PONJOYA

Polski Owczarek Nizinny

 
 
 

Sinds mijn vroege jeugd heb ik een ideaalplaatje van een hond gehad wat zowel het uiterlijk als het karakter betreft. Voor mij heeft de zoektocht 30 jaar geduurd eer ik die hond had gevonden;

De Polski Owczarek Nizinny oftewel de Poolse Herdershond of de PON.


Het geweldige stabiele karakter en de intelligentie van deze honden heeft mij doen besluiten om met dit ras op kleinschalige basis nestjes puppen te fokken, voor zowel gezinshond als therapiehond. Hierbij staat het karakter en de gezondheid van de pups voorop. Wij fokken volgens de regels van de Raad van Beheer en staan geregistreerd onder de kennelnaam Pon van Joya.


Mijn naam is Maud en ik ben eigenaresse en therapiehondbegeleider bij DogsWork. Het werken met honden doe ik met heel mijn hart en ziel. Meer info vind u op onze site: www.dogswork.nl


Omdat wij onze Nizinny’s inzetten als therapiehond hebben wij ze als pup uitgekozen op hun karakter middels een puppentest. Daarna hebben wij ze opgeleid als therapiehond en getest op hun geschiktheid als Therapiehond. Onze eigen Nizinny’s werken met getraumatiseerde jongeren tijdens de module weerbaarheid, we zetten ze in als co-coach tijdens de workshops Honden Spiegelen en onze Nizinny’s werken een aantal keren per week met onze cursisten. Daarnaast worden ze ingezet bij autistische kinderen en kinderen met angst voor honden, etc. Het zijn niet zomaar aai-honden die naar bejaardentehuizen gaan, dus er wordt nogal wat van ze gevraagd. Onze honden vinden het fantastisch om dit werk te doen!


Niet iedere Nizinny is geschikt om in te zetten als therapiehond. Door jarenlange selectie op karakter (en gezondheid) hebben wij een geweldig team van honden die niet alleen ingezet worden als therapiehond maar ook incidenteel een nestje mogen krijgen.


Naast hun werk als therapiehond zijn onze Nizinny’s heerlijke huishonden die enorm boffen omdat ze het bij ons echt goed hebben: Dagelijks gaan ze rennen bij ons aan het IJsselmeer of naar het bos en ook verblijven we vaak op Texel waar ze dan heerlijk mogen struinen door de duinen en langs het strand.

pup te koop puppies puppy fokker

Wij fokken met de nadruk op het karakter en de gezondheid van de Nizinny en niet zozeer op uiterlijk.


Door onze ruime ervaring met de Nizinny en het werken met deze (therapie)honden hebben wij enorm veel kennis over dit ras. Wij stellen alles in het belang van onze honden en de honden die bij ons worden geboren.

Onze puppies worden liefdevol grootgebracht in huis met alle mogelijke zorg, aandacht en een uitzonderlijke goede positieve socialisatie, tesamen met de rest van onze honden. Wij beginnen met 3 dagen oud met het neurologisch stimuleren van de pups. Omdat wij als geen ander weten hoe belangrijk de eerste acht weken van een hondenleven zijn laten we de pups op een verantwoorde manier kennis maken met allerlei mogelijke situaties zodat ze uit mogen groeien tot stabiele, vrolijke, zelfverzekerde honden. Zoals Ian Dunbar zegt ligt er een belangrijke taak bij de fokkers (en zeker van Herdershonden) dat de puppen de eerste 12 weken van hun leven goed begeleid en gesocialiseerd moeten worden. Wanneer de pups met 8 weken bij ons vertrekken dan is er al 2/3e van deze belangrijke periode voorbij. We doen ons uiterste best om deze belangrijke periode zo goed mogelijk te benutten. Dus nemen we de puppen niet altijd samen, maar ook een voor een, mee naar buiten en in de auto en in andere gedeeltes van ons huis. Zodat ze leren om alleen samen met de mens ook zelfverzekerd te zijn. Uiteraard worden ze gesocialiseerd met allerlei mensen en kinderen, en hebben ze al enorm veel belangrijke indrukken opgedaan eer ze naar hun nieuwe baasjes gaan. Voor een indruk van deze socialisatie zie de paginas van de pups. Alle puppen worden getest op karaktereigenschappen door een hondengedrag-deskundige op de leeftijd van 7 weken, zodat u altijd de juiste pup voor uw situatie krijgt.


Wij hebben een puppycam zodat u de puppen dagelijks kunt bewonderen vanaf het moment dat ze zijn geboren, u krijgt alle nodige informatie betreffende de Nizinny en uw pup van ons en wij begeleiden u (indien gewenst) vanaf het moment dat u de pup mee naar huis neemt bij de opvoeding en het grootbrengen van uw pup. U mag altijd mailen of bellen (06-45474769).

Nizinny’s gaan niet in de rui en zijn allergievriendelijk. Uiteraard krijgt u een stamboom.


Wij kunnen u begeleiden met het opleiden van onze pups als huishond of als Therapiehond.

Een groot aantal van onze pups zijn inmiddels volleerd therapiehond en al deze Nizinny’s doen hun werk geweldig!


Niet iedere Nizinny is geschikt om in te zetten als therapiehond. Vandaar dat wij al jarenlang selectief fokken op karakter.

DogsWork werkt met honden uit eigen lijnen welke  bij onze kennel PonJoya geboren worden zodat we de gezondheid en het karakter van de (voor)ouders goed kennen. De puppen worden optimaal gesocialiseerd en de meest geschikte puppen worden uitgekozen middels de puppentest. De puppen gaan vanaf het nest in opleiding tot therapiehond of assistentiehond PTSS-hond of Autismehond.


U bent van harte uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek. Daarin kunt u kennis maken met onze honden en wordt u alles uitgelegd over het ras en de werkwijze van onze kennel.


 

Contactgegevens:


Maud Jacobs

Warns, Friesland


Telefoon: 06-45 47 47 69


info@ponjoya.nl

Welkom bij kennel Pon van Joya

 

We hopen op een aantal nestjes puppen in 2019. Zie Pups verwacht


Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen:

info@ponjoya.nl of bel Maud 06-45474769

                               

                       

Een filmpje van de pups geboren 2013

Een diavoorstelling van de pups geboren 2013