PONJOYA

Polski Owczarek Nizinny

 
 

Pups Joya x Twix 2020

Joya (Kenna) en Twix (Guinnes von der Zottelbande) zijn 25 januari 2020 de trotse ouders geworden van maar liefst 7 puppeduppen!

Zaterdag 29 februari: zijn de puppeduppies 5 weken oud geworden en dat vonden wij een mooie leeftijd om ze mee te nemen op hun eerste uitstapje. Uiteraard ging mama Joya mee. Alle puppen zijn in veel handen geweest in het restaurant en Joya hield alles in de gaten maar ze vond het prima. Ook de puppen genoten van alle aandacht.

Joya ligt te genieten van het zonnetje met haar al wat bollere buikje

De echo waarop een puppenkopje te zien is

Joya begon in de avond rusteloos te worden en ze kon haar draai niet vinden, zelfs niet op de bank

Na een aantal onrustige uren is om 22.35 pup 1 geboren. Het is een reutje en hij weegt 388 gram

Dan gaat het vlot en rond middernacht is pup 4 geboren

Pup nr 5 is een echte buddha dat had de dierenarts al voorspeld. Tijdens de echo dracht op dag 44 had de dierenarts 6 puppen gezien, waaronder 1 knoeperd en 1 kleintje.... Spannend dus!

Dus als om half 2 snachts nummer 6 is geboren zijn wij helemaal blij en verschonen de werpkist en met veel moeite krijgen we Joya mee naar buiten om een plasje te doen. Dat vinden de mama’s vaak heel moeilijk om hun pasgeboren puppen achter te laten dus dat is een behoorlijke klus waar veel geitenkaas bij komt kijken........

Dus wat schetst onze verbazing als om 2.22 uur nog een reutje wordt geboren! Wat een super verrassing!

Met veel trots en dankbaar presenteren wij:


Pup 1 Reutje BASHFUL    geboortegewicht 388 gram

Pup 2 Teefje SLEEPY         geboortegewicht 372 gram

Pup 3 Reutje DOC              geboortegewicht 344 gram

Pup 4 Teefje DOPEY          geboortegewicht 370 gram

Pup 5 Reu GRUMPY         geboortegewicht 412 gram (de grote?)

Pup 6 Teef SNEEZY           geboortegewicht 298 gram (de kleine?)

Pup 7 Reu HAPPY             geboortegewicht 362 gram (de verrassing)

Natuurlijk hebben Patrick en ik al regelmatig zitten fantaseren over de namen en aangezien Joya door Patrick altijd Plop wordt genoemd (Patrick vind Joya een kleine kabouter) hadden we zitten brainstormen dat het misschien wel leuk zou zijn als deze puppen (het laatste nest voor Joya) kabouternamen zouden krijgen. Maar ja 6 puppen.... dan zouden het eigenlijk 7 puppen hadden moeten zijn, dan werd het makkelijk namelijk de 7 dwergen.... Affijn, je raadt het al:

Mama Joya is duidelijk een ervaren mama en ze geniet met volle teugen en vol overgave en liefdevoller kun je een hondenmama niet krijgen. Wat hebben deze puppen geluk met zo’n moeder zeg!

reutje BASHFUL

teefje SLEEPY

reutje DOC

teefje DOPEY

reutje GRUMPY

teefje SNEEZY

reutje HAPPY

ETEN, SLAPEN EN UITBUIKEN

De laatste navelstrengen vallen eraf

Joya is bijna 24 uur per dag in de werpkist. Ze voedt haar puppen continue en wast ze en ze geniet met volle teugen van haar kroost.

We verschonen de werpkist heel snel als Joya aan het eten is en even buiten is om haar behoefte te doen

Alle puppeduppies gaan dan even in een kratje

Alles gesopt en gewassen en gepoetst

Dan staat Joya te piepen dat ze terug wil naar haar puppen en dan rent ze de werpkist in en is alles weer goed

Dagelijks worden de puppen gewogen en ze komen netjes aan. Gemiddeld 30 a 40 gram per dag. Moet je nagaan hoeveel liters melk Joya ze geeft! Voor het wegen hebben we fotootjes met de namen van de puppen en schema’s om alles goed te kunnen bijhouden.

De grootste pup en de kleinste pup naast elkaar

Donderdag 6 februari: Oh ja alle puppen hebben meer dan hun geboortegewicht verdubbeld. Joya’s buikje begint onder de krassen te komen dus vandaag hebben we het allerscherpste puntje (en dat is SCHERP) van de puppennageltjes afgeknipt. 140 nageltjes....... Leuk om te zien hoe ook het pigment op hun voetzooltjes steeds donkerder (zwart) aan het worden is.

Joya (Kenna) en Twix (Guinnes von der Zottelbande) hebben eind november een supergezellige midweek met elkaar doorgebracht !

Donderdag 30 januari:

reutje BASHFUL:

teefje SLEEPY:

reutje DOC:

teefje DOPEY:

reutje GRUMPY:

teefje SNEEZY:

reutje HAPPY:

Donderdag 30 januari: De puppen doen het goed en mama Joya ook!

THE BOYS

 

THE GIRLS

Woensdag 5 februari: Wat hebben wij tevreden puppeduppies zeg! Ze groeien echt heel goed. Hun oogjes zijn open gegaan en hun neusjes zijn zwart geworden. Hier en daar een bruine gloed over hun vacht. Wow het beginnen echt hondjes te worden!

reutje BASHFUL

reutje DOC

reutje DOC

teefje DOPEY

reutje GRUMPY

teefje SLEEPY

teefje SNEEZY

Het kratje wordt alsmaar kleiner!

Nageltjes knippen combineren met een lekkere knuffel uiteraard. Mama Joya houdt alles goed in de gaten maar het is mooi om te zien hoe goed ze ons haar puppen toevertrouwd zelfs als ze protesteren onder het nageltjesknippen. Daarna lekker drinken bij mama....... En alles is weer helemaal goed!

Woensdag 11 februari: Mama Joya en de puppen doen het echt super. Het is zo’n bijzondere reis waarin je in 2 en een halve week tijd de puppen ziet veranderen van kleine hamstertjes die niet kunnen kijken en niet kunnen horen naar echte hondjes. Inmiddels rennen ze door de werpkist en horen en zien ze alles goed en ze beginnen zelfs al een klein beetje met elkaar te spelen. TE LEUK

Happy zegt

BASHFUL

DOC

SLEEPY

DOPEY

GRUMPY

SNEEZY

ook namens:

Donderdag 13 Februari: Vandaag hebben de puppen een puppytoilet gekregen. Ze verkennen het en hebben zelfs al voorzichtig een eerste plasje hierop gedaan. Het is voor ons een fijne manier om de puppen zindelijk te krijgen en het gaat erg makkelijk, de puppen hebben het snel door.

De puppen beginnen nu echt te spelen met elkaar en met speelgoed. Ook beginnen ze echt te genieten van het knuffelen en op schoot zitten bij ons. Wat een feest!

Zondag 16 februari: De puppeduppen hebben en rennetje erbij gekregen en ze zijn volop aan het ondekken! Mama Joya houdt alles goed in de gaten.

Vrijdag: Het is weer nageltjeskniptijd en mama Joya vertrouwd ons volledig maar ze houdt er een oogje op..... Zodra de puppen klaar zijn gaat ze de puppen lekker voeden..... alles weer goed!

Woensdag 19 februari: het wordt zo af en toe al een hele gezellige dolle boel! We genieten volop!

Hoewel de puppen nog het grootste gedeelte van de tijd slapen zijn ze steeds vaker en langer wakker. In die tijd drinken ze bij hun mama en spelen ze met elkaar. Ze ontdekken het speelgoed en alles is nieuw. Ze zijn totaal niet schrikachtig voor geluiden.

We hebben ze vandaag voor het eerst een ietsie pietsie vers vlees laten proeven en dat zullen ze in de volgende dagen ook krijgen en dan zullen we ze vanaf dat ze 4 weken zijn steeds iets vaker en steeds iets meer vers vlees gaan voeren. Dat zullen ze tegen die tijd ook nodig hebben. Hulpmama Nanu mag inmiddels dagelijks even bij de puppen om met hen te spelen. Ze vind dat helemaal geweldig en met haar enorme ervaring van eerdere nesten weet ze precies wat ze kan doen met ze.

Iedere pup heeft zijn eigen vriendje gekregen...... hun naamgenoot!

BASHFUL

SLEEPY

DOC

DOPEY

GRUMPY

SNEEZY

HAPPY

Woensdag 26 febr: De puppeduppies maken dagelijks nieuwe dingen mee. We bieden ze zo veel mogelijk leuke, uitdagingen. WAT ZIJN ZE LEUK en wat een heerlijk karakter hebben deze prachtige puppeduppies!!! Ze mogen nu dagelijks een paar keer in de grote hondenspeelkamer waar ze naar hartelust mogen spelen. Nanu is dagelijks even met ze aan het spelen en ook oma Kaitlyn is gek op de puppen en de puppen op haar. Ze liggen iedere avond even lekker bij haar en worden dan gewassen. Visite volop en we genieten met volle teugen. En ze doen bijna al hun behoeften op het puppytoilet :)

De puppen waren inmiddels al goed gewend om in de bench te zitten en de auto vonden ze helemaal geen probleem zo veilig met elkaar en met hun moeder ernaast.

Ze spelen dagelijks een paar keer in onze grote hondenspeeltuin (een grote kamer die we hebben ingericht voor de puppen) en daar kunnen ze door verschillende tunnels, in de ballenbak, op de schommel, op de wip, over hindernisbaantjes etc etc etc. Dagelijks nieuwe dingen voor ze om te ontdekken. Nanu is daarbij hun grote voorbeeld.

Naast dat ze inmiddels 5 keer daags een portie vers vlees krijgen drinken ze ook nog bij Joya. Arme arme Joya want de puppen hebben hele scherpe tandjes inmiddels. Joya blijft lief en zorgzaam en vind het heerlijk om na het voeden lekker haar kroost te spelen.

Maandag 2 maart: Visite, met de buggy op pad en mee op pad in de auto. Ze krijgen het allemaal al weer mee..... Wat hebben deze puppen een goede start.

Snuffelmatje, hun eerste brokjes farmfood en zo leren ze mooi zoeken.

 

En thuis bijven we oefenen in verscheidene benches, een goeie benchtraining!

zaterdag 14 maart: De puppen zijn geweldig! Ze hebben al erg veel meegemaakt. Zo zijn ze al heel vaak meegeweest in de auto, ze hebben enorm veel visite gehad, ze zijn een aantal keren meegeweest naar een restaurant, ze spelen lekker in de tuin en ze hebben een fotoshoot gehad. De dierenarts is geweest om ze te enten en alle hartjes klonken erg gezond, alle reutjes hebben twee balletjes en alle gebitjes staan goed! Kortom allemaal dingen om erg dankbaar voor te zijn. Wat wel jammer is is dat ze inmiddels al 7 weken zijn en dat betekend dat ze vanaf halverwege volgende week de deur uit gaan vliegen........ :(

Woensdag 18 maart: Langzaamaan zullen wij afscheid moeten gaan nemen van dit geweldge Dwergennest. Zij zullen naar hun nieuwe gezinnen gaan verhuizen. Nu nog even volop genieten dus!!!

Woensdag 25 maart: De puppen zijn uitgevlogen naar hun forever homes. Wat hebben mama Joya, hulpmama Nanu, Oma Kaitlyn en oom Frodo zich ingezet en wat hebben wij genoten! Wij zijn dankbaar dat alles zo goed is gegaan en dat de puppen naar heerlijk mensen zijn gegaan die veelal de pupjes op zullen gaan leiden tot therapiehonden die zullen worden ingezet. Wij wensen alle puppen en hun gezinnen alle geluk toe met elkaar!!!!!

Doc heet nu Argon

Sleepy heet nu Felle

Dopey heet nu Puk

Grumpy heet nu Temmie

Happy heet nu Ravi

Alle mandjes staan klaar voor de puppen....

Bashful heet nu Faber

Sneezy heet nu Lizzy

Bashful Pon van Joya (Faber) zal bij onze kennel blijven. Niet alleen is hij een geweldig leuke reu van karakter maar hij is ook RCD-4 vrij

Dopey heet nu Puk

Sneezy  Pon van Joya (Lizzy) zal bij onze kennel blijven. Niet alleen is zij een geweldig leuk teefje van karakter maar zij is ook RCD-4 vrij

BASHFUL (Faber)

SLEEPY (Felle)

DOC (Argon)

DOPEY(Puk)

GRUMPY (Temmie)

SNEEZY (Lizzy)

HAPPY (Ravi)

21 april: Het is zo fijn en leuk om alle mooie berichten te ontvangen over de Dwergen. Ze groeien zo hard en doen het zo geweldig! Iedereen helemaal tevreden en blij en dus wij ook!

Puk (Dopey) met haar gezinsgenoot Olli (Lady Pon van Joya). Haar gezin zal haar in de toekomst in gaan zetten als therapiehond.

Felle (Sleepy) doet het supergoed op cursus! Zij wordt ook voorbereid om ingezet te gaan worden als therapiehond.

Ravi (Happy) ha ha ha hier met zijn dwerg. Je kunt goed zien hoe hard ze groeien he? En hij is al meerdere keren meegeweest naar ‘‘zijn’’ werk waar hij het uitermate goed deed (therapiehond in opleiding)

Ook Temmie (Grumpy) groeit als kool....... Hij wordt ook uitermate goed gesocialiseerd zodat hij straks als therapiehond aan de slag kan.

Onze Lizzy (Sneezy) gaat digitaal naar de hondenschool en ze is zo’n slimme meid. Wat doet ze het goed en kijk haar koppie nou!

Onze Faber (Bashful) groeit ook als kool en is een heerlijke boevenkop. Ook zijn gezin is druk met hem op te leiden zodat hij kan worden ingezet als therapiehond

Argon (Doc) is een heerlijke boevenkop en wordt aanbeden door zijn gezin. Hij weet alle harten te stelen