 puppen aangerend. WAT EEN FEESTJE

CHIPOLATA

ZAZA

ASTERIX

PANORAMIX

IDEFIX

DESIDERATA

FORENTIENTJE

BELLEFLEUR

CLEOPATRA

ALPAGA

OBELIX

Hoe leuk als je pup straks al bekend is met een treibbal, hoogtesprongetjes en de hoepel?

We hebben de puppen vandaag meegenomen naar een heel groot speelveld waar ze naar hartelust hebben kunnen rennen. Wat een lol hebben ze gehad, en wij dus ook!

18 mei: Dagelijks nieuwe avonturen, dus nieuwe speeltoestellen en nieuwe omgevingen. De puppen hebben een t-shirtje aangekregen zodat ze op latere leeftijd niet vreemd opkijken als ze een keer een medical petshirt moeten dragen. Het is fantastisch dat het zulk mooi weer is want dat betekend dat de puppen heel veel buiten kunnen zijn. Ze zijn dan ook al zo goed als zindeiljk en doen hun behoefte meestal in het gras. Het is nu 3 ochtenden achter elkaar dat de werpkist waar ze snachts in slapen volledig schoon is! En dat is een feestje voor ons!

Maandag 16 mei: Vandaag worden alle puppen uitgebreid onderzocht door het team van dierenkliniek de Waterpoort in Sneek die ons nauw bijstaan gedurende de dracht en tijdens onze nesten zie ook https://www.anicura.nl/de-waterpoort/

Wij kiezen ervoor om onze puppen te laten titeren om te bepalen wanneer een enting nodig. Zo kun je, door te wachten tot de titers laag zijn, vaccineren tot een noodzakelijk minimum beperken en toch weten dat de puppen goed beschermd zijn. Voor meer informatie over titeren zie  https://www.vaccicheck.nl/sites/default/files/documents/ohtiteren.pdf

Onze dierenarts Paul Groenestein heeft met mateloos geduld alle puppen een klein beetje bloed afgenomen waarbij de puppen zich heel kranig hebben gehouden. Ze aten gelijk daarna alweer hun beloninkjes op (een teken dat ze weinig stress hebben). De titerbepaling wees uit dat de puppen niet genoeg antistoffen hadden. Dit betekend dat ze allemaal geent moesten worden. Door eerst te titeren weten we nu dat we op het juiste moment hebben geent. Als we hadden geent als ze nog wel voldoende antistoffen hadden dan maken de antilichamen het vaccin onklaar. En is enten dus feitelijk zinloos. Wij hopen door op het juiste moment te enten dat deze vaccins goed aanslaan. Wat hopelijk betekend dat deze puppen minder entingen hoeven in hun verdere leventje. We hopen dat hun nieuwe eigenaren door willen gaan met de titerbepaling want het is wel belangrijk dat je weet of je hond beschermd is of niet. 

Heel erg fijn: alle puppen hebben de gezondheidscheck heel erg goed doorstaan; alle hartjes klopten als een stoomtrein, de gebitjes waren goed, geen navelbreukjes en de mannen hadden alle 4 hun balletjes ingedaaald.

Asterix Pon van Joya

Zaza Pon van Joya

Chipolata Pon van Joya

Forentientje Pon van Joya

Desiderata Pon van Joya

Idefix Pon van Joya

Panoramix Pon van Joya

Obelix Pon van Joya

Alpaga Pon van Joya

Cleopatra Pon van Joya

Bellefleur Pon van Joya

BELLEFLEUR PON VAN JOYA

Heerlijk genieten met de puppen op het terras. Ze vonden het prima ze zijn inmiddels zo goed gewend aan de canvas benches!

Zondag 15 mei: dagelijks nieuwe avonturen en dat is voor de socialisatie van de puppeduppies geweldig! We hebben de afgelopen week enorm veel met ze ondernomen. Ze vinden alles helemaal geweldig en zijn niet onder de indruk van alle belevenissen. 
Ze zijn meegeweest naar het strand, meegeweest op een terrasje.... ha ha, jeetje wat vervelend dat we de puppen daaraan moeten laten wennen :) ze hebben bijna dagelijks visite en ze zijn meegeweest in de buggy en veel mee in de auto en ze zijn zelfs meegeweest naar de boer om kennis te maken met de koeien en met kittens! Waar we ook komen worden we achtervolgd door mensen die de puppen willen knuffellen en dat is uiteraard erg leuk. We zijn er wel erg druk mee hoor! Gelukkig heb ik hulp gekregen van mijn dochter.

Ze hebben in hun eigen puppyren inmiddels ook een schommel en een draadbench waar ze zich heerlijk veilig in voelen. Natuurlijk is hulpmama Nanu weer helemaal in haar element en de puppen vinden haar geweldig!

Heerlijk knuffen met alle visite.......

Dagelijks buiten met de puppen

Ook de rest van de meiden krijgen dagelijks voldoende aandacht

10 mei: de puppen hebben een buitenspeeltuin gekregen. Een veilige plek waar ze dagelijks nieuwe avonturen zullen gaan beleven. 

Zoals je op de foto's kunt zien draagt mama Puk hier een body. We zijn de puppen langzaamaan aan het afspenen. Zodat ze straks als ze naar hun nieuwe mandjes gaan hun mama-melk niet zo missen. Maar aangezien de puppen altijd willen drinken is het dan lastig voor mama Puk om bij hen te zijn zonder dat ze drinken. Met zo nu en dan een body aan kan mama Puk ongestoord met de puppen knuffen en spelen. Voor haar ook wel zo fijn zo af en toe.

De pups drinken inmiddels goed uit de waterbak en krijgen 5 keer daags vers vlees dus ze groeien goed!

Zondag 8 mei en de puppen zijn vandaag 5 weken geleden geboren. Het is heeriljk weer om lekker met mama Puk samen naar buiten te gaan. 

5 mei en de puppen zijn 4 en een halve week. Dat betekend bij ons hun eerste autoritje. Eerst hebben ze aan de canvas benches mogen wennen veilig in hun eigen puppyren en vandaag een kort ritje in de auto in deze benches. Als je de puppen jong genoeg went aan de auto en veilig met elkaar dan hebben ze daar straks profijt van. 

Ook hebben ze voor de eerste keer farmfood puppybrokjes gekregen in snuffelmatjes. Normaalgesproken hebben we een snuffelmat maar voor 11 puppen vraagt het om wel 3 snuffelmatjes naast elkaar :)

Het is fijn voor de ontspanning als honden hebben geleerd om een snuffelmatje te krijgen. Je kunt een snuffelmat inzetten op talloze plekken. Het is het begin naar het hersenwerk voor honden....... 

Woensdag 4 mei: hun wereldje wordt alsmaar groter. Hulpmama Nanu mag ook weer meehelpen zo nu en dan en dat vind ze schitterend. Voor de puppen ook goed om zo jong al met andere honden in aanraking te komen.

We zijn ook begonnen aan de benchtraining door een paar canvasbenches in de puppyren neer te zetten en de puppen te motiveren de benches te verkennen. We zullen de puppen met allerlei verschillende soorten en maten benches kennis laten maken zodat zij straks als ze naar hun nieuwe huisjes gaan de bench goed kennen. Dat scheelt weer veel werk straks.

2 Mei: Och och wat gaat het snel! Mama Puk gaat steeds vaker staande voeden. En arme Puk want de puppen hebben inmiddels vlijmscherpe hoektanejes zoals je op een van de foto's kunt zien! We geven ze nu ook eenmaal daags eten uit een trog in plaats van iedere pup een eigen bakje. We willen namelijk graag dat de puppen voergericht zijn als we straks met ze gaan ''trainen''. Het is heel fijn als een hond graag voor je werkt met als beloning een lekker hondenkoekje. Dat maakt trainen leuk voor hond en trainer. Verder wennen we ze ook alvast aan het dragen van een tuigje zo nu en dan. Heerlijk als ze straks het nest verlaten en het is allemaal al vertrouwd.

1 mei: met mama Puk gaat het heel erg goed. Ze wordt nu wat ontlast doordat de puppen vers vlees bijgevoerd worden en ze speelt met haar puppeduppies en geniet van het nest. Uiteraard drinken de puppen nog wel bij Puk dat is ook belangrijk.

Vandaag hebben de puppen ieder een eigen mandje gekregen. Dat vinden ze heerlijk! Ze genieten er zichtbaar in! 

Iedere dag nieuwe avonturen het is en blijft een feestje!

Ook qua geurtjes en geluid bieden we dagelijks nieuwigheden aan. Tegenwoordig heb je op Spotify alle soorten geluiden die je maar kunt tegenkomen in het dagelijks leven. Voorheen moesten we daar een CD voor opzetten maar dat is tegenwoordig een stuk makkelijker!

De puppeduppen krijgen iedere dag ander speelgoed aangeboden. Zo blijft het steeds opnieuw ontdekken hoe jong ze ook zijn...... Zoveel mogelijk nieuwe uitdagingen op hun eigen niveau. We hebben maar zo kort de tijd met ze en in die 8 weken willen we ze alles bieden wat we maar kunnen om de puppen zo stabiel mogelijk naar hun nieuwe mandjes te laten gaan.

Donderdag 28 april: De puppen krijgen vanaf nu wat vers vlees (Energique). Ze vinden het helemaal heerlijk en het ontziet mama Puk een beetje. Zoveel puppen is enorm veel melk geven. Na hun vleesmaaltijd zitten ze helemaal onder (op een gegeven moment klimmen ze over elkaars bakjes heen om te zien of daar nog vlees in zit) en daardoor gaan ze glimmen. Dan lekker spelen en weer met volle buikjes slapen.

Woensdag 27 april: De wereld van de puppen wordt alsmaar groter. Ze kunnen nu al zelf uit de werpkist het rennetje in. Mama Puk wast en poetst en de puppen groeien nog altijd goed. Omdat de puppen hangend op de anti-dooddrukstangen begonnen te slapen hebben we de stangen maar verwijderd. Onderling beginnen er al wedstrijdjes te ontstaan en zelfs kleine Asterix is doet al zijn behoeftes al op het puppytoilet. 

Zondag 24 april: Het worden echte hondjes! We hebben de puppen een klein rennetje gegeven zo hebben ze meer speelruimte een paar keer per dag. Mama Puk heeft het rennetje ook goedgekeurd. De puppen hebben inmiddels ook puppentoiletjes staan en ze doen daar zowaar al een plasje op! vandaag 3 weken oud he? Wat een knapperds! Morgen gaan wij hun nageltjes knippen.....ahum..... 11 keer 20 nageltjes is 220 nageltjes?

Donderdag 21 april: We ontkennen het niet het is best veel werk geweest tot nu toe om alle 11 puppen voldoende te laten groeien zijn we dag en nacht iedere anderhalf uur de puppen aan het aanleggen geweest. Eerst degene die het ff iets harder nodig hadden dan de anderen en daarna de anderen. Maar we klagen niet want het is natuurlijk bijzonder om zo'n prachtig groot nest te mogen hebben! En als je dan het resultaat ziet dan kun je toch alleen maar STRALEN :)

Woensdag 20 april: eten, slapen, eten, poepen, slapen, eten, plassen, slapen. eten......... en nu iets nieuws tussendoor: spelen!

ZAZA

ASTERIX

DESIDERATA

FORENTIENTJE

CHIPOLATA

OBELIX

PANORAMIX

IDEFIX

BELLEFLEUR

CLEOPATRA

ALPAGA

Maandag 18 april: 11 puppen en ze zijn allemaal tevreden. Ze hebben al een paar dagen hun oogjes open en ze slapen, drinken bij mama Puk en beginnen langzaam aan te spelen met elkaar en in plaats van kruipen beginnen ze te lopen (nog wat waggelend soms)

ZAZA

ASTERIX

DESIDERATA

FORENTIENTJE

CHIPOLATA

OBELIX

PANORAMIX

IDEFIX

BELLEFLEUR

CLEOPATRA

ALPAGA

Zaterdag 16 april:

Namens de puppen van Puk en Niebo wensen wij iedereen vroijke paasdagen toe!

Zondag 10 april: De puppen van Puk en Niebo zijn vandaag 1 week. Puk is een zorgzame mama die haar puppen heel erg goed verzorgd. De puppen groeien allemaal goed. Uiteraard niet zo hard als ze zouden groeien als ze minder melk te verdelen hadden maar ze komen allemaal dageiljks aan. We hebben de kleine Asterix een paar keer een klein beetje bijgevoed met een flesje melk maar dat was slechts 2 dagen. Hij drinkt goed en wordt met een beetje van onze hulp niet meer opzij geduwd door de andere puppen.

Pup 11 Reutje

ASTERIX

korte staart

Pup 10 Teefje 

ZAZA

lange staart

Pup 9 Teefje 

CHIPOLATA

korte staart

Pup 8 Teefje 

FORENTIENTJE

lange staart

Pup 7 Teefje 

DESIDERATA

half lange staart

Pup 6 Reutje

IDEFIX

korte staart

Pup 5 Reutje

PANORAMIX

korte staart

Pup 4 Reutje

OBELIX

lange staart

Pup 3 Teefje 

ALPAGA

korte staart

Pup 2 Teefje 

CLEOPATRA

lange staart

Pup 1 Teefje 

BELLEFLEUR

lange staart

UPDATE the Boys (aangezien we dus een 4e reutje hebben gekregen)

The Girls

Omdat er 11 puppen zijn en Puk 8 tepels heeft kunnen de puppen niet allemaal gelijktijdig drinken. Om ervoor te zorgen dat de kleinere puppen niet weggedrukt worden door de zwaardere puppen zetten we een of twee keer per dag de grotere puppen even in een kratje en de kleinere puppen kunnen dan eerst drinken bij mama Puk. 

Maar meestal laten we ze allemaal lekker hun gang gaan en regelt het zich allemaal vanzelf. 

Donderdag 7 april: De puppen groeien en zijn tevreden en mama Puk is uitermate zorgzaam. Ze blijft continu bij haar kroost en dat moet ook wel want met 11 puppen drinken ze zo'n beetje de klok rond! 

We hebben een Asterix en Obelix nest:

We zijn voor deze puppen naar de fokker Clos De L'Igloo gereden waar de papa van dit nest woont te weten Niebo. Dat is vlakbij het pretpark van Asterix en Obelix. Toen we ook nog de kleine sterke stoere en dappere laatste pup kregen was het helemaal duidelijk dat deze pup Asterix moest gaan heten. 

Pup 1 BELLEFLEUR Teefje zwart/wit met een lange staart. Geboortegewicht 300 gram

Pup 2 CLEOPATRA Teefje zwart met een lange staart. Geboortegewicht 375 gram

Pup 3 ALPAGA Teefje zwart met een korte staart. Geboortegewicht 335 gram.

Pup 4 OBELIX Reutje zwart met een lange staart. Geboortegewicht 350 gram.

Pup 5 PANORAMIX Reutje zwart met een korte staart. Geboortegewicht 328 gram.

Pup 6 IDEFIX Reutje wit/zwart met een korte staart. Geboortegewicht 300 gram.

Pup 7 DESIDERATA Teefje zwart met een lange staart. Geboortegewicht 306 gram.

Pup 8 FORENTIENTJE Teefje wit/zwart met een lange staart. Geboortegewicht 284 gram.

Pup 9 CHIPOLATA Teefje wit/zwart met een korte staart. Geboortegewicht 288 gram.

Pup 10 ZAZA Teefje zwart met een lange staart. Geboortegewicht 324 gram.

Pup 11 ASTERIX Reutje zwart met een hele korte staart. Geboortegewicht 254 gram.

Asterix: Ondanks zijn geringe lengte is hij erg slim en dapper
Obelix: Grote vriend van Asterix
Idefix: Kleine hondje van Obelix
Panoramix: De wijze raadgever
Bellefleur: vrouw van Abraracourcix
Cleopatra: Historisch. Koningin van Egypte en minnares van Caesar
Zaza: Dochter van Orthopédix
Forentientje: Vrouw van Kostunrix/Ordralfabétix
Alpaga: Vrouw van Claudius Quiquilfus
Chipolata: Zus van Carferrix
Désidérata: Vrouw van Minéralogix, zus van Tropolix

We hebben natuurlijk wel even geduld nodig eer de dierenarts tijd heeft om bij ons langs te rijden en we zien dat Puk nog af en toe persweeen heeft. 

Het is inmiddels maandagmiddag 12.45 uur en precies op het moment dat het 24 uur geleden is dat Puk haar eerste pup kreeg komt pup nummer 12. 

Het lijkt enorm triest want deze pup is ook helemaal slap en wit en blauw. Er zit geen leven in. 

Dan zien we een heel klein luchtbelletje uit de neus van de pup komen. Hij lijkt zijn bekje open te willen doen maar dat lukt hem niet. Hij heeft hier de kracht niet voor.

We geven niet op.

Slijmzuigen, masseren, nutridrops (een middel voor als de bloedsuikerspiegel te laag is geworden) en een spray om te kunnen ademen in die piepkleine neusgaatjes. Ik heb dit soort dingen standaard bij een bevalling klaarliggen maar nog nooit eerder hoeven gebruiken. Ik heb wel eens gedacht om ze niet opnieuw aan te schaffen. De pup was ook onderkoeld dus op de warmtemat onder de warmtelamp en hij probeerde heel langzaam zijn bekje te openen, hij leek op een halfdood vogeltje. Hij kon niets bewegen verder. We zijn hem blijven wrijven en na een lange lange tijd begon hij langzaam maar zeker krachtiger te worden. Steeds een druppeltje van de moedermelk in zijn bekje gedaan....... Wat een kadootje! Na een uurtje kon ie zelfs wat drinken bij mama Puk. Hij is wel erg klein dus we houden hem uiteraard goed in de gaten maar we hebben goede hoop! Een echt strijdertje...... WAT EEN KADOOTJE!!!!!

We vinden het wel erg vermoeiend voor Puk want ze is erg lang bezig geweest inmiddels en ze heeft nu veel puppen om voor te zorgen. 

Dan om 09.00 uur komt er nog een pup. Helaas heeft deze de lange geboorteweg niet gered. Dit is heel vervelend en voor ons een eerste keer dat er een pup bij ons wordt geboren die niet meer leeft. 

Puk lijkt te beseffen dat deze pup niet leeft en besteed al haar aandacht aan haar 10 puppen.

Uiteraard hebben we al bij openingstijd onze dierenarts gebeld om te vragen of ze langs willen komen om na te kijken of Puk nu echt leeg is. 

En dan...... tegen alle verwachting in komt er om 06.00 uur nog een prachtige pup! Nummer 10. We hebben nooit eerder zo'n groot nest gekregen. Ons grootste nest was Kaitlyn's allereerste nest en zij gaf ons destijds 9 puppen. Wow 10 puppen wat een supercombinatie Puk en Niebo

The boys (3)

The girls (7)

Uiteraard slapen we bij Puk en de puppen. Puk lijkt nog wat onrustig dus van slapen komt het niet echt. We verwachten nog wat placenta's dus dat ze wat naweeen heeft kan wel goed kloppen. 

Toch maar bij Puk gaan zitten want rond middernacht worden de weeen toch wat sterker. En ja hoor..... 

Om 01.00 uur komt er nog een teefje! Pup 9

We verschonen de boel en gaan weer naast haar liggen en proberen onze ogen te sluiten.

Tussen de 3 en 4e pup zit weer een uurtje maar pup 5 laat langer op zich wachten namelijk 2 uur. Nee denken we het kan niet de laatste pup zijn want Puk's buik is nog niet leeg. Pup 6 volgt redelijk snel. We verschonen de boel. Er zijn immers 5 puppen gezien en we hebben een bonus-puppie!

Toch komt er zelfs een pup 7! Het is inmiddels bijna 20.00 uur en dit zal dan toch wel de laatste pup zijn? En dan om 21.15 komt zelfs nog een pup 8 op de wereld! Ons geluk kan niet op! We verschonen de werpkist gewoon nog een keer.

De eerste persweeen kondigen zich aan en het duurt niet lang of de eerste pup is geboren. Het is zondagmiddag 12.45 uur. Een klein uurtje later komt ook de tweede pup (prachtig in het vlies)

3 april: Het is zondagmiddag en dus een prachtige timing voor een bevalling! Aangezien er op de echo 5 puppen zijn gezien denken we voor het vallen van de nacht makkelijk klaar te zijn. De buik van Puk is echt enorm groot!

8 maart 2022 is een feestelijke dag want de echo wijst uit dat Puk puppen verwacht van Niebo! We zijn echt heel blij want het was best een hele lange rit naar Frankrijk en nu blijkt dat die reis niet voor niets is geweest. Yes!

Woensdag 3 februari zijn we met Puk naar Frankrijk gereden en Niebo en Puk vonden elkaar meteen al erg leuk. We hopen dat we rond 7 april een nestje mogen verwachten van dit leuke stel.

We waren al een paar keer op bezoek geweest bij kennel Clos de L'Igloo omdat ze daar al jarenlang Nizinny's fokken en we waren benieuwd of ze een leuke, vrolijke, lieve en mooie reu hadden waar we vers bloed mee naar Nederland kunnen halen. Nou dat bleek zeker het geval want zodra we Niebo zagen waren we op slag verliefd op deze open, vrolijke en spontane reu. En dan bovendien nog een prachtige Nizinny ook!

Puk (Dancer Pon van Joya)

Niebo (Niebo du Clos de L'Igloo)