PONJOYA

Polski Owczarek Nizinny

 
 

PUPS 2015

Kaitlyn is drachtig van Grey! De echo bevestigde onze hoop!

We hopen rond 9 juli 2015 op pups.......


Kaitlyn (Nutka Z Ponlandii) en Grey (Wichura Barba Szary) hebben 7 mei een super leuke date gehad met elkaar. Kaitlyn en Grey hebben in 2012 maar liefst 9 prachtige puppen gekregen: zie pups 2012

de echo van de dracht van Kaitlyn

donderdag 9 juli is geboren onze Minie Mouse. Een dochter van Kaitlyn en Grey.

Wij zijn heel erg blij met deze kleine donkere dame!

25 Juli: Minnie Mouse is inmiddels twee weken jong en ze groeit nog niet heel erg hard maar ze is wel enorm tierig en ze ontwikkeld zich goed. Waar ze vorige week nog een hand groot was is ze nu inmiddels twee handen groot en ze kruipt of loopt niet maar ze rent keihard door de werpkist heen! Mama Kaitlyn is zo enorm liefdevol naar haar dochter en ze speelt en houdt haar enorm veel gezelschap. Minnie Mouse krijgt ook van ons alle aandacht dus dat zit wel goed met haar!

3 weken jong en onze dappere pup wordt liefdevol verzorgd door mama Kaitlyn en uiteraard door onze lieve hulpmama Nanu. Ze ontwikkeld zich goed.

haar eerste portie vlees gaat er goed in met 3 1/2 week

met 4 weken is ze al erg voorlijk. Ze heeft dan geen broertjes of zusjes maar wel een stabiele roedel die zich met haar bemoeit en met haar speelt. Het heeft ook voordelen om enigspup te zijn want ze hoeft niet in de puppyren maar mag vrijuit rondlopen en spelen en rennen op tijden dat ze wakker is. Ook gaat ze al mee naar buiten in de draagzak.

Het is iedere dag genieten van onze kleine Minnie Mouse. Ze heeft volop aandacht en is tevens helemaal zindelijk! Al onze honden uit de roedel spelen om beurten met die kleine meid en ze is een onverschrokken pup. Nergens bang voor en alles is leuk! Hoewel ze dus  enigspup is heeft ze gelukkig wel veel honden om mee te spelen en om haar op te voeden.

Minnie Mouse is 6 weken jong. Ze is gechipt en geent. En dus gaat ze overal mee naar toe. We hebben haar aan allerlei soorten benches gewend en ze hangt bij ons lekker op de buik in haar speciale puppy-draagzak! Het valt ons op dat ze werkelijk nergens angstig voor is. Wellicht omdat ze van zo jong af aan al alleen is geweest en altijd bij ons op de arm al mee ging naar de keuken en naar de tuin. Ze is volledig zindelijk! Ze slaapt de nachten door. Nog altijd is ze klein (zeker in verhouding tot de giga puppen die we gewend zijn) met haar 2500 gram maar oh zo leuk!!! En verder helemaal gezond bevonden door onze dierenarts.

Iedereen is het erover eens; Minnie Mouse is de allerleukste, allermakkelijkste, allerdapperste pup! Vanaf een week of 4 hebben we deze kleine dappere meid overal mee naar toe gesleept op onze buik in de draagzak en ze is werkelijk nergens bang voor. Alles vind ze leuk en ze is overal voor in. Ze slaapt in alle benches, is altijd stil in iedere bench, en kan daar al urenlang alleen in blijven. Ook de auto vind ze prachtig evenals andere honden en mensen.

En dan is de tijd aangebroken dat Minnie Mouse verder gaat...... Ze zal worden opgeleid tot een buddyhond voor een persoon met PTSS. Het voltallige DogsWork team is het erover eens dat zij hier uitermate geschikt voor zal zijn.  Minnie Mouse zal worden opgeleid door een van onze therapiehondbegeleiders. We missen Minnie Mouse enorm maar weten dat zij in de toekomst iemand zeer gelukkig zal gaan maken!

Afscheid nemen van mama Kaitlyn en de rest van de roedel, wat zijn we trots op al onze kanjers die de taak van opvoeders/speelkameraadjes van Minnie Mouse zo goed op zich hebben genomen! Ook Mama Kaitlyn is The Best!