Dido (Koala Pon van Joya) en Rumi (Rumianek Lubieszcek)

Wij wensen Tommie, Bert en Pino een superfijn leven toe en we hopen dat ze veel geluk mogen brengen aan de mensen om hen heen.

Pino heet vanaf nu Ponjo en hij zal de eerste periode intern worden opgeleid. Daarna zal hij de dankbare taak krijgen om deze jongedame te gaan assisteren. Wij wensen Ponjo en zijn nieuwe baasjes alle geluk toe met elkaar.

Bert zal vanaf nu Yoep gaan heten. Ook hij zal worden opgeleid tot therapiehond bij zijn therapiehondbegeleider in spe. Hij zal in de toekomst worden ingezet bij anderen. We wensen Yoep en zijn nieuwe gezin alle geluk toe met elkaar.

Tommie zal Fynn worden genoemd. Deze bijzondere knuffelhond zal zijn nieuwe baasjes enorm veel plezier gaan geven en ook hij zal worden verwend met alle aandacht die hij zal krijgen. Alle geluk en plezier met elkaar!

Zaterdag 8 mei: is een hele spannende dag want deze dag mogen de puppen vertrekken naar hun nieuwe baasjes. We zijn het gastgezin enorm dankbaar voor hun geweldige inzet want de puppen hebben een optimale socialisatie gekregen. Hierdoor zijn zij inmiddels goed voorbereid op de taken die zijn zullen gaan krijgen.
Mama Dido heeft geweldig goed voor haar puppen gezorgd wij zijn heel erg trots en dankbaar daarvoor.

Dan komt het moment van afscheid nemen van elkaar. De broers en mama Dido spelen nog een laatste keer met elkaar en uiteraard is dat weer een feestje. Weliswaar een beetje een nat feestje maar dat mag de pret niet drukken.

Vandaag is het feest want de puppen gaan lekker genieten op het strandje met mama Dido. Wat hebben ze het naar hun zin en ook Dido vind het helemaal geweldig om zo lekker buiten met haar puppen te kunnen spelen.

Woensdag 5 mei: Gaan we puppen mee naar de bouwmarkt waar ze hun kleine oogjes uitkijken. Ze blijven rustig want ze zijn inmiddels al zoveel gewend. Super goed voor ze al deze nieuwe indrukken!

Maandag 3 mei: iets te vroeg gejuigd..... toch nog wat training nodig ha ha ha zie dit nog maar eens te ontwarren :)

En dan weer veel slapen om alle nieuwe indrukken te verwerken..... Het is een heerlijk nest en het blijft een heel groot feest!

Zondag 2 mei: De puppen leren wennen aan het dragen van een zacht tuigje en het lopen aan een lijntje. Eigenlijk doen ze het al best goed!

Na afloop van de test nog even lekker met elkaar spelen, nieuwe ondergronden ontdekken en buitelen

reutje TOMMIE

reutje PINO

reutje BERT

Zaterdag 1 mei: Het is tijd voor de puppentest. Wat is dit genieten want deze 3 puppen zijn met vlag en wimpel door deze test gekomen. Heerlijke vrije mensgerichte puppen die eigenlijk niet hoeven te herstellen omdat ze niet schrikken van deze vreemde prikkels. Heel gek op knuffen met de mensen en stoer dat zijn ze alle 3!

Vrijdag 30 april: is het tijd voor een bezoekje aan de boerderij. De puppen ruiken veel nieuwe geuren en ze vinden het eigenlijk helemaal prima bij de koeien!

Donderdag 29 april: En uiteraard gaat de socialisatie van de puppen gewoon door. Dagelijks beiden we ze nieuwe avonturen aan. Zo zijn ze onder andere meegeweest in de lift en hebben ze kippen ontmoet.

Maandag 26 april krijgen de puppen hun eerste enting en ze worden nagekeken door de dierenarts. De dierenarts is tevreden; geen navelbrrukjes, hun gebitjes zijn goed, hun hartjes kloppen mooi en ze hebben allemaal 2 balletjes. Yeaaaaaaaah dat is altijd weer fijn om te horen!

Vrijdag 23 april: De puppen zijn inmiddels gechipt en maken dagelijks nieuwe dingen mee. Ballenbak, keuken, visite, weiland...... trots op dit geweldige gastgezin die deze puppen met zoveel liefde begeleid. De puppen kijken nu al nergens meer van op. Dido draagt zo af en toe een body zodat zij heerlijk kan spelen met haar puppen zonder dat de puppen de hele tijd willen drinken bij haar.

Zondag 18 april is een dag om door een ringetje te halen. De puppen gaan met mama Dido naar het bos. Wat zijn ze heerlijk zelfverzekerd en wat leuk om ze te zien verkennen

Vrijdag 16 april: het is vandaag echt heerlijk weer en de puppen mogen vandaag voor het eerst lekker buiten genieten. Ze vinden alles prachtig. Ook een mooie gelegenheid om buiten te trainen met de bench zodat de puppen zondag mee kunnen voor hun eerste uitstapje met de auto.

Donderdag 15 april: De puppen krijgen uiteraard ook benchtraining. Eerst op speelse wijze in de puppyren en dan langzaam aan doen we ook het deurtje zo af en toe eens dicht met meerdere puppen gelijktijdig in de bench en zo wennen we ze langzaam aan alleen in de bench en in verschillende soorten benches. Wel zo fijn voor als ze straks naar hun nieuwe gezin gaan dat ze al zo goed gewend zijn aan de bench.

Mama Dido voedt haar kroost bij voorkeur zittend nu

We borstelen de puppeduppen alvast regelmatig zodat ze goed gewend raken aan de vachtverzorging die straks nodig is. Uiteraard zorgen we ervoor dat de puppen het prettig vinden dus we gebruiken een hele zachte borstel en maken het tot een klein feestje.

Dinsdag 13 april: Echte hondjes...... en wat hebben ze prachtig donker pigment!

De puppen en Dido vermaken zich prima! Weer iets nieuws: een DOOS!

Ze proberen al uit de werpkist te ontsnappen.....

Maandag 12 april: Wat genieten de puppen en mama Dido! Wij dus ook...... De puppen zijn nu al net echte hondjes. Ze dartelen met elkaar en spelen volop met elkaar. Ze krijgen nu een paar keer per dag wat vers vlees waarvan een keer per dag uit een trog ipv uit hun eigen bakje zodat ze goed leren om te delen en bovendien ook een beetje ''happeriger'' worden op hun voer zodat ze goed voergericht worden wat weer handig is als je met ze gaat trainen.
Ook hebben ze inmiddels puppytoiletjes waar ze nu al regelmatig hun behoefte op doen!

Ook hebben ze een rennetje waarin ze mogen spelen. We bieden ze dagelijks nieuw speelgoed aan zodat ze rustig kunnen wennen aan nieuwe indrukken.

Woensdag 7 april: vandaag wisten de puppen al veel beter wat ze moesten doen met hun halve theelepeltje vers vlees..... Het is mooi om te zien hoe snel ze zich ontwikkelen

Dinsdag 6 april: Vandaag krijgen de puppen een eerste hapje vers vlees. We beginnen daar heel erg langzaam mee en dat houdt in eerst 3 dagen lang slechts een half theelepeltje.... dan kunnen hun maagjes langzaam wennen aan vast voedsel. Ze moesten even wennen maar likten daarna wel hun bekjes af. Dido vond het helemaal niet erg om ze te helpen!

Zondag 4 april: Het leven gaat door. Dido lijkt gelukkig niet van slag af te zijn en Tommie, Bert en Pino eten goed en zijn levendig. We zijn dankbaar dat deze puppen het zo goed doen! De puppen lopen en rennen door de werpkist en het is Pasen vandaag.

Donderdag 1 april: Fokken is niet altijd alleen maar feest. Vandaag is zeer plotseling en totaal onverwacht kleine Ernie (oftewel Ernieventje zoals hij door het gastgezin werd genoemd) overleden. Vanaf zijn geboorte had hij een lastige start en het gastgezin heeft alles op alles gezet maar helaas ging hij van een levendige pup in een paar uur naar een zieke pup en overleed hij heel snel. Rust zacht lief Ernieventje, voor altijd in onze harten!

Woensdag 31 maart: De puppen beginnen steeds beter te lopen. Van kruipen naar lopen als een soort dinosaurus naar nu echt op 4 pootjes staan en lopen. We zullen een dezer dagen een rennetje voor ze neer gaan zetten dan krijgen ze meer ruimte om met elkaar te gaan verkennen.

Vrijdag 26 maart: hoewel de puppen nog het grootste gedeelte van de tijd slapen hebben ze hun oogjes geopend en kijken de wereld in! Blijft iedere keer weer een wondertje om te zien hoe snel ze zich ontwikkelen!

Zondag 21 maart: De puppen groeien goed! De eerste dagen was Dido niet bij haar puppen weg te krijgen maar nu gaat Dido steeds vaker even uit de werpkist en komt dan weer terug in de werpkist als de puppen gevoed willen worden. Zo mooi hoe ze dat precies weten te timen.
De puppen zijn tevreden en dan zijn wij dat ook.

Tommie

Ernie

Bert

Pino

We hebben een Sesamstraat nestje! 

Reu 1 Tommie Pon van Joya geboortegewicht 280 gram
Reu 2 Ernie Pon van Joya geboortegewicht 250 gram
Reu 3 Bert Pon van Joya geboortegewicht 315 gram
Reu 4 Pino Pon van Joya geboortegewicht 270 gram

Vrijdag 12 maart: We vieren feest want Dido en Rumi hebben vandaag 4 prachtige donkerbruine puppen op de wereld gezet! We hadden wel gehoopt op de kleur bruin maar niet verwacht. En om dan 4 keer zo'n mooie diepbruine kleur bruin te krijgen was bij iedere pup die geboren werd weer een hele lange AAAAAAAAAHHHHHH wat prachtig!
Het eerste reutje kwam om 17.20 en daarna kwam het tweede reutje om 18.40. Toen kwam reutje nummer 3 om 19.50 en om 20.45 kwam het laatste reutje.
Het is een dus reutjes nest want het zijn 4 reutjes. Dido heeft het supergoed gedaan tijdens de bevalling en zij is heel relaxed en zorgzaam en liefdevol voor haar puppeduppies.

Vrijdag 5 maart: De laatste loodjes..... Dido heeft de werpkist goedgekeurd en nu nog even de laatste week geduld. 

9 februari heeft de echo bevestigd dat we puppen verwachten van dit leuke stel! We verheugen ons op half maart

Dido (Koala Pon van Joya) en Rumi (Rumianek Lubieszcek) hebben in het weekend van 9 en 10 januari 2021 een romantische date gehad. We hopen op puppen rond half maart. 

Half februari zullen we een echo laten maken bij Dido om te zien of ze drachtig is van Rumi

Rumi (Rumianek Lubieszcek)

Dido (Koala Pon van Joya)

© 2023 Ponjoya   |   Beheer  |  Netnog websites