PONJOYA

Polski Owczarek Nizinny

 
 

Pups Coco x Twix

CoCo (BonBon Pon van Joya) en Twix (Guinnes von die Zottelbande) zijn 2 februari 2020 de trotse ouders geworden van maar liefst 7 puppeduppen!

Vanaf zaterdagmiddag 1 februari waren we bij Coco want ze had weeen en ze was onrustig. Coco wist heel erg goed hoe ze voor zichzelf moest zorgen want ze nam pauzes waarin ze gewoon lekker ging liggen slapen. Wij dachten dat ze ieder moment wel persweeen zou kunnen gaan krijgen maar het werd een lange nacht. Waarin Coco uiteindelijk besloot om lekker te gaan slapen.


We zeiden de volgende ochtend al tegen elkaar dat het toch wat zou zijn als ze op 02-02-2020 om 20.02 uur haar eerste pup zou gaan werpen, maar aangezien we best moe waren leek het ons helemaal geen slecht idee als ze de puppen overdag zou krijgen.

om 20.02 uur bevalt Coco niet van 1 pup maar van 2 puppen tegelijk! Ze blijft heel relaxed en kalm en de puppen maken het goed.

Om 20.20 uur volgt de volgende tweeling gelijktijdig...........

Pup 5 en 6 laten wat langer op zich wachten en uiteindelijk arriveert er zelfs een pup 7

 

Het is een relaxte en vlotte bevalling met een zeer toegewijde maar chille mama Coco.


Wij voelen ons enorm dankbaar en blij en trots dat we 7 prachtige puppen hebben gekregen van dit chocolade stel. En wat er nog meer grappig aan is buiten het tijdstip en datum dat ze zijn geboren? Vorige week kregen we ook 7 puppeduppies van Joya en Twix en ze werden geboren in de volgorde: reu, teef, reu, teef, reu, teef, reu en Coco ging een week later verder met teef, reu, teef, reu, teef, reu, teef.


Twix heeft in een week tijd dus 2 prachtige nesten van 7 puppen gegeven....

Zal het wellicht iets met zijn naam te maken hebben al die tweeen?


Pup 1  TEEFJE         geboortegewicht 385 gram

Pup 2  REUTJE        geboortegewicht 365 gram

Pup 3  TEEFJE         geboortegewicht 345 gram

Pup 4  REUTJE       geboortegewicht 380 gram

Pup 5  TEEFJE        geboortegewicht 455 gram

Pup 6  REUTJE       geboortegewicht 390 gram

Pup 7  TEEFJE        geboortegewicht 350 gram

THE BOYS

THE GIRLS

Donderdag 6 februari: en de puppen hebben namen

May we present the      

SOULMATES:  

Teefje Ella Fitzgerald   

Reutje Sam Cooke  

Teefje Aretha Franklin

Reutje Otis Redding

Teefje Tina Turner

Reutje James Brown

Teefje Nina Simone

Donderdag 13 januari: De puppen hebben een groeispurt. Vooral miss Tina Turner is een echte reus! Hun neusjes zijn bijna volledig bruin nu!

25 januari: Dit is momenteel de favoriete houding van Coco

CoCo (BonBon Pon van Joya) en Twix (Guinnes von die Zottelbande) hebben begin december hele fijne dagen gehad met elkaar. Er is wat afgespeeld en uitgedaagd. De echo wees uit dat wij begin februari chocolade puppeduppen uit deze leuke combinatie mochten verwachten!

Coco’s buikje begint al wat dikker te worden

De echo van Coco

Woensdag 11 februari: Mama Coco is een fantastische moeder voor haar puppeduppies. En daardoor groeien de puppen goed en zijn tevreden.

Mama Coco let goed op haar puppeduppen als de werpkist wordt verschoond........

Teefje Ella Fitzgerald  

Reutje Sam Cooke  

Teefje Aretha Franklin

Reutje Otis Redding

Teefje Tina Turner

Reutje James Brown

Teefje Nina Simone

zondag 16 februari: Oh wat groeien ze hard! Ze kijken inmiddels de wijde wereld in en de dikste pup is Tina Turner met haar 1250 gram!

Woensdag 19 februari: Do we need to say more?

Woensdag 26 februari: Als je het dan hebt over waanzinnig hard groeien dan is dat wel dit nest. Mama Coco geeft blijkbaar slagroom. De puppen hebben inmiddels een heerlijke grote ren en ze genieten volop van hun groter wordende wereld. En hun visite :)

Vrijdag 28 februari: Ga maar gewoon ff genieten van deze mooie plaatjes...........

zaterdag 14 maart: Ohhhhh wat worden ze lief en leuk en prachtig..... De puppen maken al veel mee..... ze zijn al meegeweest in de auto en mee in de buggy, ze zijn ontwormd en eten 5 keer per dag Energique...., nou ja eten, zeg maar vreten! Nu alweer 6 weken oud en de puppen zijn geweldig en dol op hun mama Coco

Donderdag 19 maart: Alle puppen zijn grondig nagekeken door de dierenarts en haar assistente en alle reutjes hebben 2 balletjes en de gebitjes zijn goed en de hartjes tikken gezond! Ook zijn de puppen vandaag geent. We zijn weer helemaal blij en dankbaar dat alle puppen zo goed gaan! Mama Coco heeft een body aangekregen zodat ze lekker kan spelen met haar kroost, zonder dat de puppen alleen maar melk bij haar willen drinken! Coco vind het helemaal geweldig!

We gaan dus de laatste week in voordat de puppen uitvliegen en dus nog even extra genieten van de puppeduppies. Gelukkig kunnen de puppen lekker vaak naar buiten het zonnetje schijnt!

woensdag 1 april: De puppen zijn allemaal naar hun nieuwe forever homes gegaan. We hebben genoten van de puppen en het gastgezin blijft gelukkig niet helemaal pup-loos achter: Ze hebben besloten een van de puppen te houden en Coco lijkt helemaal gelukkig met haar dochter! Wij wensen alle gezinnen heel veel geluk toe met hun geweldige puppedup en ook de puppen een super fijn en gelukkig leven op hun nieuwe plek!

21 april: We krijgen zo ontzettend veel positieve reacties over de puppen van de mensen!  Iedereen is enthiousiast en blij en helemaal happy met hun puppedup. De puppen groeien als kool en maken veel dingen mee.

Dit is Tara (Ella Fitzgerald).

Zij groeit als kool en heeft echt haar plekje binnen het gezin gevonden.

Mama Coco is dolblij dat haar dochter Abby (Tina Turner) mocht blijven. Beide meiden hebben de grootste lol met elkaar!

Wat een plaatje he die Joop (James Brown). ZIjn vacht is al zo lang! Hij heeft zijn mensen al helemaal om zijn vinger gewonden, zij zijn inmiddels ook al Nizinny-verslaafd.....


Joop zal worden opgeleid om ingezet te gaan worden als therapiehond in de toekomst.

Fotomodel Ditto (Sam Cooke) heeft het helemaal naar zijn zin. Hij krijgt veel nieuwe indrukken aangeboden zodat hij nergens van opkijkt als hij zal worden ingezet als therapiehond. Hij heeft zijn papa Twix mogen ontmoeten en wat een feestje was dat voor hen allebei! Er gebeurde iets magisch......

Zo moeder zo dochter

Zo vader zo zoon

Twix leert zijn zoon Ditto zwemmen :)