PONJOYA

Polski Owczarek Nizinny

 
 

Puk x Rumi hebben op 24 juni 2020 prachtige puppen gekregen; 4 reutjes en 3 teefjes...... weer 7 puppen!


Puk (Dancer Pon van Joya) en Rumi (Rumianek Lubieszcek) hebben op 24 juni 2020 hun eerste nestje prachtige puppeduppen op de wereld gezet! Hoeveel puppen............ ahum........ dat raden jullie nooit! Jawel echt waar weer maar liefst 7 puppeduppen! 4 reutjes en 3 teefjes. Puk heeft het echt geweldig goed gedaan. Ze bleef zo rustig en ZEN en ze heeft de hele geboorte zelf begeleid. Ze begon precies na de koffie om 9 uur met een eerste perswee en om 9.45 uur was haar eerste pup geboren. Ook de volgende puppen kwamen heel snel achter elkaar en om 11.25 had ze al 5 puppen! De laatste 2 puppen deden er wat langer over en om 14.30 waren er 7 puppen geboren. Omdat ze toch nog wat persweien had hebben we voor de zekerheid een röntgenfoto laten maken bij de dierenarts (het laatste wat we willen is dat er een pup achterblijft) maar gelukkig bleek ze alle puppen te hebben geworpen want ze was verder leeg. Een grote opluchting dus. 

Puk bijkt van nature een super moedertje. Ze let goed op waar ze gaat liggen en ze is geduldig en liefdevol. De puppen drinken goed en zijn levendig. Kortom wij zijn dolgelukkig en dankbaar voor dit prachtige nestje.  Destemeer omdat Puk 2 eerdere keren leeg is gebleven na een dekking!

Rumi (Rumianek Lubieszcek)

Puk (Dancer Pon van Joya)

Maandag 25 mei: Nog even geduld...... we hopen deze week meer duidelijkheid te krijgen middels een echo.....


Ondertussen verzorgd Puk haar nieuwe kitten alsof het haar eigen puppedup is.........

Maandag 8 juni: Puk is blij met haar werpkist maar we zullen nog even geduld moeten uitoefenen.....

Vrijdag 26 juni: de puppen groeien gelijkmatig en snel.... Puk geeft gewoon slagroom :)

We hebben 3 zwarte puppen, een zwarte pup met een wit blesje op zijn hoofd en wat wit, 2 bonte puppen en we denken een wildkleur, zie bovenstaande foto’s maar het is nog even afwachten.... Nizinny’s zijn gewoon net toverballetjes.

Maandag 29 juni: We hebben een apennest!


Pup 1 teefje Cheeta (Tarzan the Ape Man)

Pup 2 teefje Bubbles (Michael Jacksons chimp)

Pup 3 reutje Bokito (bekende zilverruggorilla)

Pup 4 reutje Bear (BJ & The Bear)

Pup 5 teefje Flo (Jane goodall’s chimp)

Pup 6 reutje King Louie (The Jungle Book)

Pup 7 reutje Chimp (afkorting Chimpansee)

Vrijdag 3 juli: Tot onze verbazing waren we gisteren met Bokito aan het knufellen en keek hij ons gewoon al aan! De oogjes gaan al open en ze zijn nog maar 8 dagen oud. Ook beginnen ze steeds hoger op hun pootjes te lopen. Het is een waar APEN Nest ha ha ha

Bokito met zijn oogjes die opengaan

Zaterdag 4 juli: We zien de puppen groeien. Wat genieten we van dit nest en Puk zorgt zo goed voor haar kroost!

Donderdag 9 juli: De puppen zijn inmiddels druk met lopen en ze zijn zo hard gegroeid dat Flo al ruim 1 kilo zwaar is. Ook de andere 6 Apenkoppies naderen de kilo...... Lieve Puk doet het zo goed als mama.