Skip to main content

Pups Puk (Dancer Pon van Joya) en Rumi (Rumianek Lubieszcek)

geboren 24 juni 2020

En dan vliegen de puppen uit. Wij wensen alle gezinnen en puppen alle geluk en plezier met elkaar. Drie van deze puppen zullen worden opgeleid tot therapiehond. Wat zijn wij weer trots op onze kanjers.

Flo Pon van Joya blijft bij onze kennel. We zijn dolgelukkig met deze leuke donkere meid. Eerst zorgeloos opgroeien bij haar gastgezin en dan zien en horen we vast meer van deze kanjer. Wij hopen in de toekomst nestjes met haar te mogen krijgen.

Woensdag 12 augustus. De puppen hebben de puppentest allemaal super goed gedaan! We hebben echt van de puppentest met deze puppen genoten. Wat een kanjers! En trouwens het zijn ook letterlijk kanjers want de ze wegen nu allemaal ruim 4 kilo. Nu nog een laatste week met elkaar genieten

We hebben ook deze puppen weer alles gegeven wat we ze konden geven. Ze hebben veel meegekregen en zijn uitermate goed gesocialiseerd met alles wat we maar konden bedenken. 

Vrijdag 7 augustus en dan gaat het echt hard want de puppen zijn gechipt door de Raad van Beheer en geent door de dierenarts. Uiteraard ook allemaal goed nagekeken en alles goedgekeurd. De dierenarts vond dat de puppen er geweldig goed en gezond uitzagen. Dat is altijd heel fijn om te horen

Wat genieten we van deze Apies! En doordat het zo'n prachtige zomer is kunnen we heel veel buiten zijn met ze. Dat is ook voor de puppen erg goed want ze zijn inmiddels heel erg goed gewend aan allerlei geluiden van auto's etc.

Zondag 2 augustus en de puppen genieten zienderogen van hun visite. Ook de kids vinden het prachtig en ze willen het liefste de hele dag wel blijven.

De puppen vinden het erg leuk om buiten te spelen dus dagelijks mogen ze een paar keer lekker ravotten met elkaar. Gelukkig is het heerlijk weer....

Donderdag 30 juli en de puppen genieten van het mooie weer. Ze mogen vandaag voor het eerst naar buiten om te ontdekken en ze genieten er zienderogen van.

Maandag 20 juli en de puppen krijgen hun eerste hapje vers vlees. Dat is smullen. De katten worden ook ontdekt.... dat is leuk!

Vrijdag 17 juli en de puppen gaan echt leuk spelen met elkaar in hun rennetje die er nu staat voor ze. Mama Puk verzorgd de puppen met liefde en ze blijven erg goed groeien.

Zaterdag 11 juli wat een kadootje

de Meiden

de Jongens

Donderdag 9 juli: De puppen zijn inmiddels druk met lopen en ze zijn zo hard gegroeid dat Flo al ruim 1 kilo zwaar is. Ook de andere 6 Apenkoppies naderen de kilo...... Lieve Puk doet het zo goed als mama.

Maandag 29 juni: We hebben een apennest!

Pup 1 teefje Cheeta (Tarzan the Ape Man)
Pup 2 teefje Bubbles (Michael Jacksons chimp)
Pup 3 reutje Bokito (bekende zilverruggorilla)
Pup 4 reutje Bear (BJ & The Bear)
Pup 5 teefje Flo (Jane goodall’s chimp)
Pup 6 reutje King Louie (The Jungle Book)
Pup 7 reutje Chimp (afkorting Chimpansee)

Vrijdag 3 juli: Tot onze verbazing waren we gisteren met Bokito aan het knufellen en keek hij ons gewoon al aan! De oogjes gaan al open en ze zijn nog maar 8 dagen oud. Ook beginnen ze steeds hoger op hun pootjes te lopen. Het is een waar APEN Nest ha ha ha

Vrijdag 26 juni: de puppen groeien gelijkmatig en snel.... Puk geeft gewoon slagroom :) We hebben 4 zwarte puppen, een zwarte pup met een wit blesje op zijn hoofd en wat wit en 2 bonte puppen

pup 1 teefje weegt 390 gram, pup 2 teefje weegt 415 gram, pup 3 reutje weegt 380 gram, pup 4 reutje weegt 420 gram, pup 5 teefje weegt 405 gram, pup 6 reutje weegt 360 gram en pup 7 reutje weegt 330 gram. 

Puk bijkt van nature een super moedertje. Ze let goed op waar ze gaat liggen en ze is geduldig en liefdevol. De puppen drinken goed en zijn levendig. Kortom wij zijn dolgelukkig en dankbaar voor dit prachtige nestje.  Destemeer omdat Puk 2 eerdere keren leeg is gebleven na een dekking!

Puk (Dancer Pon van Joya) en Rumi (Rumianek Lubieszcek) hebben op 24 juni 2020 hun eerste nestje prachtige puppeduppen op de wereld gezet! Hoeveel puppen............ ahum........ dat raden jullie nooit! Jawel echt waar weer maar liefst 7 puppeduppen! 4 reutjes en 3 teefjes. Puk heeft het echt geweldig goed gedaan. Ze bleef zo rustig en ZEN en ze heeft de hele geboorte zelf begeleid. Ze begon precies na de koffie om 9 uur met een eerste perswee en om 9.45 uur was haar eerste pup geboren. Ook de volgende puppen kwamen heel snel achter elkaar en om 11.25 had ze al 5 puppen! De laatste 2 puppen deden er wat langer over en om 14.30 waren er 7 puppen geboren. Omdat ze toch nog wat persweien had hebben we voor de zekerheid een röntgenfoto laten maken bij de dierenarts (het laatste wat we willen is dat er een pup achterblijft) maar gelukkig bleek ze alle puppen te hebben geworpen want ze was verder leeg. Een grote opluchting dus. 

Puk verkend haar werpkist en ze lijkt het een prima plek te vinden. Wij wachten geduldig af.

25 april 2020 hebben Puk en Rumi een romantische date gehad met elkaar. Voor beiden zal dit een eerste nest puppen worden. Puk (Dancer Pon van Joya) is een dochter van onze Iezy en dus een kleindochter van onze Kaitlyn. Grappig genoeg verwachten Iezy en haar dochter Puk rond dezelfde datum dus puppen! 

Puk (Dancer Pon van Joya)

Rumi (Rumianek Lubieszcek)