Tekst

 


 

PONJOYA

Polski Owczarek Nizinny

 

Kaitlyn en Igashu:

Filmpje van de echo gemaakt met 30 dagen dracht van Kaitlyn gemaakt 29 april 2013:

Kaitlyn’s buikje 8 weken drachtig

Dogs in the Womb

31 mei heeft Kaitlyn het leven geschonken aan 8 gezonde pups; 2 teefjes en 6 reutjes!

We zijn enorm dankbaar en trots op Igashu en Kaitlyn voor dit mooie nest puppies!

We proudly present:

teefje Luna

380 gram

teefje Lizzie 370 gram

reutje Liam 440 gram

reutje Luca

365 gram

reutje Leary 400 gram

reutje Lobo 345 gram

reutje Lennard 395 gram

reutje Lobbe 415 gram

zaterdag 1 juni

Alle puppen hebben heerlijk liggen drinken sinds hun geboorte gisteren en dat laat zich zien in hun gewichten; De pups zijn gemiddeld 45 gram aangekomen! Mama Kaitlyn is geweldig zorgzaam en liefdevol naar haar pups en ze laat ze geen moment alleen. Wat een feest!

Maandag 3 juni

Wat is het een feestje en wat zijn we dankbaar voor dit heerlijke nest puppen! We zijn enorm trots op Kaitlyn. Luna weegt inmiddels 500 gram, Lizzie 535 gram, Liam 580 gram, Luca 500 gram, Leary 525 gram, Lobo 520 gram, Lennard 605 gram en Lobbe weegt 605 gram.


Vandaag is de derde dag dus zijn we begonnen met het neurologisch stimuleren:

Gebaseerd op jarenlang onderzoek, hebben ze ontdekt dat vroege neurologische stimulatieoefeningen belangrijke en blijvende gevolgen hebben. Hun onderzoek bevestigde dat indien er op bepaalde tijdstippen en dit reeds bij het vroege leven van de pup, neurologische stimulaties toegebracht werden men optimale resultaten verkreeg. De eerste oefeningen beginnen reeds vanaf de derde levensdag, en duurt tot de zestiende dag. Men gelooft dat in die korte periode er een grote neurologische groei plaats vindt, die van uiterst groot belang is voor ieder individu.

Het ‘Bio sensor’ programma heeft de bedoeling door vroege neurologische stimulatie, de hond(pup) een grote voorsprong te geven. De methode bestaat uit vijf stimulatie oefeningen, dagelijks bij iedere pup afzonderlijk toegepast, en in één sessie uitgevoerd wordt. De volgende stimulatieoefeningen worden dagelijks aan iedere pup afzonderlijk toegepast:
1. Plaatselijke stimulatie (tussen tenen).
2. Hoofd omhoog houden.
3. Hoofd omlaag houden.
4. Op rug liggen.
5. Temperatuurstimulatie.

Deze prikkelingen maken dat het neurologisch systeem veel vlugger van start gaat dan dat dit normaal zou gebeuren. Het resultaat hiervan is dat de capaciteiten van de hond danig verhoogd, wat het verschil zal maken bij zijn toekomstige prestaties.

Vijf directe voordelen kunnen onmiddellijk waarnemen bij honden die aan de ‘Bio sensor’ stimulaties zijn blootgesteld:
1. Een beter hartritme
2. Sterkere hartslagen
3. Sterkere adrenaline stoot
4. Grotere stresstolerantie
5. Grotere ziekteweerstand

Uit onderzoek is gebleken dat de pups die deze prikkelingen ondergaan hebben, actiever en onderzoekend in competitiespelletjes. Een tweede vaststelling was dat bij een test van probleemoplossingen waar de pup door een labyrint van mazen zich een weg moest vinden, de niet geprikkelde pups veel vlugger, overstuur, beginnen te piepen en veel fouten maakten. Daarentegen waren de pups die wel geprikkeld waren minder snel overstuur, kalm in de test omgeving, maakte minder snel een fout en toonden enkel occasioneel stress signalen.

Puppen worden dagelijks even op de rug en op de kop gehouden.....

Dinsdag 4 juni

Je ziet ze groeien! We zijn inmiddels ook begonnen met verschillende geurtjes want hoewel de pups nog niet kunnen horen of zien kunnen ze wel al ruiken! Heerlijke etherische olietjes en wierookjes...... Kaitlyn is super mama!

Lizzie

Luna

Liam

Luca

Leary

Lobo

Lennard

Lobbe

Donderdag 6 juni

De pups vinden het nu al normaal dat ze even 3 seconden op hun koppie worden gehangen en op hun rug worden gelegd. Zo snel wennen ze dus!

Ze groeien goed en de eerste puppen hebben hun geboortegewicht al verdubbeld!


We zijn helemaal verliefd op dit prachtige nestje puppen en eigenlijk kunnen we onze ogen er niet vanaf houden!


Onze hondengedragsdeskundige Suzan is gisteren op kraamvisite gekomen. Kaitlyn liet vol trots haar puppen zien aan Suzan. Ze heeft de puppen om en om even vastgepakt zodat ze ook aan vreemde mensengeuren gewend raken. Zo schattig; Kaitlyn kent Suzan natuurlijk erg goed en ze liet Suzan lekker haar gang gaan met de pups!


De pups krijgen zwarte neusjes waardoor ze nu al op echte hondjes beginnen te                   lijken, vind je niet?

LUNA

LIZZIE

LIAM

LUCA

LEARY

LOBO

LENNARD

LOBBE

Vrijdag 7 juni

De pups zijn nu een week oud. Kaitlyn blijft nog enorm vaak voeden zodat bijna alle pups nu al hun geboortegewicht hebben verdubbeld. Aangezien ze best flink zijn geboren betekend het dat de meeste pups al tegen de 800 gram wegen..... Ons vermoeden is bevestigd; Kaitlyn geeft ze slagroom :) Ik zal een ander kratje moeten zoeken waar de pups even ingaan als ik de werpkist verschoon want zoals je kunt zien past het echt niet meer!

Alles gaat goed met Kaitlyn en de pups. We merken dat Kaitlyn echt geniet van haar puppen en ze is heel relaxed omdat ze inmiddels een ervaren moeder is. Het is Zooooooooooooooo leuk!


LUNA

LIZZIE

LIAM

LUCCA

LEARY

LOBO

LENNARD

LOBBE

Zaterdag 8 juni

Wat hebben wij veel plezier. Iedere dag is voor ons een feestje met deze prachtige puppen en hun lieve mama Kaitlyn

Zondag 9 juni

Het is weer nageltjeskniptijd; Aangezien de nageltjes van de pups vlijmscherp zijn en Kaitlyn daar een hele rooie gekraste buik van krijgt gaan Mark en ik vandaag 160 nageltjes knippen........

Donderdag 13 juni

Ha ha het is zo vrolijk; soms lijkt het al net of de puppen met elkaar gaan spelen; dan happen ze in elkaar maar eigenlijk zijn ze dan op zoek naar melk.... Alle puppen zijn tevreden en mama Kaitlyn ook dus wij ook helemaal blij en gelukkig! Ze zijn zo vertederend!

Dit is een oortje; perfect he?

Kaitlyn speelt weer!

Maandag 10 juni

De eerste puppen wegen inmiddels al meer dan een kilo..... Op de weegschaal zien jullie Leary en Lobbe. Gelukkig hebben we Lobbe geen Lobbes genoemd :)

Kaitlyn gunt zichzelf af en toe tijd om even lekker naar buiten te gaan om met de rest van de roedel te zijn en te spelen. Maar na een half uurtje wil ze toch wel weer graag terug naar haar puppen. Dan rent ze ernaar toe om te constateren dat het hele spul nog heerlijk ligt te slapen. Zodra ze de kist in gaat worden de pups allemaal wakker en willen ze weer drinken uiteraard.

Het is een waar genot om al die kleine kreuntjes en geluidjes te horen die de puppen maken. Ook het gesmak als ze drinken! Hun oogjes beginnen langzaam open te gaan. En ze proberen steeds meer op hun poten te lopen in plaats van te kruipen. Het is zo’n grappig gezicht omdat ze heel erg wiebelen en soms omvallen. Ze lijken wel een beetje op een dinosaurus als ze lopen. En hard dat ze gaan!

Alle neusjes zijn inmiddels helemaal zwart gekleurd.

LUNA

LIZZIE

LIAM

LUCA

LEARY

LOBO

LENNARD

LOBBE

LUNA

LIZZIE

LIAM

LUCA

LEARY

LOBO

LENNARD

LOBBE

Woensdag 12 juni


Groeien, groeien en nog eens groeien dat is wat de pups doen. Allemaal de kilogram bereikt en verder gaat alles gewoon super! We nemen de puppen steeds even apart uit de kist en lekker op schoot zodat ze goed aan ons gewend raken en verder liggen we ook heel vaak in de werpkist!

LUNA

LIZZIE

LIAM

LEARY

LOBBE

LENNARD

LOBO

LUCA

Alle oogjes zijn geopend; tijd voor de puppen om de wereld te zien!

Dikke buik

Brotherly love

Als je oor maar goed zit :)

LUNA

LUNA

LIZZIE

LIAM

LUCA

LEARY

LOBO

LENNARD

LOBBE

Vrijdag 14 juni


Vandaag zijn de pups al weer 2 weken! Tjonge wat vliegen de dagen (en de nachten, want ik slaap nog altijd bij Kaitlyn en de pups) om en wat ontwikkelen de puppen zich razendsnel. We noemen geen namen maar sommigen moeten nodig op dieet! Kijk die buik nou!

LUNA

LIZZIE

LIAM

LUCA

LEARY

LOBO

LENNARD

LOBBE

Zaterdag 15 juni


Het ene kratje waar ik de puppen even in zet als ik de werpkist verschoon is  twee kratjes geworden maar ik denk dat het niet lang zal duren eer het drie kratjes zal zijn.....

Mark is bij de puppen op de momenten dat ik er zelf even niet bij kan zijn en ook hij geniet van ieder moment met die kleine kanjers!

LUNA

LIZZIE

LIAM

LUCA

LEARY

LOBO

LENNARD

LOBBE

Zondag 16 juni


We zijn al begonnen met vachtverzorging. Weliswaar met een lekkere zachte puppyborstel! Mark geniet er net zoveel van als de puppen :) De puppen veranderen met de dag! Ze klimmen en klauteren over Kaitlyn heen en soms zitten ze zomaar rechtop. Ze beginnen ook steeds vaker lekker te rollen van genot en op hun rug te slapen. Maar het grootste gedeelte van de tijd slapen ze of anders liggen ze te drinken bij hun mama Kaitlyn.

Maandag 17 juni


Vandaag hebben we de puppen ontwormd. De pups vinden het maar raar en maken er een smeerboel van. Het is niet echt fijn om te doen maar wel belangrijk omdat alle pups wormen bij zich kunnen dragen en dus worden ze ontwormd met 2 weken, met 4 weken, met 6 weken en met 8 weken.

Lief compliment over onze puppies van onze dierenarts  van de dierenartsenpraktijk Gaasterland via Facebook gisteren:

LUNA

LIZZIE

LIAM

LUCA

LEARY

LOBO

LENNARD

LOBBE

Dinsdag 18 juni

Iedere dag nemen we de pups even apart om met ze te knuffellen of even wat rond te lopen met een pup op de arm. Ook leggen we ze soms even apart in een lekker hondenmandje.

We hebben de warmtemat omgewisseld voor puppypads en het is onvoorstelbaar; de meeste puppen doen hun behoefte al op de puppypads! Voor de koude nachten hebben we de warmtelamp nog hangen hoor :)

Onvoorstelbaar hoe snel de pups groeien.....Kaitlyn laat het allemaal super geduldig toe al dat getrappel en geduw om een goede plek aan de melkbar! De puppenlijntjes zijn inmiddels ook binnen dus nu hoeven we alleen maar af te wachten tot de puppen goed kunnen lopen :) Alle puppen dragen af en toe een puppyhalsbandje (die vanzelf los-schiet mochten ze ergens achter blijven haken) zodat ze alvast kunnen wennen aan hun halsbandjes....... hoeven de puppy-mensen daar niet meer aan te denken!

Luna heeft een paars halsbandje

Lizzie heeft een geel halsbandje

Liam heeft een blauw halsbandje

Luca heeft een groen halsbandje

Leary heeft een paars halsbandje

Lobo heeft een geel halsbandje

Lennard heeft een zwart  halsbandje

Lobbe heeft een rood halsbandje

Hondentoilet

Woensdag 19 juni

Onze honden eten vers vlees en ze doen het daar super goed op. Hiernaast een filmpje van Tannetje Koning over voeding voor de hond. De pups hebben vandaag voor het eerst vlees gekregen. Het bewijs is geleverd; het zijn echte Nizinny’s want ze vonden het eten helemaal heerlijk. En wat hebben ze er een kliederboel van gemaakt!

Pups Kaitlyn X Igashu 2013