Skip to main content

Pups Merci (Czebira Futrzak Podlaski) en Frenkie (Edmar Pon von den Friedenslinden)

geboren 16 oktober 2020

Met veel plezier houden we deze krachtige doorzetter bij onze kennel! Remy Pon van Joya en we hopen om ooit in de toekomst net zulke sterke en dappere puppen van jou te mogen krijgen. 

Trots op jou en op het voltallige team die jou heeft verzorgd!

Dinsdag 8 december: Met zoveel liefde en zorg heeft het gastgezin deze kleine Remy opgevangen en verzorgd. We zullen hen altijd dankbaar zijn. Uiteraard mag Remy die nu Xena genoemd wordt bij hen blijven wonen.

Zondag 6 december is het tijd voor deze kleine meid om haar vader Frenkie (Edmar Pon von den Friedenslinden) te ontmoeten. Na wat snuffelen is het lekker spelen met elkaar. Wat een schat is Frenkie ook!

We hebben de puppentest gedaan met Remy en wat kwam ze er leuk mensgericht uit zeg! Deze kleine meid is natuurlijk zo ontzettend veel in handen geweest van mensen aangezien haar mama haar niet voldoende melk kon geven is ze met de fles grootgebracht. 

Vrijdag 4 december en Remy wordt door de dierenarts gecontroleerd. Wij zijn uiterst blij als de dierenarts ons verteld dat er niets meer te horen is van de longontsteking! Verder wordt ze ook goed nagekeken en goed bevonden. Ook krijgt ze haar eerste enting.

Even verkleden zodat ze ook gewend is aan vreemde dingen op haar lijfje (kan handig zijn als ze later ooit een body aanmoet ivm een operatie of iets dergelijks) en veel mensen ontmoeten!

Woensdag 2 december mag Remy spelen met de puppen van Mocha en Frenkie die een week jonger zijn. Het is voor Remy even wennen met leeftijdsgenootjes maar al snel hebben ze speelplezier met elkaar

Waar gaat Remy vandaag naar toe? Wat gaat ze vandaag ontdekken? Of beter gezegd: wie gaat ze vandaag ontmoeten? Ze is al zo gewend om mee op pad te gaan.....

Vandaag is Remy gechipt door de Raad van Beheer.

Zaterdag 28 november en wat een ontzettend lief koppie heeft deze schat van een puppedup toch. Prachtig met haar wildkleur oortjes. We zijn zo dol op deze dappere meid. Ze doet het zo ontzettend goed

maandag 23 november: We hebben zo'n plezier samen met deze pup die zo dapper speelt met alle volwassen woofies. Ze is echt een genot om om ons heen te hebben.

Maandag 16 november: We zijn weer bij de dierenarts geweest om haar te laten controleren op de longontsteking en we hebben weer alle vertrouwen dat ze gezond is gelukkig

Zaterdag 14 november: het is ongeloofelijk hoe voorlijk deze pup is. Ze weet precies wat ze wil en ze speelt al met alle volwassen honden. Ook weet ze precies hoe ze iedere hond anders moet benaderen. Ze kent de hondentaal nu al heel erg goed.

Vrijdag 6 november: Uiteraard bezoeken we regelmatig de dierenarts zodat ze nauwgezet kunnen monitoren hoe het gaat met de longontsteking. We zijn erg blij om te horen dat onze dierenarts aangenaam verrast is hoe goed het met deze kleine puppedup gaat. Autorijden en mee in de bench is ze al helemaal goed gewend.

Ondanks dat ze longontsteking heeft ontwikkeld Remy zich erg goed. Ze groeit goed en ze speelt goed en ze is erg alert en nieuwsgierig. Ze heeft onze harten gestolen.

 

Bij haar geboorte woog Remy 275 gram en de volgende dag nog 255 gram en de derde dag nog maar 220 gram. Dus moesten we de keuze maken om haar met een flesje iedere 2 uur (dag en nacht) bij te gaan voeren. Gelukkig begon ze nu hard te groeien.

Op 24 oktober, toen ze net een week oud, heeft Remy helaas een fikse longontsteking gekregen. Uiteraard worden we bijgestaan door de dierenarts.

Ze is een beresterk meisje dat heeft bewezen dat zij een echte vechter is. We hopen en duimen en blijven haar heel erg goed verzorgen.

Tegelijkertijd zijn haar oogjes al geopend. Ze is nog maar net een week oud. Zal dat komen doordat ze 3 dagen te laat is geboren? Ze houdt alles goed in de gaten!

 

 

 

 

 

De pup heeft als naam Remy Pon van Joya gekregen. Zij is vernoemd naar het boek van Alleen op de wereld, alleen dan met een y in plaats van een i.........

Het verhaal gaat over Jérôme die met zijn vrouw in Frankrijk woont. Op een dag vindt hij een kind van een paar maanden. Aan de kleertjes kan Barberin zien dat het kind rijke ouders heeft. Jérôme is niet geïnteresseerd in het kind. Hij hoopt echter dat de rijke ouders het kind  ophalen en hem een belonen. Hij geeft de baby aan zijn vrouw en noemt hem Remi.
Als Barberin na een aantal jaren in financiële problemen komt, schrijft hij zijn vrouw dat zij haar koe en Remi weg moet doen. Ze verkoopt de koe, maar ze houdt Remi, die een gelukkige jeugd heeft zonder een idee te hebben dat moeder Barberin eigenlijk niet zijn echte moeder is.

Merci (Czebira Futrzak Podlaski) en Frenkie en (Edmar Pon von den Friedenslinden) hebben op 16 oktober 2020 een dochter gekregen. Merci was op 12 oktober uitgerekend en met een pup kan het gebeuren dat een bevalling wat langer op zich laat wachten. We hebben nauw contact met onze dierenarts gehouden en dagen en vooral nachten lang gewacht. Uiteindelijk op advies van onze dierenarts op 16 oktober middels een keizersnede is de pup ter wereld gekomen. Moeder en pup maken het gelukkig goed. 

Op de echo zien we dat we 1 pup mogen verwelkomen. We zullen deze pup met open armen ontvangen uiteraard. Met een pup is de kans dat Merci een keizersnede moet gaan krijgen wel groter dus we duimen dat Merci een goede bevalling mag krijgen.

Merci (Czebira Futrzak Podlaski) en Frenkie en (Edmar Pon von den Friedenslinden) hebben op 11 augustus 2020 een romantische date met elkaar gehad.