Tekst

 


 

PONJOYA

Polski Owczarek Nizinny

 
 

Pups van Joya 2015

Joya en Tic Tic hebben op 15 september 2015 maar liefst

8 prachtige puppen op de wereld gezet

Onze Joya heeft op dinsdag 15 september het leven gegeven aan 8 dikke gezonde puppen. 4 teefjes en 4 reutjes met prachtige geboortegewichten. Om 14.00 uur kwam de eerste pup en om 18.30 uur is de laatste geboren. De geboorte verliep kalm en voorspoedig. Joya is een geweldige mama die uiteraard haar nest niet wil verlaten sinds de geboorte van de puppen. Alle puppen waren vanochtend al tussen de 20 en 35 gram gegroeid. Wij zijn enorm dankbaar voor dit mooie nest!

Reutje 1 (380 gram)

Reutje 2 (370 gram)

Reutje 3 (360 gram)

teefje 4 (395 gram)

Reutje 5 (300 gram)

teefje 6 (335 gram)

teefje 7 (345 gram)

teefje 8 (360 gram)

18 september: De puppen groeien goed en mama Joya is helemaal verliefd op haar prachtige nest. Wat zijn we dankbaar!

THE BOYS

THE GIRLS

Zondag 20 september: de puppen groeien ontzettend hard, gemiddeld 50 gram per dag!

pup 1

pup 2

pup 3

pup 4

pup 5

pup 6

pup 7

pup 8

Zondag 27 september: Hun oogjes zijn nu open en het worden echte hondjes. We zien de puppen dagelijks ontwikkelen en groter groeien! Mama Joya en hulpmama Nanu verzorgen de puppen met liefde. Wat een feestje!

pup 1

pup 2

pup 3

pup 4

pup 5

pup 6

pup 7

pup 8

pup 1

pup 2

pup 3

pup 4

pup 5

pup 6

pup 7

pup 8

Zaterdag 3 oktober: Alle nageltjes zijn geknipt, de puppen lieten enorme rooie strepen achter op hun mama’s buik! Dagelijks hebben we ze  een voor een in handen en stimuleren we de puppen neurologisch. Het is een feestje! De meeste puppen wegen rond de 1200 gram inmiddels! Joya blijft enorm zorgzaam voor ze en we horen de puppen bijna nooit klagen.

Zondag 4 oktober: DIERENDAG en dat vieren we.... alle honden krijgen uiteraard iets extra lekkers vandaag en voor de puppen betekend het een extra knuffel van ons! Vandaag hebben ze voor het eerst even een tuigje om

pup 1

pup 1

pup 2

pup 2

pup 3

pup 3

pup 4

pup 4

pup 5

pup 5

pup 6

pup 6

pup 7

pup 7

pup 8

pup 8

Joya en Tic Tic (Mistrz z Rodu Odry) hebben op 17 juli 2015 een zeer gezellige date met elkaar gehad.

Zaterdag 10 oktober: De puppen krijgen sinds een paar dagen een klein beetje vers vlees. Ze groeien nog altijd heel erg goed en op deze manier kunnen de puppen langzaam wennen aan vlees. Ze smikkelen en smullen enorm en ze maken er een lekkere smeerboel van. Uiteraard krijgen ze volop aandacht van alle kraamvisite. Mama Joya is erg trots op haar kroost en laat ze trots aan de visite zien. We hebben het tussenschot uit de werpkist verwijderd zodat de puppen nu lekker de ruimte hebben om te spelen. Ook hebben we de puppentoiletten neergezet en het blijft een wonder hoe de puppen precies weten dat ze daarop hun behoefte moeten doen. Het is heel fijn want de werpkist blijft mooi schoon en de puppen zijn hierdoor sneller zindelijk.

Maandag 12 oktober: De puppen vermaken zich prima met onze dochter Nicola

De puppen zijn inmiddels al 4 weken. We nemen ze op de arm mee naar de rest van het huis om te verkennen en we bieden ze dagelijks nieuwe prikkels aan.

pup 1 GOOFY

2300 gram

pup 2 GROMIT

1850 gram

pup 3 GROOVER 2100 gram

pup 4 GOYA 2240 gram

pup 5 GOMPIE 2100 gram

pup 6 GILBI 1900 gram

pup 7 GYPSY 2015 gram

pup 8 GIZZIE 2300 gram

Maandag 19 oktober: Iedere dag is een feestje! We kijken geen televisie meer, de puppen zijn TE leuk!

Uiteraard krijgen de puppen ook veel aandacht van de visite. Ze eten 4 keer per dag vers vlees en drinken nog een paar keer per dag bij mama Joya die ze nu overigens staande voedt.

Alle hondjes en de puppen zijn vandaag super verwend door hun kraamvisite! Heel hartelijk dank de woofies zijn er super blij mee! Zo leuk kijk nou een hondenpantoffeltje als speeltje!

woensdag 21 oktober: De puppen vermaken zich uitstekend met hun kraamvisite.

En wij genieten ook van het gezellige bezoek en van hunmeegebrachte lekkernijen :)

vrijdag 23 oktober: Het blijft ontroerend om Nanu met de puppen te zien spelen!

De puppen leren spelenderwijs om in de bench te zijn

Ook met elkaar vermaken ze zich uitstekend, dagelijks bieden wij ze een aantal nieuwe prikkels aan

Buiten spelen en eten vinden de puppen ook leuk. Zo wordt hun wereld in rap tempo alsmaar groter.

Zondag 25 oktober: De puppen waren heerlijk rustig en stil tijdens hun eerste echte autorit samen met hun mama Joya. Ze waren nieuwsgierig!

the BOYS

the GIRLS

Maandag 26 oktober: de puppen zijn al gechipt en morgen worden ze geent. Vandaag zijn ze meegeweest in de doggyride. We zijn langs het schoolplein gelopen met spelende kinderen, langs een kat, een andere hond, langs schapen, langs fietsers en rijdende auto’s. De puppen waren moe van alle indrukken van vandaag toen de puppenvisite kwam.

Woensdag 28 oktober:

Yeaaaaah alle puppen zijn super gezond verklaard door onze Dierenarts. Hartjes klinken enorm sterk, gebitjes zijn allemaal mooi en de reutjes hebben allemaal twee balletjes. We kregen complimentjes over deze glanzende goed doorvoede,vriendelijke puppen.


De puppen zijn inmiddes 6 weken. Ze zijn gechipt en ingeent en dus gaan ze vanaf nu overal mee naar toe met ons.

naar een schoolklas kinderen

Zaterdag 31 oktober: de puppen gan overal mee naar toe. Ze zijn meegegaan op lange autoritten naar Almere en naar Den Haag. Ze maken veel mee en zijn echt heel erg zoet.

naar de ANPV in Den Haag

Andere hondenrassen ontmoeten

Naar de speeltuin

Clickertraining door onze cursisten

En tussendoor ook nog even lekker thuis spelen en in de bench om te wennen

Zaterdag 31 oktober: PUPPENTEST! Yeahh alle puppen zijn weer met vlag en wimpel geslaagd om tot  therapiehond te worden opgeleid. Wat zijn wij weer dankbaar voor dit prachtige en leuke nest!

Woensdag 4 november: De puppen zijn meegeweest naar Roosendaal waar ze geinventariseerd zijn door Lillian van het Nizinnyverbond. Wat een heerlijk nest! Onderweg geen piepje gehoord maar ja het zijn al echte wereldreizigers zo langzamerhand

Goofy

Gromit

Groover

Goya

Gompie

Gilbi

Gypsy

Gizzie

De puppen hebben hun verse vlees opgehaald bij de fabriek van Energique

Daarna ijsje eten in de ijssalon

Nanu blijft de monsters prachtig vinden

WHEEEEEEEEEEEEEE............

Dinsdag 10 november: Uiteraard doen wij veel meer met de puppen dan we allemaal op deze pagina kunnen plaatsen. Een kleine impressie

Woensdag 11 november is de eerste pup uitgevlogen! Groover is naar zijn eigen gezin vertrokken. Mama Joya heeft allereerst uitgebreid afscheid genomen van haar zoon. Wij wensen Groover en Helga en Guido en kids alle geluk en plezier met elkaar!

De mandjes staan klaar...... helaas zullen we langzamerhand afscheid moeten gaan nemen van dit heerlijke nest puppen. Wel weer heerlijk om mensen blij te mogen maken met een pup!

Ha ha  geen wonder dat onze Goofy aan de stevige kant is..... 2 maal daags Mc Donalds

Donderdag 12 november is ook Gypsy naar haar gezin vertrokken. Uiteraard hebben mama Joya en hulpmama Nanu weer uitgebreid geknuffeld met haar. Lieve Lola zoals je nu heet, we wensen jou en je nieuwe gezin alle geluk toe met elkaar!

Vrijdag 13 november: Gompie heeft afscheid genomen van de roedel en van mama Joya vandaag en hij gaat een gezin heel erg gelukkig maken. Alle geluk met deze kanjer!

Met veel trots stellen we de jongste telg uit onze kennel aan jullie voor: Gizzie! We zullen haar nauwgezet volgen in haar gastgezin waar ze in de toekomst zal worden ingezet als therapiehond.

Gilbi, Goofy en Goya zullen door onze therapiehondbegeleiders worden opgeleid tot buddyhond voor mensen met PTSS. Je kunt deze puppen volgen op www.dogswork.nl

Gromit is een weekje langer bij ons. Wat genieten wij van hem.

 
 

Zondag 22 november vertrekt Gromit naar zijn gezin in Slovenie. Uiteraard wordt hij gehaald en mag hij in de cabine op schoot. Hij heeft de hele reis heerlijk liggen slapen. Onze socialisatie werpt zeker zijn vruchten af.

We wish Pavel and Jelena all the happiness in the world together with Gromit