Skip to main content

Pups Mocha (Mocha Pon van Joya) en Frenkie (Edmar von den Friedenslinden)

geboren 25 oktober 2020

Sprocket is inmiddels groot genoeg om te zijn opgehaald door zijn familie en te gaan genieten van de vele boswandelingen die ze met hem gaan maken. Hij heet nu Storm.

Boober heet nu Tess en zij zal worden ingezet op scholen wanneer zij is opgeleid tot therapiehond

Mockey die nu Doris heet zal worden opgeleid om ingezet te worden op school als therapiehond

Wembley die nu Bo heet zal worden opgeleid tot therapiehond.

Gobo die nu Sammie heet zal worden opgeleid tot therapiehond.

Sprocket blijft nog wat langer bij zijn gastgezin vanwege wat ingrepen toen hij net geboren was en hij mag eerst nog een paar weken groter groeien voor hij naar zijn for-ever-home vertrekt.

Zaterdag 19 december komt de tijd om afscheid te nemen van de puppeduppies. Ze zijn inmiddels 8 weken en we kunnen hen niet meer bieden wat ze nodig hebben. We zullen ze enorm missen maar weten dat we alles op alles hebben gezet om hen voor te bereiden op hun volgende stap.

Gobo

Wembley

Mockey

Sprocket

Boober

Ook de speeltuin moet uiteraard worden verkend!

Het is heerlijk om deze vrije puppen te zien dartelen in het bos. Ze worden ook al met andere honden gesocialiseerd

De puppen kijken zijn inmiddels zo veel gewend dat ze zelfs los zitten bovenop een paard!

De puppen vinden het heerlijk om te ontdekken en te spelen. Het gras is meestal nat rond deze tijd van het jaar maar dat vinden ze helemaal niet erg. Het is een heel groot feest met elkaar

De ballenbak is natuurlijk iedere keer weer een feestje voor de puppeduppies. Wat een heerlijke boevenkoppies worden het al! Het begint al bijna tijd te worden om deze puppen naar hun nieuwe gezinnen te laten gaan want ze zijn toe aan nieuwe uitdagingen.....

Gobo

Wembley

Mockey

Sprocket

Boober

Dan is het tijd voor papa Frenkie (Edmar Pon von den Friedenslinden) om zijn puppen te ontmoeten. Hij is erg zacht en lief voor zijn kroost en de puppen vinden het reuze interessant!

De puppen gaan lekker vaak mee op pad. Ze kijken inmiddels nergens meer van op en genieten van alle indrukken die ze meekrijgen.

Woensdag 9 december gaan de puppen naar de dierenarts voor hun eerste enting en daar worden ze grondig nagekeken. Van de dierenarts krijgen ze in hun paspoortje allemaal; LEUKE PUP
Mama Mocha heeft af en toe een body aan zodat de puppen ook lekker bij haar kunnen liggen en met haar spelen zonder alsmaar te willen drinken, dat geeft rust.

De puppentest was erg geslaagd omdat alle puppen het zo ontzettend goed deden. Ze zijn allemaal met vlag en wimpel door de puppentest heen gekomen. Wat zijn we trots op deze geweldige kanjers. Alle 5 erg mensgericht en ze deinsden nergens voor terug!

Maandag 7 december en de puppen spelen bij droog weer dagelijks even lekker buiten samen met hun mama Mocha. Ze genieten met elkaar en wij dus ook. Wat is mama Mocha lief en zorgzaam en wat speelt ze lief met haar puppeduppies

Zaterdag 5 december gaan de puppen mee naar het tuincentrum voor de Kerstshow. Ze kijken hun kleine oogjes uit en vinden alle reuze interessant. We hebben genoten met ze!

Een snuffelmat leent zich hiervoor bij uitstek en het is ook een mooie manier om de snuffelmat in aan te leren voor ontspanning. Wij hebben verschillende soorten snuffelmatjes en de puppen vinden het prachtig

We wennen de puppen ook aan brokjes eten zodat de nieuwe eigenaren zelf kunnen beslissen of ze vers vlees willen blijven voeren of brokjes. Uiteraard lichten we de voor en na-delen uitgebreid toe. Een snuffelmat leent zich hiervoor bij uitstek en het is ook een mooie manier om de snuffelmat in aan te leren voor ontspanning.

Vrijdag 4 december en de puppen krijgen vandaag pakjes aan. Dit is zodat ze goed wennen aan vreemde dingen. Zodat ze straks niet opkijken als ze bijvoorbeeld een body aanmoeten na een dierenartsbezoek en dergelijke. 

Woensdag 2 december worden de puppen gechipt door de Raad van Beheer. Ze hielden zich kranig. Weer een stapje in de richting van het nest verlaten en daar willen we voorlopig nog helemaal niet aan denken.

Wie komt daar op bezoek vandaag? De puppen krijgen bezoek van Remy Pon van Joya die een weekje ouder is dan zij. Aangezien Remy geen nestgenootjes heeft komt ze met deze puppen spelen. 

Zondag 29 november: het is prachtig weer en de puppen zijn inmiddels 5 weken. Tijd voor hun eerste uitstapje samen met hun mama Mocha. De puppen vonden het reuze interessant en keken hun oogjes uit in deze grote wereld.

Dinsdag 24 november: Mocha voedt haar puppen voornamelijk zittend nu en een nieuwe favoriete plek lijkt op een verschoond puppytoilet met z'n allen.
het is zo leuk om te zien hoe Mocha met haar puppen speelt. Ze heeft alle geduld met ze en geniet zienderogen.

Zaterdag 21 november: Mama Mocha geniet van haar puppeduppies. Zij voedt ze nog voldoende maar toch vinden wij het tijd worden dat ze ook heel langzaam beginnen te wennen aan een eerste kleine hapje vers vlees. De puppen vonden het erg lekker

Maandag 16 november: de puppen zijn inmiddels 3 weken en ze beginnen leuk met elkaar te spelen. Ook beginnen ze al plasjes te doen op het puppytoilet.

Donderdag 12 november: de puppen groeien als kool. Ze verschillen wel behoorlijk in gewicht maar ze zijn allemaal levendig en tierig. Mama Mocha verzorgd haar puppen heel erg goed en ze geniet zienderogen.

teefje Gobo

teefje Wembley

teefje Mockey

reutje Sprocket

teefje Boober

Woensdag 4 november en de puppen openen heel langzaam hun oogjes. Mockey is de eerste en de andere 4 volgen al snel. Het blijft ongeloofelijk hoe snel puppen zich ontwikkelen. Zo leuk!

Zondag 1 november: de puppen zijn inmiddels een week oud.

Mocha is een super moeder! Ze geniet volop van haar puppen en hoewel ze erg zorgzaam en liefdevol is is ze daarbij ook erg relaxed. Mocha geniet ook heel erg van haar geitenkaas die ze nu extra krijgt. Wij genieten van dit nestje met volle teugen. De puppen groeien goed voor hun gewicht. Ze zijn vrij klein geboren maar ze zijn beresterk. 

Ons Fraggle nest te weten teefje Gobo, teefje Wembley, teefje Mockey, reu Sprocket en teefje Boober is vernoemd naar de bontgekleurde poppen van de FREGGELS (we hebben nooit eerder een nest van bruin en wit en zwart gehad) en zijn blij en dankbaar.

Pup 1 teefje Gobo
262 gram

 

Pup 2 teefje Wembley
204 gram

Pup 3 teefje Mokey
288 gram

Pup 4 reutje Sprocket
242 gram

Pup 5 teefje Boober
304 gram

Mocha toonde minimale tekenen van haar aanstaande bevalling. Uiteraard waren we al dag en nacht bij haar en hielden haar nauwlettend in de gaten. Gelukkig maar want ze ging liggen en kreeg haar eerste pup, en gelijk daarachteraan haar tweede pup..... derde pup en vierde pup. We hadden er vier gezien op de echo en toen kwam ook nog pup nummer vijf een bonuspup dus! Binnen een uur en Mocha bleef super relaxed. Een droombevalling dus eigenlijk! En wat een leuke verrassing dit gemengde nestje qua kleuren! 

25 oktober 2020 hebben we een 5-ling gekregen van Mocha (Mocha Pon van Joya) en Frenkie (Edmar Pon von den Friedenslinden).

 

24 oktober en dus dag 59 van de dracht. Teefjes bevallen gemiddeld op dag 63 maar vanaf deze dag zouden ze mogen bevallen. Mocha went alvast aan de werpkist........ Ze lijkt te genieten van alle extra aandacht die ze krijgt.

 

 

Op 27 augustus 2020 hebben Mocha (Mocha Pon van Joya) en Frenkie (Edmar Pon von den Friedenslinden) een romantische date gehad met elkaar. We zijn best benieuwd naar de kleuren van deze nakomelingen want Frenkie heeft een bruine moeder die er precies uitziet als Mocha.