Skip to main content

Kyara (Penotti Pon van Joya) x Rumi (Rumianek Lubieszcek)

30 maart: Hoe kunnen we nou afscheid nemen van onze eenlingpup Czekolady? Nou dat doen we dan ook niet. Czekolady blijft bij kennel PonJoya en ze gaat luisteren naar haar roepnaam Malin.

Malin is vandag naar haar gastgezin gegaan waar ze zal worden opgeleid om ingezet te gaan worden bij kinderen op school door onze cursist. We wensen Malin en haar gastgezin heel veel geluk en plezier met elkaar!

Zaterdag 26 maart: Pup Czeko is alweer 7 weken. We werken langzaam toe naar afscheid nemen van haar wat niet mee zal vallen. Al onze aandacht is naar deze kleine prachtige leuke pup toegegaan. We genieten nog even volop van haar laatste dagen in het nest.......

Vrijdag 25 maart: Wat een heerlijk vrij en open hondje is Czeko toch. Alles wat we met haar ondernemen vind ze leuk. Ze is onderzoekend, aanhankelijk en heerlijk chill. Inmiddels is ze ook getiterd en ze bleek niet voldoende antistoffen meer te hebben dus is ze geent. En ze maakt dageijks nieuwe dingen mee. Extra belangrijk omdat ze enigspup is :)

En maar blijven ontdekken! Zoveel nieuwe indrukken en ze vind zowaar alles leuk. Zelfs de glijbaan gleed ze moeiteloos af..... hoewel ze wel even een klein tongeltje liet zien :)

Wat een knappe meid he?

We kunnen wel uren naar haar blijven kijken. Ze heeft een hele bijzonder mooie kleur vacht. Het lijkt wel sable volgens de dame van de Raad van Beheer die deze kleine meid al heeft voorzien van een chip.

Knappe Czeko is al behoorlijk zindelijk!

Zondag 20 maart: Ha ha ha 1 Puppedup en dan zoveel fotootjes! Maar we kunnen geen genoeg krijgen van deze prachtige jongedame (want dat is ze aan het worden)

Deze weken topdrukte met de positieve socialisatie van Czekolady. Zowel thuis dagelijks nieuwe indrukken zoals de ballenbak, en mee op pad zoals hier mee naar de Welkoop....... Wat doet ze het leuk!

Geboren 4 februari 2022

Vrijdag 18 maart: Czeko is vandaag 6 weken jong en we genieten volop van deze vrolijke vrije meid.

15 maart: Het is prachtig weer en we vonden het een mooie dag om lekker met Kyara en Czeko naar het strandje te gaan. Het is echt geweldig mooi om te zien hoe vrij deze pup is. En ook zo leuk hoe mama Kyara met haar dochter speelt! We hebben enorm genoten van dit heerlijke avontuur. Je ziet gewoon bij alles wat Czekolady doet dat het nieuw is voor haar, dan kijkt ze even en vervolgens bouwt ze er een feestje van. Kyara vond het heerlijk om even het water in te gaan en vervolgens gaat Czeko het ook uitproberen. Weliswaar nog wat voorzichtig maar ze doet het toch maar met haar 5 weken !

Zondag 13 maart: Zowel mama Kyara als pup Czekolady hebben de grootste lol met elkaar. Ze vinden het beiden erg leuk om met elkaar te spelen. Het is prachtig om te zien hoe Kyara de rol van broertjes en zusjes op zich neemt. Czekolady is echt lekker voldaan, ze krijgt inmiddels vers vlees en van Kyara krijgt ze ook nog melk. Ze is dan ook vanaf haar geboorte gemiddeld 100 gram per dag gegroeid. Ze is inmiddels dus 5 weken en ze weegt 3,5 kg! Na het eten en spelen is het weer lekker voldaan slapen voor deze lekkere puppedup.

8 maart: Czekolady vind het heel erg leuk om samen met mama Kyara de buitenwereld te ontdekken! Binnen heeft ze een eigen rennetje en zo kan ze langzaam wennen aan de bench. Ook went ze alvast aan een tuigje.

Dinsdag 1 maart: Kijk zelf maar hoe ontzettend goed het gaat met deze kleine meid. Wat een mooie kleurpalleten samen met haar mama Kyara he?

Vrijdag 18 februari: 14 dagen en 1400 gram...... Wat een heerlijke relaxte pup is onze Czekolady!

12 dagen oud en 1200 gram..... slapen, eten, spelen en weer slapen, eten, spelen......... het is een genot om haar te zien ontwikkelen en ja echt ze begint al te lopen en te spelen!

Czeko weegt inmiddels ruim 1 kilo en haar oogjes zijn al open! Wat een knap puppekind

Zaterdag 12 februari: Czekolady heeft in een week tijd meer dan haar geboortewicht verdubbeld en ze weeg ruim 800 gram. Het gaat dus erg goed met pup en met mama Kyara

CZEKOLADY is haar naam..... Het is Pools voor Chocola en wij vinden dit wel een hele mooie toepasselijke naam voor ons meissie.

Onze Czekolady is heeeeeeeel erg goed gegroeid. In een dag zelfs 120 gram! Eigenlijk heeft ze zoveel gedronken dat ze er zelfs een beetje misselijk van lijkt te zijn. Ze heeft dan ook voldoende ruimte om te drinken.

Maandag 7 februari: Wat is Kyara toch een liefdevolle en zorgzame mama voor haar dochter. We zien de puppedup gewoon groeien! Gelukkig drinkt ze goed en ze is inmiddels 60 gram aangekomen. Haar geboortegewicht was 350 gram en de eerste dag was ze 20 gram afgevallen (wat vrij normaal is als ze net geboren zijn en helemaal omdat ze ook wat last had gehad van de narcose van de keizersnede en daardoor in het begin nog niet zo heel goed kon drinken). We hebben haar de eerste nacht ieder uur aangelegd en nu is ze dus inmiddels heel erg goed in staat om zelfstandig te drinken bij haar mama. Ze weegt vandaag 410 gram!

Zondag 6 februari: het was geen makkelijke start voor deze prachtige meid want de narcose voor de keizersnede speelden zowel haar als haar mama Kyara wat parten. Maar wat een vechtertje blijkt ze te zijn. En Kyara is een super liefdevolle mama voor haar. Ze drinkt vandaag goed en we hebben hele goede hoop.

Vrijdag 4 februari: puppekind is ter wereld gekomen! Wat hebben wij 10 dagen lang in spanning gezeten. Dag en nacht hebben we met z'n allen paraat gestaan om Kyara bij te staan tijdens haar bevalling en dan komt het maar niet op gang..... Dierenarts heeft ons uiteraard bijgestaan en uiteindelijk hebben we moeten overgaan tot een keizersnede. Gelukkig is dat goed gegaan en hebben we een prachtige dochter van Kyara en Rumi mogen verwelkomen. Wat zijn we dankbaar dat het uiteindelijk toch goed is gekomen!

Zondag 23 januari: Wat heeft Kyara al een heerlijk buikje. We zien de puppeduppies bewegen! We hebben de werpkist klaar gezet en Kyara heeft hem al even verkend en goedgekeurd. Nu de laatste loodjes.......

Dinsdag 28 december: De echo bevestigd waar we al zo vurig op hoopten: Kyara krijgt puppeduppen van Rumi. We kijken er zo erg naar uit! 

Kyara (Penotti Pon van Joya) en Rumi (Rumianek Lubieszcek) hebben op 28 november 2021 een liefdesdate gehad. We gaan duimen dat er leuke puppeduppen komen eind januari 2022. 

Ze hebben in ieder geval een prachtige paringsdans gedaan en vonden elkaar heel erg leuk!

Rumi (Rumianek Lubieszcek)

Kyara (Penotti Pon van Joya)