Tekst

 

PONJOYA

Polski Owczarek Nizinny

 
 

Iezy en Nazgul hebben bijzondere goede heupen HD A maar ook beide met een een goede aansluiting!!!


25 december: Iezy heeft een prachtig buikje......

26 december (2e kerstdag): Iezy heeft om 18.00 uur haar eerste pup gekregen en om 20.00 uur was pup nr 8 er al. Alle puppen zijn knoeperds: ze wegen maar liefst tussen de 425 en de 505 gram. 5 reutjes en 3 teefjes. Wat een gigantisch mooi kerstkado!

Mama Iezy en de puppen maken het goed. Iezy geniet volop van haar eerste nestje puppen en ze doet haar naam eer aan (easy) want ze is super relaxed.

27 december: De puppen zijn allemaal al goed gegroeid, het lijkt wel alsof de zorgzame mama Iezy slagroom aan ze geeft! Tussen de 25 en de 65 gram zijn ze aangekomen :)

pup 1 reutje

470 gram

pup 2  teefje 

435 gram

pup 3  reutje 

505 gram

pup 4 teefje

435 gram

pup 5 reutje

450 gram

pup 6 reutje

425 gram

pup 7 reutje

435 gram

pup 8 teefje

445 gram

30 december: Wat een genot is het om Iezy als mama te aanschouwen. Ze doet het zo geweldig! De puppen zijn tevreden en Iezy geniet met volle teugen. Zij is zo heerlijk kalm en rustig en vol zelfvertrouwen. Echt een prachtig Kerstkado :)

The 3 girls

The 5 boys

1 januari 2016: De ‘‘Magische acht’’ verwijst naar de eerste acht rendieren van Santa’s rendier team. Met trots stellen wij aan jullie voor:

Rudolph

Over het algemeen wordt Rudolph beschouwd als het ‘‘meest beroemde rendier van allemaal’’

Dit rendier is echt een baken in de nacht voor de Kerstman


Pup 1 reutje lange staart

Cupid

Cupid is een liefdevol rendier, daardoor is ze ook aan haar naam gekomen. Als ‘‘runningmate’’ past ze heel goed bij Comet. Cupid heeft soms een kleine knuffel nodig maar dit rendier staat altijd klaar om de vracht op Kerstavond te trekken.


Pup 2 teefje lange staart

Donner

Donner is een zeer trots dier dat zeker niet pronken wil, en hij is zich zeer bewust van zijn mogelijkheden. Donder wordt gezien als een van de sterkste leden van Santa’s rendier team en met zijn 505 gram geboortegewicht doet hij zijn naam eer aan.


Pup 3 reutje kortstaart

Dancer

Dancer toont een stukje zelfverzekerheid en gratie nu ze een van Santa’s vliegende rendieren is. Dancer heeft de gratie van een gazelle, maar vertel haar dat maar niet want dat zou haar te eigenwijs maken. Ze is een zeer atletisch rendier, ze geeft de indruk dat het trekken en vliegen er veel gemakkelijker uitziet als het in werkelijkheid is. Ze is onwaarschijnlijk snel en heeft een enorme reactie snelheid.


Pup 4 teefje lange staart

Comet

Comet heeft een bijzonder karakter. Comet heeft een hele sterke wil, wat dit lid van Santa’s team helpt als het erg moeilijk wordt. Comet toont unieke leider eigenschappen en focust zich op wat er gedaan moet worden.


Pup 5 reutje kortstaart

Blitzen

Blitzen zal nooit weglopen voor een uitdaging. Dit rendier is niet het sterkste of snelste lid van het team maar geen rendier heeft meer vastberadenheid of pit als Blitzen. Santa zegt dat Blitzen misschien niet zoveel puur talent heeft maar geen rendier heeft meer hart.


Pup 6 reutje lange staart

Dasher

Dasher staat bekend om zijn geweldige tempo-versnellingen en om zijn energie. Dasher neemt zijn taak zeer serieus, net als andere rendieren, maar hij traint extra hard.


Pup 7 reutje halflange staart

Vixen

Vixen is niet een van de bekendste rendieren van de ‘‘Magische Acht’ maar zij is wel regelmatigste in haar prestaties. Vixen heeft veel kracht en doorzettingsvermogen en zij lijkt nooit moet te worden. Vixen is een speels rendier.


Pup 8 teefje halflange staart

Zondag 3 januari;

De puppen hebben hun geboortegewicht bijna allemaal verdubbeld dat betekend dat we echte BEREN van puppen hebben! Mama Iezy geniet met volle teugen dus ook wij genieten volop van dit geweldige nest Kerstherdertjes.

Dagelijks stimuleren we de puppen neurologisch, dat houdt in dat we ze even een paar seconden op hun rug leggen en even met een wattenstaafje tussen hun teentjes, ook bieden we ze wisselende geurtjes aan om hun reukvermogen te stimuleren. Wat een feest.

Vanwege de korte ziekte en het overlijden op vrijdag 8 januari van onze allerspeciaalste 12-jarige Nizinny Lissa hebben wij even niets op de site geplaatst omtrent de puppeduppen. Lissa was mijn allessie. Zij was mijn "droom"-hond waar ik 30 jaar naar heb gezocht en uiteindelijk heb ik haar gevonden. Lissa is onze grote inspirator en de reden dat wij DogsWork hebben opgericht. Ook onze kennel PonJoya hebben wij aan Lissa te danken, gezien met haar onze liefde voor de Nizinny is ontstaan. Niet alleen voor mij is zij altijd de rots in de branding maar ook voor vele andere mensen die zij heeft gesteund en waar zij zich voor in heeft gezet als therapiehond. Getraumatiseerde jongeren en cursisten, autistische kinderen en vele andere mensen, Lissa heeft haar werk met hart en ziel gedaan voor een ieder. Zij heeft op velen ongetwijfeld een diepe indruk achtergelaten. Ook voor onze roedel heeft zij altijd met volle inzet gezorgd voor rust en harmonie binnen de roedel door haar natuurlijke leiderschap. Een grand lady met een hele grote will-to-please en toch ook haar eigen willetje. Wat hebben wij veel mooie avonturen beleefd met elkaar. Vanaf het moment dat Lissa bij ons kwam ben ik verzot op haar geweest. Zo gek op haar dat ik bang ben om zonder haar verder te moeten. Uit liefde voor haar zal ik haar los laten. Met veel verdriet en met prachtige herinneringen zal zij voor altijd in mijn hart blijven. Wat ben ik dankbaar dat Lissa in mijn leven is gekomen. Wat Lissa achterlaat is dankbaarheid, een onuitwisbare indruk en een hart vol warme liefde. Maar ook een groot gemis.

Dinsdag 12 januari:

De oogjes van de puppen zijn inmiddels al een weekje open. Vanwege de krabbeltjes op mama Iezy’s buik hebben we alle puppennageltjes geknipt. De puppen groeien geweldig, het zijn echte beren met hun 1400 gram. Ze zijn tevreden en mama Iezy is een heerlijke mama.

Rudolph

Cupid

Donner

Dancer

Comet

Blitzen

Dasher

Vixen

maandag 18 januari: De puppen hebben een grotere werpkist gekregen. Ook hebben ze sinds vandaag puppytoiletten. De puppen krijgen nu dagelijk een hapje vers vlees. We hebben een nieuwe schommel binnengekregen voor de puppen....

dinsdag 19 januari; met zulke prachtige modellen kun je een foto maken niet weerstaan toch?

Rudolph

Rudolph

Cupid

Cupid

Donner

Donner

Dancer

Dancer

Comet

Comet

Blitzen

Blitzen

Dasher

Dasher

Vixen

Vixen

Woensdag 21 januari: De puppen zijn al helemaal gewend aan hun hapje vlees. en ze vinden het heerlijk. 3 keer per dag krijgen ze nu een theelepel Energique. We hebben een nieuwe voeder tray voor de puppen gekocht, maar daar passen er maar 6 aan :)

Daarnaast laat mama Iezy ze nog iedere paar uur drinken.

De puppen blijven erg tevreden. Ze spelen met elkaar, met hun speelgoed dat we dagelijks afwisselen, en verder slapen ze erg veel.

Alle puppen doen hun behoefte op de puppytoiletten. Zo knap! We nemen de puppen om en om uit de werpkist en ze zijn al regelmatig los op de grond bij ons. Ook nemen we ze mee op onze arm door de rest van het huis om ze te wennen dat ze alleen dingen ondernemen.

Hulpmama Nanu vinden ze prachtig. ZIj wordt ieder keer begroet door alle 8 puppen en Nanu is zo ontzettend lief en zorgzaam voor de puppen. Het blijft iedere keer weer een genot om naar te kijken!

zaterdag 23 januari: Puppeduppen krijgen steeds meer nieuwe uitdagingen. Ze hebben een hondenhok zodat ze langzaam kunnen wennen aan een bench-training. Ze hebben een trommeltje en als ze daar met hun pootje of neus op drukken dan komt daar iedere keer een ander geluidje uit. Ook hebben ze een balans kussens en verschillende soorten ondergronden in hun puppy-ren. Dagelijks krijgen ze ander speelgoed. Ze zijn gek op visite en op knufellen.... het zijn hele relaxte puppeduppen

Maandag 25 januari: Gisteren hadden we hooggeeerd bezoek want Karin en Jacques waren bij ons op visite (het gastgezin van papa Pandor). We hebben de puppen heerlijk bestudeerd en bekeken welke puppen het meeste op hun vader lijken. De puppen zijn bij ‘‘vreemden’’ net zo lekker relaxed in handen als bij ons. Wat is dat een genot om te zien! Ook mama Iezy laat het bezoek heel relaxed toe, ze komt er lekker bij zitten op de bank :) en alle puppen mogen op schoot bij de visite.

De puppen zijn steeds vaker in de puppyren. Het speelkleed en nieuwe speetjes worden gretig bewonderd en ontdekt.

Hallo hulpmama Nanu ik vind jou ook erg lief hoor

Leuk zo’n nieuwe schommel!

De puppen hebben al snel door dat je op een botje lekker kunt kauwen, en dat is heel erg fijn als je allemaal nieuwe tanden en kiezen krijgt.

Donderdag 28 januari: Vandaag zijn de puppen voor het eerst even naar buiten geweest en hebben ze kunnen genieten van het zonnetje.

maandag 1 februari: Zowel de puppen als wijzelf worden dagelijks verwend door de visite
 

En de puppen vinden alles leuk! Lekker knuffellen met de puppenvisite, spelen in de cursusruimte met de speeltjes en met elkaar en met de andere honden. Ze groeien groter met de dag en het is een genot en een feestje om naar ze te kijken en met ze te knuffen!

Rudolph

Cupid

Donner

Dancer

Donner

Comet

Dasher

Blitzen

Vixen

Vrijdag 5 februari: Onze cursisten voor de opleiding tot Therapiehondbegeleider vonden het helemaal niet erg om de puppen te knuffellen....... We hebben alle tassen goed nagekeken voor de cursisten naar huis vertrokken....

Maandag 8 februari: We hebben veel met de puppen beleefd de afgelopen dagen. Wat hebben ze genoten van hun eerste wandeling in het bos en tijdens de lange autorit naar Emmen zijn ze de hele weg stil gebleven! Ook zijn ze mee geweest naar een restaurant en uiteraard veel puppenvisite.... Wat een kanjers

Woensdag 10 februari: gisteren is de buitendienstmedewerker van de Raad van Beheer hier gekomen om alle puppen te chippen en DNA af te nemen.

Vandaag zijn Lilian en Miriam van het Nizinnyverbond gekomen om de puppen grondig te inspecteren; alle puppen hebben een mooi inventarisatie rapport

Donderdag 11 februari: Vandaag bereiden de pupjes zich voor op een lange autorit. Ze zijn al meegeweest naar Emmen dus heel spannend zal het voor hen niet worden, maar wel speciaal omdat hun papa Pandor met ze meegaat! We gaan naar Den Haag met het hele stel waar we hopen dat ze lekker op het strand kunnen rennen......

Rudolph

Cupid

Donner

Dancer

Comet

Blitzen

Dasher

Vixen

Maandag 15 februari: De dierenarts heeft alle puppen heel erg goed bevonden. Mooie hartslagjes, prachtige gebitjes, prachtige vachten en een super lief karakter. Ze hebben geen van allen gereageerd op de enting die ze hebben gekregen. Verder hebben we veel gedaan met ze de afgelopen dagen, wat een feestje! De puppen vinden alles leuk en zijn niet onder de indruk.

Papa Pandor let goed op zijn puppies

Woensdag 17 februari: Onze eerste pup heeft het nest verlaten. Rudolph is naar zijn familie gegaan. We wensen Andre en Annelies alle geluk met deze kanjer die vanaf nu Guus heet.

Donderdag 18 februari: Vandaag is Comet naar zijn gezin vertrokken. Hij komt bij een van onze therapiehondbegeleiders in spe te wonen die hem zal gaan opleiden om hem in de toekomst als therapiehond in te zetten.

Vrijdag 19 februari is onze Dancer (Puk) naar haar gastgezin vertrokken. Puk zal deel blijven uitmaken van kennel PonJoya. Zij blijft dicht bij ons in de buurt wonen bij Kitty en we hopen in de toekomst op een nestje puppen van deze lieverd.  Uiteraard wensen we Kitty en de rest van haar roedel enorm veel plezier en geluk met deze kanjer

Cupid is naar haar gezin gegaan waar ze heerlijk zal gaan genieten van haar strandwandelingen aan de kust. We hopen dat ze haar nieuwe gezin heel veel plezier zal brengen.

Zondag 21 februari: is Vixen naar haar tijdelijke gastgezin vertrokken waar ze zal verblijven tot ze rond half april oud genoeg is om naar haar familie in Zweden te mogen vertrekken.

Uiteraard  gaat de socialisatie ook met minder puppen gewoon lekker door :) en wij vinden dat helemaal geen straf.....

Maandag 22 februari mag Dasher naar zijn gezin. We wensen Hanneke en Jules alle geluk met hun Scottie

Zaterdag 20 februari is Blitzen naar een van onze therapiehondbegeleiders in spe gegaan waar hij zal worden voorbereid om opgeleid te worden als therapiehond

 

Maandag 22 februari: Nog maar 2 puppeduppen hebben we hier! Vandaag en morgen vliegen ook deze kanjers uit..... eerst nog even lekker rennen met elkaar!

Dinsdag 23 februari vertrekt Donner als laatste uit dit prachtige lieve nest. Donner zal bij Lutske en haar gezin worden opgeleid om in de toekomst een veteraan met PTSS te ondersteunen.

En toen was het opeens weer heel stil.


Wat zijn wij dankbaar voor dit prachtige gezonde, lieve mooie nest van Iezy en Pandor en wat was het een feestje met deze puppen. Mama Iezy die haar puppen zo relaxed maar enorm zorgzaam verzorgde en de kalmte en rust zelf bleef. Wat een prachtige combinatie. We hopen dat we weer heel veel gezinnen enorm blij hebben kunnen maken en dat alle puppen als lieve gezonde hondjes uit mogen groeien en een lang en gelukkig leven hebben.