PONJOYA

Polski Owczarek Nizinny

 
 

Pups Joya x Twix 2020

Joya (Kenna) en Twix (Guinnes von der Zottelbande) zijn 25 januari 2020 de trotse ouders geworden van maar liefst 7 puppeduppen!

Joya ligt te genieten van het zonnetje met haar al wat bollere buikje

De echo waarop een puppenkopje te zien is

Joya begon in de avond rusteloos te worden en ze kon haar draai niet vinden, zelfs niet op de bank

Na een aantal onrustige uren is om 22.35 pup 1 geboren. Het is een reutje en hij weegt 388 gram

Dan gaat het vlot en rond middernacht is pup 4 geboren

Pup nr 5 is een echte buddha dat had de dierenarts al voorspeld. Tijdens de echo dracht op dag 44 had de dierenarts 6 puppen gezien, waaronder 1 knoeperd en 1 kleintje.... Spannend dus!

Dus als om half 2 snachts nummer 6 is geboren zijn wij helemaal blij en verschonen de werpkist en met veel moeite krijgen we Joya mee naar buiten om een plasje te doen. Dat vinden de mama’s vaak heel moeilijk om hun pasgeboren puppen achter te laten dus dat is een behoorlijke klus waar veel geitenkaas bij komt kijken........

Dus wat schetst onze verbazing als om 2.22 uur nog een reutje wordt geboren! Wat een super verrassing!

Met veel trots en dankbaar presenteren wij:


Pup 1 Reutje BASHFUL    geboortegewicht 388 gram

Pup 2 Teefje SLEEPY         geboortegewicht 372 gram

Pup 3 Reutje DOC              geboortegewicht 344 gram

Pup 4 Teefje DOPEY          geboortegewicht 370 gram

Pup 5 Reu GRUMPY         geboortegewicht 412 gram (de grote?)

Pup 6 Teef SNEEZY           geboortegewicht 298 gram (de kleine?)

Pup 7 Reu HAPPY             geboortegewicht 362 gram (de verrassing)

Natuurlijk hebben Patrick en ik al regelmatig zitten fantaseren over de namen en aangezien Joya door Patrick altijd Plop wordt genoemd (Patrick vind Joya een kleine kabouter) hadden we zitten brainstormen dat het misschien wel leuk zou zijn als deze puppen (het laatste nest voor Joya) kabouternamen zouden krijgen. Maar ja 6 puppen.... dan zouden het eigenlijk 7 puppen hadden moeten zijn, dan werd het makkelijk namelijk de 7 dwergen.... Affijn, je raadt het al:

Mama Joya is duidelijk een ervaren mama en ze geniet met volle teugen en vol overgave en liefdevoller kun je een hondenmama niet krijgen. Wat hebben deze puppen geluk met zo’n moeder zeg!

reutje BASHFUL

teefje SLEEPY

reutje DOC

teefje DOPEY

reutje GRUMPY

teefje SNEEZY

reutje HAPPY

ETEN, SLAPEN EN UITBUIKEN

De laatste navelstrengen vallen eraf

Joya is bijna 24 uur per dag in de werpkist. Ze voedt haar puppen continue en wast ze en ze geniet met volle teugen van haar kroost.

We verschonen de werpkist heel snel als Joya aan het eten is en even buiten is om haar behoefte te doen

Alle puppeduppies gaan dan even in een kratje

Alles gesopt en gewassen en gepoetst

Dan staat Joya te piepen dat ze terug wil naar haar puppen en dan rent ze de werpkist in en is alles weer goed

Dagelijks worden de puppen gewogen en ze komen netjes aan. Gemiddeld 30 a 40 gram per dag. Moet je nagaan hoeveel liters melk Joya ze geeft! Voor het wegen hebben we fotootjes met de namen van de puppen en schema’s om alles goed te kunnen bijhouden.

De grootste pup en de kleinste pup naast elkaar

Donderdag 6 februari: Oh ja alle puppen hebben meer dan hun geboortegewicht verdubbeld. Joya’s buikje begint onder de krassen te komen dus vandaag hebben we het allerscherpste puntje (en dat is SCHERP) van de puppennageltjes afgeknipt. 140 nageltjes....... Leuk om te zien hoe ook het pigment op hun voetzooltjes steeds donkerder (zwart) aan het worden is.

Joya (Kenna) en Twix (Guinnes von der Zottelbande) hebben eind november een supergezellige midweek met elkaar doorgebracht !

Donderdag 30 januari:

reutje BASHFUL:

teefje SLEEPY:

reutje DOC:

teefje DOPEY:

reutje GRUMPY:

teefje SNEEZY:

reutje HAPPY:

Donderdag 30 januari: De puppen doen het goed en mama Joya ook!

THE BOYS

 

THE GIRLS

Woensdag 5 februari: Wat hebben wij tevreden puppeduppies zeg! Ze groeien echt heel goed. Hun oogjes zijn open gegaan en hun neusjes zijn zwart geworden. Hier en daar een bruine gloed over hun vacht. Wow het beginnen echt hondjes te worden!

reutje BASHFUL

reutje DOC

reutje DOC

teefje DOPEY

reutje GRUMPY

teefje SLEEPY

teefje SNEEZY

Het kratje wordt alsmaar kleiner!

Nageltjes knippen combineren met een lekkere knuffel uiteraard. Mama Joya houdt alles goed in de gaten maar het is mooi om te zien hoe goed ze ons haar puppen toevertrouwd zelfs als ze protesteren onder het nageltjesknippen. Daarna lekker drinken bij mama....... En alles is weer helemaal goed!

Woensdag 11 februari: Mama Joya en de puppen doen het echt super. Het is zo’n bijzondere reis waarin je in 2 en een halve week tijd de puppen ziet veranderen van kleine hamstertjes die niet kunnen kijken en niet kunnen horen naar echte hondjes. Inmiddels rennen ze door de werpkist en horen en zien ze alles goed en ze beginnen zelfs al een klein beetje met elkaar te spelen. TE LEUK

Happy zegt

BASHFUL

DOC

SLEEPY

DOPEY

GRUMPY

SNEEZY

ook namens:

Donderdag 13 Februari: Vandaag hebben de puppen een puppytoilet gekregen. Ze verkennen het en hebben zelfs al voorzichtig een eerste plasje hierop gedaan. Het is voor ons een fijne manier om de puppen zindelijk te krijgen en het gaat erg makkelijk, de puppen hebben het snel door.

De puppen beginnen nu echt te spelen met elkaar en met speelgoed. Ook beginnen ze echt te genieten van het knuffelen en op schoot zitten bij ons. Wat een feest!

Zondag 16 februari: De puppeduppen hebben en rennetje erbij gekregen en ze zijn volop aan het ondekken! Mama Joya houdt alles goed in de gaten.

Vrijdag: Het is weer nageltjeskniptijd en mama Joya vertrouwd ons volledig maar ze houdt er een oogje op..... Zodra de puppen klaar zijn gaat ze de puppen lekker voeden..... alles weer goed!