Pups Iezy (Lizzie Pon van Joya) en Twix (Guinnes von der Zottelbande)

Geboren 30 juni 2020

Lis is liefdevol opgenomen door onze roedel. Wij genieten met volle teugen om deze leuke pup thuis te hebben. We hopen veel mooie avonturen met elkaar te mogen gaan beleven. Dank je wel lieve Iezy en gastgezin

Wat zijn wij een bofkonten he zomaar twee teefjes van deze geweldige combinatie te mogen houden bij onze kennel. Maggi (Saartje) geniet bij haar gastgezin. Ook hen wensen we alle geluk toe met elkaar.

Alle geluk met elkaar lieve Iezy en Klaver en ook het gastgezin wensen we alle liefde en geniet-plezier met deze lieve pup! Wat hebben jullie het geweldig gedaan!
Ook wensen we het gezin van Kummel alle goed met elkaar. 

Gelukkig blijft Klaver bij het gastgezin wonen dus hoeven Iezy en het gastgezin niet van alle puppen afscheid te nemen. Kummel gaat bij kennissen van het gastgezin wonen dus Iezy zal hem regelmatig terugzien. Maggi en Lis blijven bij de kennel en zullen hopelijk puppeduppies mogen krijgen in de toekomst. We hopen van harte dat deze meiden dit geweldige karakter van hun mama Iezy en papa Twix door mogen gaan geven. Lis komt onze eigen roedel versterken. Heel erg bedankt allerliefste Iezy voor deze kanjers! Wat zijn wij enorm dankbaar!

De puppen zijn goed nagekeken door de dierenarts en alles is in orde bevonden. Ook zijn de puppen geent en daarmee wordt het langzaam tijd om de grote wereld te gaan verkennen en uit te vliegen naar hun nieuwe gezinnen. 

Maandag 10 augustus en de puppeduppies zijn gechipt door de Raad van Beheer. Daarna lekker uitrusten en in de kikkerstand kan dat het beste.

Donderdag 6 augustus en het is leuk om te zien dat de puppen totaal niet onder de indruk zijn van de kalkoen die daar verschijnt. Ze eten hun eten gewoon rustig op.

Maandag 3 augustus en de puppies hebben een eigen puppiespeelplaats gekregen buiten. Ze kunnen zelf naar binnen als ze dat willen. Een heerlijke plek met veel schaduw maar ook zon. Hier leren ze veel!

Zaterdag 1 augustus en de puppen spelen afwisselend buiten en binnen. Ook krijgen ze inmiddels hun eerste snuffelmatje. Dit is super leuk voor de puppen en ze leren er ook brokjes van eten. Op latere leeftijd zijn de snuffelmatjes leuk ter ontspanning voor honden. 

Vrijdag 31 juli spelen de puppen inmiddels lekker zelfverzekerd buiten. Ook het gras hebben ze kunnen verkennen. Het is zo warm buiten dat ze niet lang buiten kunnen blijven maar gelukkig zijn er voldoende schaduwplekken. 

Donderdag 30 juli en de puppen zijn nu 1 maand oud en ze mogen voor de eerste keer lekker buiten spelen. Wat vinden ze dat leuk. Ze vinden het heerlijk om alles te verkennen. Het is er heerlijk weer voor.

Woensdag 29 juli: is het niet prachtig om te zien hoe mama Iezy geniet van haar puppeduppies? Het is grappig dat de puppen al zo groot zijn voor hun leeftijd. En Iezy wordt dan ook bedolven onder haar puppen als ze ze voedt. Ook de kids genieten mee! Dit nestje geeft zoveel vreugde en plezier. Wat een geweldig feest!

Maandag 27 juli: de puppen zijn inmiddels 4 weken oud en ze hebben hun eerste hapjes vers vlees gekregen. Dat ging er erg goed in! Mama Iezy likt hun bakjes uit dat vind ze helemaal niet erg :)

Zondag 19 juli en de puppen groeien zo hard en zijn al zo bijzonder groot dat ze af en toe al lekker door de hele kamer mogen spelen. Mama Iezy houdt alles nauwlettend in de gaten en begeleid ze geweldig!

Vrijdag 17 juli: de puppen gaan al naar het puppytoilet! Wat een kanjers zijn deze puppen! Nog geen twee en een halve week oud!

Klaver

Maggi

Kummel

Lis

Vrijdag 3 juli: Met de puppen en met mama Iezy gaat het super goed. Mama Iezy is een volleerde super relaxte moeder en enorm liefdevol en zorgzaam. De puppen van Iezy zijn even groot als de puppen van Puk (die echt flink zijn voor hun leeftijd met inmiddels ruim een week oud). Echte boedha-puppen dus! Iezy geeft ze vast slagroom denken wij.

reutje Kummel 440 gram

teefje Maggi 528 gram

reutje Klaver 490 gram

teefje Lis 460 gram

30 juni 2020 zijn Iezy en Twix dus ouders geworden van 2 teefjes en 2 reutjes. Wat zijn we trots en dankbaar!

De puppen zijn echt groot en zwaar hoor!

Na een goed uur wachten komt pup nr 3 (een reutje) en pup nr 4 (een teefje) komt uiteindelijk rond 18.30 uur. Het valt ons op dat ze niet alleen groot zijn maar dat hun haartjes ook al wat langer zijn.

De eerste pup (een reutje) word geboren rond 15.00 uur,  Al  snel volgt pup 2 (een teefje).

Eindelijk op 30 juni rond 13.00 uur toen we echt op het punt stonden om een dierenarts te gaan inschakelen omdat het wachten nu echt lang begon te duren (en bij honden is de marge dat ze mogen bevallen maar een paar dagen) begon Iezy gelukkig met persweeen. 

Iezy is ongeveer dezelfde dag uitgerekend als haar dochter Puk die al op 24 juni haar puppen heeft gekregen. We zijn inmiddels al een week aan het wachten op puppen van Iezy en we maken ons redelijk bezorgd. Uiteraard in overleg met de dierenarts wachten we nog geduldig af.

Zondag 7 juni: Iezy’s buikje begint al een beetje boller te worden. Wat zijn we vol verwachting. Het zal Iezy's tweede en tevens haar laatste nestje puppen worden.
 
 

De echo bevestigd onze hoop....Iezy verwacht puppen van Twix. We kunnen ons geluk niet op. We hebben al zo lang gehoopt op puppen uit deze combinatie. Juist omdat zowel Iezy als Twix beiden zo relaxed zijn. We willen niets liever dan fokken met nageslacht van deze twee kanjers!

Iezy (Lizzie Pon van Joya) is een dochter van onze Kaitlyn en zoals haar naam al doet vermoeden is zij een heerlijke Easy Nizinny. Zij heeft op tweede kerstdag 2015 ons het Kerstnest geschonken waar Puk (Dancer Pon van Joya) uit geboren is. Grappig genoeg verwachten Iezy en haar dochter Puk rond dezelfde datum dus puppen! Wij hopen dat Iezy deze keer net zo’n geweldige relaxte moeder zal zijn voor het nest dat ze eind juni verwacht. Twix (Guinnes von den Zottelbande) en Iezy hebben in ieder geval een hele fijne ontspannen week met elkaar gehad.

© 2023 Ponjoya   |   Beheer  |  Netnog websites