Pups Joya (Kenna) en Twix (Guinnes von der Zottelbande)

geboren 25 januari 2020

We zijn enorm dankbaar voor deze geweldige puppen van Joya en Twix en ze gaan weer veel mensen gelukkig maken. Het merendeel van deze puppeduppen is naar therapiehondbegeleiders gegaan die hun in de toekomst zal inzetten als therapiehond en een tweetal puppen houden wij aan in onze kennel zodat ook zij hopelijk weer leuke karakters door kunnen gaan geven.

Heigh-Ho Heigh-Ho it's off to work we go......

Alle geluk en plezier lieve puppen en ook voor jullie nieuwe gezinnen!

Bashful (Faber), Sleepy (Felle), Doc (Argon), Dopey (Puk), Grumpy (Temmie), Sneezy (Lizzy) en Happy (Ravi)

 

Bashful Pon van Joya (Faber) zal bij onze kennel blijven. Niet alleen is hij een geweldig leuke reu van karakter maar hij is ook RCD-4 vrij

Sneezy  Pon van Joya (Lizzy) zal bij onze kennel blijven. Niet alleen is zij een geweldig leuk teefje van karakter maar zij is ook RCD-4 vrij

Bashful (Faber)

Sleepy (Felle)

Doc (Argon)

Dopey (Puk)

Grumpy (Temmie)

Sneezy (Lizzy)

Happy (Ravi)

En dan is de tijd gekomen dat mama Joya afscheid moet gaan nemen van haar puppen. Een voor een vliegen ze uit. Het is zo dubbel want we weten dat ze echt meer uitdaging nodig gaan krijgen maar aan de andere kant willen we ze nog lang niet moeten missen. We genieten zo ontzettend van dit laatste nestje puppen van Joya. Wat heeft zij ze geweldig opgevoed.

Onze puppen hebben een fotoshoot en ook de fotograaf vind dit een geweldig leuk nest. Met dank aan Coby van Bergsma Fotografien

Het is zo fijn dat de puppen al vanaf 3 weken jong op het puppytoilet hun behoeften hebben leren doen want nu zijn ze al zo goed als zindelijk en weten ook dat ze buiten moeten poepen en plassen. Onze kippen zorgen voor vermaak.

Ze spelen dagelijks in de tuin en ook daar krijgen ze visite. Soms gaan ze om beurten alleen met een van de volwassen honden spelen in de tuin en uiteraard ook heel vaak met hun mama Joya

We nemen de puppen om de dag mee op stap. Ze vinden eigenlijk alles leuk en ontdekken de grote wereld lekker veilig met elkaar.

Veel en vaak visite..... iedereen wil wel langskomen om de puppen te bewonderen en voor de puppen is dat heel erg goed. Het is aandoenlijk om te zien hoe Joya trots is op haar kroost en ze graag aan mensen laat zien!

Ze spelen dagelijks een paar keer in onze grote hondenspeeltuin (een grote kamer die we hebben ingericht voor de puppen) en daar kunnen ze door verschillende tunnels, in de ballenbak, op de schommel, op de wip, over hindernisbaantjes etc etc etc. Dagelijks nieuwe dingen voor ze om te ontdekken. Alle honden uit onze roedel zijn daarbij hun grote voorbeeld.

Zaterdag 29 februari: zijn de puppeduppies 5 weken oud geworden en dat vonden wij een mooie leeftijd om ze mee te nemen op hun eerste uitstapje. Uiteraard ging mama Joya mee. Alle puppen zijn in veel handen geweest in het restaurant en Joya hield alles in de gaten maar ze vond het prima. Ook de puppen genoten van alle aandacht.

De puppen waren inmiddels al goed gewend om in de bench te zitten en de auto vonden ze helemaal geen probleem zo veilig met elkaar en met hun moeder ernaast.

Mama Joya verzorgd ondertussen de puppen nog altijd geweldig zorgzaam. Ze drinken nog altijd bij haar en zoals je ziet past dat nog maar nauwelijks. Ze speelt en wast haar puppen en het is aan haar te merken dat ze volop geniet van haar puppen.

De grote rode schommel blijft favoriet bij onze puppen. Ze leren zo goed balanceren.

De puppen krijgen bij ons een paar keer per dag eten in hun eigen voerbakje zodat ze op hun gemakt en op hun eigen tijd hun bakje leeg kunnen eten en ze allemaal genoeg vlees krijgen. Een of twee keer daags krijgen ze hun vlees in een trog. Zo leren ze delen met elkaar en ook voergericht te zijn. Dat maakt namelijk dat ze makkelijk trainbaar zijn straks. 

Alle keren dat we de puppen voeren roepen wij ze met het woordje HIER. Als de pup straks buiten loopt en je roept HIER dan weet je dat de pup naar je toe komt rennen.

En hoe heerijk is het om heel vaak met de puppen te kunnen knuffellen..... We halen de puppen vaak een voor een uit het nest dan kunnen ze alvast wennen voor als ze straks naar hun nieuwe gezinnen gaan. We nemen ze dan ook mee op de arm door het huis en soms zelfs al even mee naar buiten om ze te laten wennen aan de straat en de geluiden van de auto's.

Het is voor puppen heel belangrijk om nu al te leren dat ze niet altijd met het hele nest samen zijn. Dat maakt dat de overgang naar hun nieuwe omgeving straks makkelijker voor ze is.

De puppen mogen nu dagelijks een paar keer in de grote hondenspeelkamer waar ze naar hartelust mogen spelen.

Ook oma Kaitlyn is gek op de puppen en de puppen op haar. Ze liggen iedere avond even lekker bij hun oma Kaitlyn en worden dan gewassen en liggen lekker bij haar. Ontroerend om te zien hoe mooi iedere hond binnen de roedel een eigen taak op zich neemt.

Woensdag 26 febr: De puppeduppies maken dagelijks nieuwe dingen mee. We bieden ze zo veel mogelijk leuke, uitdagingen. WAT ZIJN ZE LEUK en wat een heerlijk karakter hebben deze prachtige puppeduppies!!! Visite volop en we genieten met volle teugen. En ze doen bijna al hun behoeften op het puppytoilet :) Hulpmama Nanu is dagelijks even met de puppen aan het spelen.

Een van de favoriete plekjes om in te slapen is het kleine blauwe mandje. Ze weten wat ze willen....

Woensdag 19 februari: het wordt zo af en toe al een hele gezellige dolle boel! We genieten volop!

Hoewel de puppen nog het grootste gedeelte van de tijd slapen zijn ze steeds vaker en langer wakker. In die tijd drinken ze bij hun mama en spelen ze met elkaar. Ze ontdekken het speelgoed en alles is nieuw. Ze zijn totaal niet schrikachtig voor geluiden.

We hebben ze vandaag voor het eerst een ietsie pietsie vers vlees laten proeven en dat zullen ze in de volgende dagen ook krijgen en dan zullen we ze vanaf dat ze 4 weken zijn steeds iets vaker en steeds iets meer vers vlees gaan voeren. Dat zullen ze tegen die tijd ook nodig hebben. Hulpmama Nanu mag inmiddels dagelijks even bij de puppen om met hen te spelen. Ze vind dat helemaal geweldig en met haar enorme ervaring van eerdere nesten weet ze precies wat ze kan doen met ze.

Bashful

Sleepy

Doc

Dopey

Grumpy

Sneezy

Happy

Iedere pup heeft zijn eigen dwerg gekregen die ze straks mee mogen nemen naar hun nieuwe huisjes

Zondag 16 februari: De puppeduppen hebben en rennetje erbij gekregen en ze zijn volop aan het ondekken! Mama Joya houdt alles goed in de gaten.

Het blijft een groot feest dit nestje met zo'n lieve zorgzame moeder. Als Joya klaar is met voeden blijft ze meestal nog een lange tijd in de werpkist liggen om met haar puppen te spelen en te knufellen.

De puppen beginnen nu echt te spelen met elkaar en met speelgoed. Ook beginnen ze echt te genieten van het knuffelen en op schoot zitten bij ons. Wat een feest!

14 februari dus Happy Valentinesday 

zegt onze Happy :)

Donderdag 13 Februari: Vandaag hebben de puppen een puppytoilet gekregen. Ze verkennen het en hebben zelfs al voorzichtig een eerste plasje hierop gedaan. Het is voor ons een fijne manier om de puppen zindelijk te krijgen en het gaat erg makkelijk, de puppen hebben het snel door.

Woensdag 11 februari: Het is zo’n bijzondere reis waarin je in 2 en een halve week tijd de puppen ziet veranderen van kleine hamstertjes die niet kunnen kijken en horen naar echte hondjes. Inmiddels rennen ze door de werpkist.

Joya’s buikje begint onder de krassen te komen dus vandaag hebben we het allerscherpste puntje (en dat is SCHERP) van de puppennageltjes afgeknipt. 140 nageltjes.......

Nageltjes knippen combineren met een lekkere knuffel uiteraard. Mama Joya houdt alles goed in de gaten maar het is mooi om te zien hoe goed ze ons haar puppen toevertrouwd zelfs als ze protesteren onder het nageltjesknippen. Daarna lekker drinken bij mama....... En alles is weer helemaal goed!

Donderdag 6 februari: alle puppen hebben meer dan hun geboortegewicht verdubbeld. Leuk om te zien hoe ook het pigment op hun voetzooltjes steeds donkerder (zwart) aan het worden is.

Woensdag 5 februari: Wat hebben wij tevreden puppeduppies zeg! Ze groeien echt heel goed. Hun oogjes zijn open gegaan en hun neusjes zijn zwart geworden. 

30 januari: de puppen groeien fantastisch en ervaren mama Joya is geweldig! Wat genieten wij van dit Dwergen-nestje puppeduppies

reutje Happy

teefje Sneezy

reutje Grumpy

teefje Dopey

reutje Doc

teefje Sleepy

reutje Bashful

Dagelijks worden de puppen gewogen en ze komen netjes aan. Gemiddeld 30 a 40 gram per dag. Moet je nagaan hoeveel liters melk Joya ze geeft! Voor het wegen hebben we fotootjes met de namen van de puppen en schema’s om alles goed te kunnen bijhouden.

De grootste en de kleinste pup naast mekaar

We verschonen de werpkist heel snel als Joya aan het eten is en even buiten is om haar behoefte te doen.
Alle puppeduppies gaan dan even in een kratje.
Joya en de puppen zijn tevreden als ze weer samen zijn

Joya is deze eerste dagen bijna 24 uur per dag in de werpkist. Ze voedt haar puppen continue en wast ze en ze geniet met volle teugen van haar kroost.

De laatste navelstrengen vallen eraf

ETEN, SLAPEN EN UITBUIKEN

Mama Joya is duidelijk een ervaren mama en ze geniet met volle teugen en vol overgave en liefdevoller kun je een hondenmama niet krijgen. Wat hebben deze puppen geluk met zo’n moeder zeg

reutje Bashful

teefje Sleepy

reutje Doc

teefje Dopey

reutje Grumpy

teefje Sneezy

reutje Happy

Natuurlijk hebben Patrick en ik al regelmatig zitten fantaseren over de namen en aangezien Joya door Patrick altijd Plop wordt genoemd (Patrick vind Joya een kleine kabouter) hadden we zitten brainstormen dat het misschien wel leuk zou zijn als deze puppen (het laatste nest voor Joya) kabouternamen zouden krijgen. Maar ja 6 puppen.... dan zouden het eigenlijk 7 puppen hadden moeten zijn, dan werd het makkelijk namelijk de 7 dwergen.... Affijn, je raadt het al?

Met veel trots en dankbaar presenteren wij:

Pup 1 Reutje BASHFUL      geboortegewicht 388 gram
Pup 2 Teefje SLEEPY         geboortegewicht 372 gram
Pup 3 Reutje DOC             geboortegewicht 344 gram
Pup 4 Teefje DOPEY          geboortegewicht 370 gram
Pup 5 Reu GRUMPY           geboortegewicht 412 gram (de grote?)
Pup 6 Teef SNEEZY            geboortegewicht 298 gram (de kleine?)
Pup 7 Reu HAPPY              geboortegewicht 362 gram (de verrassing)

Dus wat schetst onze verbazing als om 2.22 uur nog een reutje wordt geboren! Wat een super verrassing!

Dus als om half 2 snachts nummer 6 is geboren zijn wij helemaal blij en verschonen de werpkist en met veel moeite krijgen we Joya mee naar buiten om een plasje te doen. Dat vinden de mama’s vaak heel moeilijk om hun pasgeboren puppen achter te laten dus dat is een behoorlijke klus waar veel geitenkaas bij komt kijken........

Pup nr 5 is een echte buddha dat had de dierenarts al voorspeld. Tijdens de echo dracht op dag 44 had de dierenarts 6 puppen gezien, waaronder 1 knoeperd en 1 kleintje.... Spannend dus!

Dan gaat het vlot en rond middernacht is pup 4 geboren

Na een aantal onrustige uren is om 22.35 pup 1 geboren. Het is een reutje en hij weegt 388 gram

Joya (Kenna) en Twix (Guinnes von der Zottelbande) zijn 25 januari 2020 de trotse ouders geworden van maar liefst 7 puppeduppen!

Joya begon in de avond rusteloos te worden en ze kon haar draai niet vinden, zelfs niet op de bank.

Rond de kerstperiode krijgt Joya een mooi buikje en als we even later een echo laten maken blijft tot onze grote vreugde dat Joya drachtig is van Twix.

Joya (Kenna) en Twix (Guinnes von der Zottelbande) hebben eind november een supergezellige midweek met elkaar doorgebracht! 5 dagen lang gespeeld met elkaar en dat heeft geleid tot een romance

© 2023 Ponjoya   |   Beheer  |  Netnog websites