PONJOYA

Polski Owczarek Nizinny

 

Therapiehonden

 
 

Uit de nestjes van PonJoya selecteren wij puppen die wij opleiden tot therapiehond/PTSS-hond.

Deze honden wonen o.a. bij gezinnen met autistische kinderen, kinderen met het syndroom van Down, en kinderen die op andere wijze speciale aandacht nodig hebben. Ook worden onze puppen opgeleid tot PTSS-hond en deze honden zijn en worden o.a. geplaatst bij de Nationale Politie waar zij een agent assisteren met PTSS. De therapiehonden worden altijd goed begeleid en verzorgd en zij verrijken het leven van de mens op zeer speciale wijze. Daarnaast zetten wij onze eigen roedel Nizinny’s in als therapiehond. Zowel bij coachingsessies Honden Spiegelen, als bij modules Weerbaarheid bij getraumatiseerde jongeren als bij onze cursisten die bij ons de opleiding volgen tot Therapiehondbegeleider. Onze Nizinny’s hebben een behoorlijke dosis werklust en een gigantisch geheugen. Ze zijn overal voor in. Ze hebben een handig formaat met hun 20 kilo. Hoewel ze dus niet groot zijn gedragen ze zich wel als een grote hond; rustig, zelfverzekerd en met zelfvertrouwen. Een bijzonder stabiele hond die graag wil werken! Dat is de combinatie die mij aanspreekt; lief, graag werken voor de mens, bijzonder intelligent en een sterk karakter met een eigen willetje.

Lissa, Milou, Kaitlyn, Nanu, Joya en Iezy worden ingezet bij mensen van alle leeftijden.

Mocht u geinteresseerd zijn of meer informatie willen betreffende hun werk dan nodig ik u van harte uit om www.dogswork.nl te bezoeken.

Frodo (uit een nest van onze Kaitlyn) is PTSS-hond welke is aangekocht door de Nationale Politie. Hij assisteert een voormalig politieman met PTSS.

Voor meer info betreffende opgeleide PTSS-honden zie www.dogswork.nl

Lola (uit een nest van onze Kaitlyn) is therapiehond voor een gezin met 3 autistische kinderen.

Boef (uit een nest van onze Kaitlyn) verrijkt het leven van een meisje met het syndroom van Down

PTSS-hond Donner (uit een nest van onze Iezy) asssisteerd militair Richard

PTSS-hond Codi (uit een enst van onze Joya) asssisteerd Irma

PTSS-hond Goofy (uit een nest van onze Joya) asssisteerd politieagent Brani

PTSS-hond Goya (uit een nest van onze Joya) asssisteerd een bewoner van s’ Heerenloo

Lucky (uit een nest van onze Merci) is in opleiding als therapiehond voor een gezin met een autistische zoon.