PONJOYA

Polski Owczarek Nizinny

 

Vrijdag 20 juli


PUPPENTESTEN!Het DogsWork team komt om alle pups uitgebreid te testen! Wat een fijne dag.... Iedereen geniet mee van dit nest. De puppen genieten ook volop van alle aandacht die ze krijgen. Wat een stabiel nest!

Zaterdag 21 juli

Alle puppen en mama Kaitlyn gaan mee in de auto voor een korte autorit. Alle puppen vinden het prima en genieten van alle aandacht die ze onderweg van de mensen krijgen. Het bezoek wordt inmiddels zo ongeveer opgegeten door ze!

Vandaag zijn de puppen meegeweest naar het tuincentrum. Het was erg warm in de auto maar de pupjes deden het super. Ondanks alle nieuwe indrukken bleven ze kalm en rustig en ook in de auto vonden ze het allemaal wel prima.

Zondag 22 juli

Pupjes zijn lekker veel buiten vandaag omdat het stralend weer is. Ook hebben ze uiteraard weer veel bezoek. Iedereen is leuk en om mee te spelen denken ze!

Maandag 23 juli

De dierenarts is er al om 9 uur om de pupjes grondig te onderzoeken en hun eerste intenting te geven. Fijn om bevestigd te krijgen dat alle puppen kerngezond zijn! Van de enting hebben ze niet veel gemerkt omdat ze gelijktijdig een lekker stukje kaas kregen....

Vanmiddag is de chipper geweest om de pupjes te chippen dus dubbel kaas vandaag!


Lissa (onze roedelleidster) bemoeit zich ook steeds vaker met de pups. Zij geeft daarbij goed haar grenzen aan. De pups respecteren haar.


Vanmiddag ben ik met de pups afzonderlijk lekker gaan wandelen. We zijn gaan kijken bij de paarden en naar de bloemen in de buurt, naar wegwerkzaamheden en naar kinderen. De puppen vinden het allemaal interessant. Natuurlijk moest ook de kat worden geinspecteerd.

Dinsdag 24 juli

s’morgens en s’avonds zijn de puppen lekker buiten, maar overdag is het daar momenteel echt te warm. Dus kunnen ze genieten in hun speelkamer waar ze de ene dag een tunnel hebben, en de volgende dag een Treibbal en de dag daarna een behendigheidsbaan..... kortom; dagelijks een nieuwe uitdaging!


Samen met twee kinderen in de grote speelruimte gespeeld.......


Vanavond hebben we de puppies in twee ploegen meegenomen in de buggy.......

Woensdag 25 juli


Allereerst s’morgens vroeg naar buiten om te dollen en te rennen op het gras nu het nog lekker koel is! Mama Kaitlyn houd de puppen goed in de gaten. Daarna puppenvisite....

Aangezien de pupjes door het hele huis rennen zijn ze niet altijd zichtbaar meer op de puppycam :(

Donderdag 26 juli

Pupjes nemen voor de eerste keer een duikje in het zwembadje..... zie filmpje.


Ook vandaag puppenvisite en ze worden met de dag boeviger en speelser!


‘s morgens en ‘s avonds heerlijk ravotten in de tuin!

 

Vrijdag 27 juli

Gaan alle puppen mee naar het strand. Wat hebben we een bekijks! Het blijkt nog een hele toer om 9 puppen mee te laten lopen aan een lijntje. Maar met een beetje geduld lukt het ons toch!

Zaterdag 28 juli

De puppen hebben dagelijks  een nieuwe uitdaging nodig. Ontdekken en spelen dat is wat ze willen. Aan de lijn gaat al iets beter maar met zoveel puppen blijft het op z’n minst gezegd een uitdaging!

‘ smiddags naar het treinstation in Lelystad.

Pupjes zijn niet onder de indruk.

Ook de lange autorit ernaar toe vinden ze prima.

Zondag 29 juli

Een bench vol puppies....... we worden zo langzamerhand allemaal een beetje verdrietig want de pupjes gaan aankomende weken naar hun nieuwe baasjes. Vandaag is de laatste dag dat ze allemaal samen zijn.

Wat zullen Kaitlyn en Nanu de puppen ook missen! Ze zijn er een groot gedeelte van de dag erg druk mee......

Maandag 30 juli

Verlaat de eerste pup dit schitterende nest! Ons zwarte reutje Keary gaat naar zijn nieuwe gezin waar hij warm wordt verwelkomd door zijn nieuwe Nizinny-broer die hem gelijk liefdevol opneemt. Keary we wensen jou heel veel plezier en een gezond en lang leven samen met je nieuwe familie!

Dinsdag 31 juli

Wordt de tweede pup Keilyh (pupje rood) opgehaald en zij mag op Texel gaan wonen. Ook dit gezin is helemaal blij met deze enorm wijze pup. Ze heet nu Lola en zal samen met haar broertje Kelwyn en zusje Lulu naar de hondenschool gaan bij onze collega Suzan Vlaming op Texel www.clinidogs.com

Het is best even wennen om maar 7 bakjes voer te bereiden en maar op 7 pupjes te letten.

Gelukkig krijgen ze nog aandacht genoeg van alle bezoek.

Ik neem alle pupjes een voor een mee in de auto als ik boodschapjes ga halen.

Woensdag 1 augustus

Vertrekt onze Kelwyn naar Texel. Ook Kelwyn wensen wij een gelukkig leven toe samen met zijn nieuwe baasjes. Mama Kaitlyn en Nanu nemen nog even uitgebreid afscheid van deze prachtige reu!

Het wordt al aardig stil nu er nog maar 6 puppen zijn!

Donderdag 2 augustus

Heeft onze pup Kellan (oranje) haar koffertje klaarstaan om ook naar Texel te vertrekken. Deze bijzondere pup gaat wonen bij een zusje van onze Lissa. Wij zijn ervan overtuigd dat ze het daar bijzonder goed zal hebben!

Texel is zomaar aan het veranderen in een Nizinny-eiland!


Lissa, Milou, Kaitlyn en Nanu nemen voor nu afscheid van Lulu zoals ze vanaf vandaag heet.

Met de rest van de puppen zijn we vandaag gaan shoppen in een winkelwagentje en mee naar winkels aan de lijn. Ze bleven lekker rustig en waren niet onder de indruk van alle bekijks die ze trokken.

Vrijdag 3 augustus

We blijven erop uit gaan met de puppen; dit keer een voor een aan de lijn naar buiten. Wat zijn ze nieuwsgierig!

Zaterdag 4 augustus

Gaat pupje Geel (Kerilyn) een lange reis maken; ze gaat naar haar nieuwe huis in Denemarken..... Wat zal ik haar missen!

Gelukkig gaat ook Nana (zoals ze nu heet) een heel fijn leven tegemoet bij twee lieve mensen die enorm goed voor haar zullen zorgen en nu al plannen hebben om later met haar behendigheid te gaan doen.

Donderdag 9 augustus

Is het de beurt voor pupje Groen (Kasey) om naar Wijchen te vertrekken. Zij zal daar bij een gezellig gezin gaan wonen die met haar gaan trainen bij de Martin Gaus Hondenschool. Wij wensen ook dit gezin heel veel geluk en plezier met deze lieve pup die nu Saar heet!

Vanmiddag ben ik samen met mijn dochter en de puppen lekker gaan winkelen. Natuurlijk enorm veel bekijks en iedereen wil opeens een pup kopen. Ook in het restaurant waren de puppen lekker rustig en relaxed.

Bij thuiskomst weer lekker ravotten met elkaar en Kaitlyn en Nanu in de tuin. Wat spelen ze heerlijk met elkaar!

Woensdag 8 augustus

Mag ik jullie voorstellen: Dit is Joya.

Zij blijft bij ons wonen en wordt dus onze 5e Nizinny. Deze Therapiehond in opleiding heeft (evenals de andere pupjes) een geweldig karakter en zal bij ons een fijn leven krijgen.

Dinsdag 7 augustus

Lola (pupje Paars) is vandaag naar een van onze DogsWork collega’s Cynthia Bruinsma om daar verder intern te worden opgeleid tot Therapiehond. Tegen de tijd dat Lola naar haar eigen gezin kan zal Lola alle basiscommando’s kennen, benchgetraind zijn, zindelijk en enorm goed gesocialiseerd. Bij dit pleeggezin zal Lola al veel meemaken met andere honden en kinderen aangezien Cynthia zelf ook twee therapiehonden heeft (Sherif is een Ierse Setter en Donna is een Nizinny) en twee kinderen. Morgen gelijk een kinderfeestje en vanaf het weekend mag Lola mee naar de camping. Heel veel plezier met elkaar!

Joya is Lissa’s hart aan het veroveren....

Terwijl Kyra nog haar laatste dag in het vertrouwde nest doorbrengt en nog even gedag zegt tegen het paard alvorens ze morgen naar haar nieuwe huis vertrekt......

De puppen genieten samen met de rest van onze roedel lekker bij het IJsselmeerstrand.

Vrijdag 10 augustus

Joya vind het maar vreemd nu haar zusje Kyra is vertrokken naar een gezin in Annen..... nu alle pupjes zijn uitgevlogen zijn we overgebleven met de roedel zoals ie vanaf nu zal zijn: Lissa, Milou, Kaitlyn, Nanu en Joya. Het voelt als een enorme rijkdom al deze heerlijke Nizinny’s om ons heen!

Zaterdag 11 augustus

Therapiepup Lola in opleiding bij onze collega Cynthia van DogsWork doet het super. Ze is stabiel en deinst nergens voor terug. Ze maakt al veel mee; zo is ze al naar een druk treinstation geweest, in de bus, in het fietsmandje, naar de geiten, paarden etc. etc. De basisoefeningen beheerst ze goed en zij is binnenkort klaar voor haar nieuwe gezin.

Vandaag is Joya meegeweest naar de hondenschool van Martin Gaus.

Ze was zo relaxed dat ze lekker op haar gemak ging liggen tijdens de theorie. Ze werd omschreven als: Een open hondje dat met plezier op onderzoek uitgaat maar niet opdringerig is.......


Haar zusje Saar is ook naar een Gaus hondenschool geweest vandaag en zij kregen een compliment omdat zij zo goed reageerde op de vuurwerk-cd.

Fijn om te horen dat het vele werk wat wij in de puppen hebben gestoken nu ook duidelijk merkbaar is!

Socialisatie is voor nu het voornaamste in de leventjes van de pups. Dagelijks iets nieuws meemaken ook al is dat maar van korte duur is enorm belangrijk. Op de arm geeft een veilig gevoel voor een jonge pup. De periodes dat de pup op de grond is bouw je langzaam uit. Op verschillende plekken de oefeningen zit, af en hier oefenen.......

Zondag 12 augustus

Gaan we naar het strandje bij het IJsselmeer. Joya wil graag het water in met de rest van de roedel maar water is toch nog wat spannend......

Maandag 13 augustus

Vertrekken Joya en ik al vroeg naar Drenthe waar we therapiepup in opleiding Lola op gaan halen bij het vakantieadres van mijn DogsWork collega Cynthia.

Uiteraard was het voor Joya en Lola een klein feestje om weer met elkaar te kunnen spelen. Voor Joya ook leuk om kennis te maken met mijn collega’s therapiehonden Donna (ook een Nizinny) en Sherrif.

Zondagmiddagen hebben de drie Texelse Nizinnypupjes les bij mijn DogsWork collega Suzan Vlaming. Ze doen het alledrie super en zijn altijd blij om elkaar te zien.

Kaitlyn en Nanu waren helemaal vrolijk en blij dat Lola weer terug kwam. Ze waren door het dolle heen met elkaar aan het spelen. Lissa en Milou hebben Lola ook verwelkomd door haar helemaal te wassen.

Dinsdag 14 augustus

Lekker met z’n allen dollen op het IJsselmeerstrandje....... en dat water blijft de puppen trekken.......

Zowel Joya als Lola luisteren inmiddels perfect naar Zit, Af en Hier. Het volgen aan de lijn gaat ook erg goed. Ze kunnen beiden goed alleen blijven in de bench en ze zijn zindelijk. Heerlijk zulke intelligente pupjes!

Donderdag 16 augustus

Wordt onze pup Lola (pupje Paars) opgehaald door haar gezin. Zij zal bij hen verder opgeleid worden tot therapiehond. We hopen dat Lola de kinderen in dit gezin op allerlei gebieden zal ondersteunen en de kans zal bieden om zich nog beter te ontwikkelen!

We wensen het hele gezin en Lola alle geluk met elkaar!

Woensdag 15 augustus

Bijna alle pupjes zijn nu naar de dierenarts geweest met hun nieuwe eigenaren en van iedereen krijg ik te horen dat de dierenarts ons complimenten geeft over de pups. Dat voelt heerlijk.

Nana (pupje geel) doet het geweldig in Denemarken.

De prachtige periode van Kaitlyn’s dracht en ons eerste nestje van haar pupjes sluiten wij af. 


We hopen dat alle nieuwe puppyeigenaren net zoveel plezier van de puppen mogen beleven als dat wij dat hebben gehad.....


We hebben ontzettend veel geluk gehad met dit nest; de dekking ging heel erg speels en makkelijk, de dracht van Kaitlyn ging super en de bevalling ging enorm vlot en makkelijk. Maar liefst 9 puppen waarvan 7 teefjes en 2 reutjes dat was natuurlijk een droomnest. Daarop volgend was Kaitlyn een super zorgzame liefdevolle moeder en ze gaf volop melk; de puppen groeiden de meeste dagen op moedermelk maar liefst 100 tot 150 gram.

Toen Kaitlyn stopte met moedermelk geven was ze zo goed om de puppen haar eigen eten op te geven! Wat een geweldige moeder.

Daarnaast hadden we ook nog het gemak dat de rest van de roedel ieder hun eigen taak op zich nam; zo was Nanu wanneer het maar kon aan het spelen met de puppen. Ook Kaitlyn heeft tot op het laatst enorm veel aandacht aan de puppen besteed in de vorm van spelen en opvoeden. En Lissa en Milou waren de bemoeitantes; zij lieten de puppen wel merken wat wel en wat niet kon hier in huis. Alle puppen zijn even hard gegroeid en alle puppen kwamen geweldig door de puppentesten.

Wij zijn echt enorm dankbaar voor deze prachtige ervaring en uiteraard hopen we nog meer van dit soort nestjes te mogen verwelkomen!

 

Dagboek PUPPIES vanaf geboorte

vanaf geboorte

neurologisch stimuleren

Pups Kaitlyn X Grey 2012

Dagboek puppen vanaf

6 weken

(vanaf de geboorte staat onderaan deze pagina)