Skip to main content

Pups Sassa (Ambergini’s Flowerchild) en Grizzly (Grizzly Pon van Joya)

geboren 29 april 2020

We hebben 7 gezinnen enorm gelukkig kunnen maken met deze geweldige kanjers van Sassa en Grizzly. 3 van deze puppen zullen een speciale taak krijgen binnen hun gezin, 1 pup gaat naar Duitsland en 1 pup gaat naar Zweden om in de toekomst te worden ingezet als dekreu. De andere 2 puppen gaan naar gezinnen die hier lang naar hebben uitgekeken. Wat hebben wij toch dankbaar werk.

Met dank aan team Sassa (gastgezin van Sassa en van Grizzly) en het DogsWork team die zich vol overgave hebben ingezet om deze puppen liefdevol en met alle aandacht te krijgen waar ze nu zijn! En uiteraard aan Sassa en Grizzly die zo hun best hebben gedaan

Sette mocht bij ons blijven toe hij met 15 weken oud genoeg was om naar kennel Ambergini's in Zweden te verhuizen waar hij zal worden ingezet als dekreu in de toekomst. We zijn heel benieuwd naar nakomelingen van Sette. 

Seven wordt opgeleid tot therapiehond en hij krijgt een mooie taak binnen zijn gezin. Wij krijgen inmiddels regelmatig erg goede berichten hoe knap deze kanjer zijn taak oppakt.

Zazpi zal worden opgeleid tot therapiehond en zij gaat haar gezin vast heel erg blij maken in de toekomst. Uiteraard krijgen wij regelmatig te horen hoe zij het doen met elkaar.

Pitu zal worden opgeleid tot therapiehond. Niet alleen gaat hij daarin zijn eigen gezin ondersteunen maar hij zal ook worden ingezet als therapiehond bij anderen.

Sju is niet meer zo klein en heeft een liefdevol gezin waar zij nog groter mag groeien. Wij wensen haar en haar gezin alle goeds toe.

Yedi heeft een grote nieuwe familie die heel blij zijn met deze kleine meid. Zij zal haar gezin ongetwijfeld veel vreugde geven en wij wensen deze kanjer een heel fijn leven toe in Duitsland.

Siedem heeft zijn nieuwe gezin heel blij gemaakt. Een langgekoesterde wens is hiermee in vervulling gegaan. Heel veel geluk met elkaar en vooral veel mooie avonturen.

Zondag 28 juni: De puppeduppen van Sassa en Grizzly zijn uitgevlogen. We hebben van dit nest enorm genoten en wat een relaxte heerlijke puppen zijn het! We wensen alle families enorm veel plezier met hun kanjer en ook onze puppen wensen we een prachtig leven toe.

Zaterdag 20 juni:  Need we say more...... ook papa Grizzly geniet van zijn puppen. En wat is hij lief en zacht voor zijn grut! Ook de puppen vinden hun papa reuze interessant.

Reutje Siedem

Reutje Sette

reutje Pitu

Teefje Yedi

Teefje Sju

Teefje Zazpi

Reutje Seven

dinsdag 16 juni en de puppen zijn nu 6 weken

Zaterdag 13 juni: Puppentest en wat hebben de puppen het geweldig gedaan! We zijn weer beretrots op al deze 7 kanjers. Een drietal van hen zal worden opgeleid tot therapiehond maar eigenlijk hebben alle puppen deze kwaliteit

Woensdag 11 juni: De puppen groeien geweldig en hebben enorm veel energie. Ze spelen en worden goed gesocialiseerd. Ze zijn al veel op stap en buiten en mee in de auto. Dagelijks bieden wij ze nieuwe uitdagingen aan. Helaas is onze provider van server veranderd en hebben wij problemen met nieuwe belevenissen van onze puppen up te loaden. Vandaar dat wij aan een nieuwe verberde website zijn begonnen. Zie dus ook onze Facebook pagina PonJoya daar komen veel kennelnieuwtjes op te staan.

Dinsdag 8 juni zijn de puppen bij de Raad van Beheer om gechipt te worden. Dit is tegenwoordig vanwege Corona op locatie dus alles is even anders...... De puppen deden het voortreffelijk!
Woensdag 9 jun9i zijn de puppen bij de Dierenarts waar hun hartjes gezond zijn bevonden en hun tandjes en alles nagekeken is en de dierenarts heel erg tevreden was!

 

 

 

Zondag 31 mei komt het gastgezin van papa Grizzly op visite om de puppen van Grizzly te knuffelen.... Het is een waar feestje voor zowel het gastgezin als voor de puppeduppies

Maandag 25 mei: Morgen worden de puppen 4 weken en vandaag krijgen ze een eerste theelepeltje vers vlees.... De puppen smullen ervan en willen best graag een beetje meer...... We bouwen het heel langzaam op! Wat groeien ze al snel en worden ze snel groot.....

Zondag 24 mei: De meeste puppen hebben al goed door dat ze op het puppytoilet moeten plassen. De puppen groeien geweldig en hebben enorm veel energie. Ze spelen en worden goed gesocialiseerd. Ze zijn al veel op stap en buiten en mee in de auto. Dagelijks bieden wij ze nieuwe uitdagingen aan

The boys en the girls

Mama Sassa is een voortreffelijke moeder die precies weet wanneer ze moet voeden en wanneer ze haar pups met rust moet laten zodat ze lekker kunnen slapen en groot groeien.....

Zaterdag 16 mei: Kijk dan wat een schatjes...... Wij kunnen onze ogen niet afhouden van dit puppy-geluk

Dinsdag 12 mei: De puppen hebben hun geboortegewicht verdubbeld en ze hebben hun oogjes geopend. Nu worden het al echte hondjes!

En we hebben mooie namen voor de puppen:

In 2020 hebben we opeens veel met getallen..... zie puppen Joya en Coco..... die beiden dus 7 puppen hebben gekregen, 3 teefjes, 4 reutjes, 4 reutjes, 3 teefjes en nu Sassa als 3e dit jaar die 7 puppen krijgt, 4 reutjes, 3 teefjes.....

Het getal 7 wordt als geluksgetal beschouwd. Dit heeft er waarschijnlijk mee te maken dat het de som is van de ‘‘heilige’’ getallen 3 en 4.

pup 1 reutje 294 gram Siedem (Pools)
pup 2 reutje 242 gram Sette (Italiaans)
pup 3 reutje 275 gram Pitu (Javaans)
pup 4 teefje 318 gram Yedi (Turks)
pup 5 teefje 234 gram Sju (Zweeds)
pup 6 teeje 300 gram Zazpi (Baskisch)
pup 7 reutje 264 gram Seven (Engels)

 

Sassa heeft alles zelf gedaan we hoefden alleen maar te kijken hoe zij het deed. Ze bleef super relaxed en tevreden. Heerlijk zo’n knappe mama zeker omdat het haar eerste nestje is! Met mama Sassa en met de puppen gaat het goed!

Sassa (Ambergini’s Flowerchild) en Grizzly (Grizzly Pon van Joya) zijn op 29 april 2020 de trotse ouders geworden van maar liefst 7 puppeduppen! 4 reutjes en 3 teefjes. We zijn trots en dankbaar. Sassa begon rond 15.00 uur met de eerste persweeen en niet lang daarna werd haar eerste pup geboren! De tweede pup liet lang op zich wachten (wel 2 uur) maar toen hij eenmaal geboren was kwamen de volgende puppen er snel achteraan. Eerst 3 reutjes, toen 3 teefjes en als laatste kwam er nog 1 reutje. 

Sassa (Ambergini's Flowerchild) en Grizzly (Grizzly Pon van Joya, een kind van Joya en Twix)  hebben begin maart 2020 dagenlang met elkaar gespeeld en geravot. Hier is een romantische date uit ontstaan. Sassa is in Zweden geboren. Haar moeder is Ambergini’s Queen of Rain en haar vader is Shaggy Shedpherd’s Iceman. We hopen begin mei op puppen van Sassa en Grizzly